Home » Cursus Brood (Basisvaardigheden)

Opleiding: Cursus Brood (Basisvaardigheden)

Bij: ROC van Amsterdam

 

ROC van Amsterdam

Europaboulevard 13
1000 CN AMSTERDAM
 

Inhoud van de cursus

Programma
Tijdens deze cursus kom je alleen op de donderdagavond van 16.30 tot 22.00 uur naar onze school. Het programma duurt 5 weken dus je komt in totaal 5 keer naar de locatie, waarbij je in de schoolvakanties geen les krijgt.
Let op: plaatsing voor deze cursus gaat op volgorde van ontvangst van de aanmelding. Deze cursus start alleen bij voldoende aanmeldingen. Wil je zeker zijn van deelname, meld je dan nu alvast aan.
Wat leer je tijdens de cursus?
In deze vijf weken durende cursus maak je kennis met de basistechnieken van de professionele bakker. Je leert de verschillende bereidingsprocessen kennen, inclusief de kritieke punten bij elke stap. Van grondstof tot eindproduct, alles komt aan bod. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan hygiëne en het netjes houden van de bakkerij, zodat jouw producten altijd onder de beste omstandigheden worden bereid.
Het basisprogramma is breed opgezet, zodat je met allerlei technieken en ingrediënten in aanraking komt. Tijdens de lessen werk je onder andere met verschillende bloemsoorten en bereid je diverse broodsoorten zoals vruchtenbrood, droombrood, suikerbrood en busbrood. Je krijgt een introductie in het maken van kleinbrood, waarbij je handgemaakt brood leert maken, inclusief witte- en bruine bollen. Vervolgens ga je aan de slag met luxe ongevuld brood, zoals vlechtbrood (3-, 4-, en 5-strengs), roombroodjes, bolussen en Hollandse koffiebroodjes.
Bij het onderdeel luxe grootbrood leer je onder andere pikant kaasbrood en Allisons bereiden. Tijdens de cursus maak je ook busbrood, waaronder witbrood, bruinbrood en volkorenbrood, waarbij je gebruik maakt van de keukenmachine. Tot slot ga je aan de slag met grootbrood, zoals meergranenbrood, rozijnenbollen en focaccia.
Deze cursus biedt een complete introductie in het bakkersvak, waarin je zowel traditionele als luxe broodsoorten leert maken.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Er zijn geen toelatingseisen voor deze cursus.

Duur van de cursus

De volledige cursus duurt 5 weken.

Kosten van de cursus

Totale prijs: € 625,-
Bijzonderheden: je kunt deze cursus betalen in twee termijnen van € 312,50.

Algemene informatie over de cursus

Ben jij ook zo gek op brood en heb je er altijd al iets mee willen doen? Dan is de cursus Brood (Basisvaardigheden) iets voor jou. Dit is een basiscursus voor volwassenen en liefhebbers die meegenomen willen worden in de technieken, ingrediënten en werkwijze van de broodbakker en zich daarmee willen verdiepen in het bakken van brood.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
5aB8C Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2025 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren