Home » Snelcursus ITIL4 Foundation (inclusief examen)

Opleiding: Snelcursus ITIL4 Foundation (inclusief examen)

Bij: CLS Trainingen

 
 

Plaatsen / leslocaties

amsterdam,drachten,nieuwegein,zoetermeer,rijswijk,hoorn

Algemene informatie over de cursus




ITIL4 beschrijft de actuele inzichten binnen IT Service Management. Het integreert onder andere Lean, Agile, DevOps en Cloud Computing. De methode is niet meer gebaseerd op processen, zoals ITIL v3, maar ITIL4 ondersteunt snellere, kwaliteits- en waarde gedreven opleveringen van IT-diensten voor mensen en door organisaties heen.


Tijdens deze tweedaagse, intensieve snelcursus ITIL4 Foundation leert u begrippen als Service Value System, de Service Value Chain en de ITIL® 'Guiding Principles'. Ook wordt er ruime aandacht besteed aan 15 Practices (of zoals deze in de vorige ITIL edities genoemd werden: de processen). Na het volgen van deze training bent u in staat om het ITIL 4 Foundation examen te maken en kunt u een bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van de eigen (IT) organisatie.


Deze cursus is uitermate geschikt voor iedereen die al ervaring heeft met ITIL en het examen via deze kortere route wil behalen. Voor meer diepgang en voor deelnemers zonder enige ITIL ervaring raden wij de driedaagse cursus ITIL4 Foundation aan.


Na het volgen van de cursus bent u bekend met:

  • de belangrijkste concepten voor IT-servicebeheer;
  • hoe de leidende principes van ITIL een organisatie kunnen helpen bij het adopteren en aanpassen van servicemanagement;
  • de vier dimensies van servicemanagement;
  • het doel en de componenten van het servicewaardesysteem;
  • de activiteiten van de servicewaardeketens en hoe deze onderling verbonden zijn;
  • het doel van de belangrijkste ITIL-praktijken.




Na de cursus bent u helemaal voorbereid op het ITIL 4 Foundation examen. Het 'ITIL® 4 Foundation Certificate in IT Service Management' is een vereiste voor andere ITIL4-kwalificaties. Een examenvoucher is bij de cursusprijs inbegrepen.


Wilt u liever ook een examentraining? Dan raden wij onze driedaagse cursus ITIL 4 Foundation aan. Klik hier voor meer informatie.
[/code]
Doelgroep

De doelgroep voor deze training zijn professionals, die bijdragen aan het beheer, de organisatie en de optimalisatie van de activiteiten van de processen in een IT-serviceorganisatie.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis nodig om aan de training deel te nemen. Wij verwachten van de deelnemers wél een HBO werk- en denkniveau en een basiskennis van automatisering.

Duur

De duur van deze opleiding is twee dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt twaalf deelnemers.

Certificaat

Deze training leidt op voor het examen ITIL 4 Foundation. Na het behalen van dit examen ontvangt u een officieel certificaat. Het examen duurt 60 minuten en bestaat uit 40 multiple-choicevragen. Om te slagen dient u 26 vragen (65%) correct te beantwoorden. Wanneer Engels niet uw moeder- of bedrijfstaal is, is mogelijk om 15 minuten extra te krijgen om het examen te voltooien. De examenkosten zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
299eB Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren