Home » opleiding Makelaar

Opleiding: opleiding Makelaar

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursus



Studieprogramma Opleiding Makelaar


Wil jij makelaar worden? Dan is het handig als jij je gaat specialiseren in een discipline. Een makelaar die zich met alle disciplines bezighoudt komt daardoor niet meer zo vaak voor. Daarom is landelijk bepaald dat de examens worden afgestemd op het specialisme van de betreffende makelaar.


Om makelaar te worden heb je de juiste basiskennis nodig om goed te functioneren. Daarom is er nu het diploma ‘Basistheorie Vastgoeddeskundige’. Iedere makelaar die zich wil laten certificeren zal om te beginnen dit basisdiploma moeten behalen.


Vervolgens kun je kiezen welke richting je op gaat met een specialisatie: 'Wonen', 'Bedrijfsmatig vastgoed' of 'Agrarisch & Landelijk vastgoed'. Voor iedere discipline is er een ander theorie-examen en praktijktoets. De meest gekozen richting is de specialisatie Register-Makelaar-Wonen. Deze biedt NHA jou daarom ook aan.


De opleiding Makelaar bereidt je doelgericht voor op de officiële examens die worden afgenomen door SVM NIVO. In de opleiding Makelaar vind je geen overbodige ballast, maar heldere uitleg en praktijkgerichte voorbeelden en opdrachten. We raden je aan om te kiezen voor de vakkundige hulp van onze ervaren docent, die beschikt over veel praktijkervaring. Op een efficiënte manier doe je kennis op over de verschillende examenvakken.


 
Basistheorie Vastgoeddeskundige 



Vastgoedeconomie
Veel ontwikkelingen hebben invloed op de huizenmarkt. Je verdiept je o.a. in marktverhoudingen, consumenten- en producentengedrag, geldverkeer en macro-economie. 


Financiën & fiscaliteiten
Dit onderwerp is van groot belang voor het berekenen van kostprijzen, het kiezen van de beste financieringsmogelijkheden en het bijhouden van jouw boekhouding.


Bouwkunde A & B
Als makelaar moet je antwoord kunnen geven op allerlei vragen over gebruikte materialen, installaties als cv en elektriciteit, de constructie van een huis etc. Ook moet je bepaalde tekortkomingen of pluspunten hierin als eerste erkennen. In de opleiding Makelaar doe je de vereiste kennis op. Duidelijke productafbeeldingen en professionele bouwtekeningen verrijken de lesstof over bestek- en tekeninglezen en materialenkennis. Dit praktijkgerichte studiepakket is boeiend en goed te begrijpen.


Privaatrecht
De eerste module van de opleiding Makelaar behandelt belangrijke juridische onderwerpen zoals koop- en huurovereenkomsten en pand- en hypotheekrecht. Deze worden toegelicht met interessante praktijkvoorbeelden.


Publiekrecht
In deze module komen onderwerpen als ruimtelijke ordening en volkshuisvesting, milieuwetgeving, staats- en bestuursrecht aan bod.
Het feit dat ook de nieuwe omgevingswet onderdeel uitmaakt van dit programma onderstreept nog eens extra de actualiteit van ons studieprogramma!



Specialisatie module



Specialisatie Register-Makelaar-Wonen (+ instructievideo's)
In de specialisatiemodule van deze opleiding Makelaar, ga je aan de slag met het theoriegedeelte 'Praktijkleer Wonen' en het vaardigheidsgedeelte (inclusief video's) 'Vakbekwaamheid Wonen'. Hierin worden allerlei zaken behandeld waarmee je als makelaar straks te maken krijgt. Huur en verhuur, pacht, erfpacht, financiering, belastingen, de organisatie van het kadaster, taxatie en meer.



Modulair examen



Na de opleiding Makelaar krijg je de kans om examen te doen. Het officiële SVM NIVO-examen voor makelaardij wordt modulair afgenomen. Je kunt in één keer examen doen voor meerdere certificaten, je kunt ze ook één voor één halen. Bij de opleiding tref je specifieke informatie aan over het examen. Na het examen kun je aan de SVM NIVO-praktijktoets deelnemen om opgenomen te worden in het register van de Stichting Certificering Registermakelaars en om RMT als titel achter je naam te mogen zetten.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus



Studieduur


De complete opleiding Makelaar duurt 24 maanden bij een gemiddeld studietempo van 8 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo. 





Vragen?



Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf879,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus



Gecertificeerd makelaar worden? Volg de opleiding Makelaar


Wil jij leren hoe je woningen aankoopt en verkoopt en hoe je de waarde van een huis bepaalt? Wil je goed leren onderhandelen? In de opleiding Makelaar leer jij de kneepjes van het vak. Binnen 2 jaar kun je al gecertificeerd makelaar worden. Start dus vandaag nog met de opleiding!
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles. 
De eerste stap naar makelaar worden heb jij al gezet!
 


Vakbekwaam makelaar worden: registreer je in het SCVM



Om een goede register-makelaar te worden is het belangrijk om kennis van zaken te hebben en jezelf te onderscheiden. Betrouwbaar zijn en meedenken met je klant zijn onmisbare eigenschappen voor een makelaar. Ook het behalen van je diploma biedt belangrijke voordelen. Je kunt dan worden opgenomen in het register van de Stichting Certificering Register Makelaars. Het SCVM borgt de kwaliteit van integriteit van makelaars. Hiermee geef jij vertrouwen aan je klanten!


 



Opleiding Makelaar: van basis tot specialisatie



Elke dag besluiten er mensen om een eigen huis te kopen. Er is dus veel vraag naar professionele hulp bij de koop, verkoop of verhuur van een woning. Onderhandelen over de prijs en adviseren over financiering en verzekering behoren tot de veelzijdige taken van een makelaar. Met de opleiding Makelaar leer jij hoe je de rots in de branding wordt voor huizen(ver)kopers.


In de opleiding Makelaar van NHA doe je de essentiële kennis op die je nodig hebt om makelaar te worden en optimaal te functioneren. Ook marktkennis is van groot belang om woningen goed op waarde te schatten. 


Voor officiële certificering is het diploma 'Basistheorie Vastgoeddeskundige' vereist. Daarnaast heb je een specialisatie nodig. De meeste makelaars kiezen voor de specialisatie 'Register-Makelaar-Wonen'. De opleiding Makelaar leidt daarom op voor deze populaire specialisatie.


 


Verdiep je in alle facetten van makelaardij



De opleiding Makelaar bereidt je voor om het diploma 'Basistheorie Vastgoeddeskundige' te behalen. Je verdiept je in onderwerpen als privaatrecht, publiekrecht en vastgoedeconomie. Ook financiën en fiscaliteiten komen aan bod en je doet de nodige bouwkundige kennis op in de modules Bouwkunde A en B.


Ook ontvang je bij de opleiding Makelaar duidelijke instructievideo's en professionele bouwtekeningen. Deze helpen je de lesstof goed te begrijpen. 


 


Specialiseer je met de opleiding Makelaar



Met de opleiding Makelaar bereid je je ook voor op de specialisatie Register-Makelaar-Wonen. Deze specialisatie bestaat uit het theoriegedeelte 'Praktijkleer Wonen' en het vaardigheidsgedeelte 'Vakbekwaamheid Wonen'. Hierin worden allerlei zaken behandeld waarmee je als makelaar straks te maken krijgt. Huur en verhuur, pacht, erfpacht, financiering, belastingen, de organisatie van het kadaster, taxatie en meer.


Na het examen kun je deelnemen aan de SVM NIVO praktijktoets. Je mag dan de titel RMT achter je naam voeren en de weg is vrij voor opname in het register van de Stichting Certificering Register Makelaars (SCVM). Wil jij makelaar worden? Start vandaag nog met de opleiding Makelaar van NHA!


 



Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
37736 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren