Home » opleiding Buitengewoon Opsporingsambtenaar

Opleiding: opleiding Buitengewoon Opsporingsambtenaar

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursus



Studieprogramma BOA opleiding


Het studieprogramma van de BOA opleiding bestaat, net als het examen, uit 2 onderdelen:

  • Onderdeel 1: Rechtskennis, waarin in algemene zin de beginselen van het staats- en strafrecht worden uitgelegd.
  • Onderdeel 2: Boa Basis Praktijk en het opmaken van een digitaal proces-verbaal.




Aan de hand van praktische oefeningen leer je hoe je een proces-verbaal, ook wel combibon genoemd, opmaakt. De BOA opleiding bevat 6 praktische opdrachten, waarin je proces verbaal dient op te maken van een fictieve overtreding. Jouw docent geeft je aanwijzingen, tips en kijkt het huiswerk na.
 


Inclusief instructievideo's



Bij het lesmateriaal van de opleiding tot BOA ontvang je door NHA ontwikkelde instructievideo's met voorbeelden van gespreks- en benaderingstechnieken. Hiermee word je nog beter voorbereid op het examen. 

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus



Studieduur


Voor de opleiding BOA staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.



Vragen?



Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf179,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus



Wil jij BOA worden? Kies de BOA opleiding (Buitengewoon Opsporingsambtenaar)


De buitengewoon opsporingsambtenaar, beter bekend als BOA, zie je steeds vaker op straat. Een buitengewoon opsporingsambtenaar is officieel erkend en heeft officiële opsporingsbevoegdheid. Je bent bijvoorbeeld jachtopziener, parkeercontroleur of sociaal-rechercheur. Interessant? Volg dan een BOA opleiding bij NHA.
 
Een BOA is specialist in een bepaald vakgebied en doet taakgericht opsporingswerk. Je hoeft daarbij niet in dienst te zijn van politie of Koninklijke Marechaussee. Zo kun je bijvoorbeeld aan het werk als jachtopziener, milieu-inspecteur of sociaal-rechercheur. Ook kun je ambtenaar bouw- en woningtoezicht, parkeercontroleur of controleambtenaar voor de Drank- en Horecawet worden. Daarvoor moet je wel eerst een BOA opleiding hebben afgerond.

Benieuwd of deze BOA opleiding iets voor jou is?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles
De eerste stap naar BOA worden heb jij al gezet!
 


BOA opleiding; een veelzijdig cursus



De BOA opleiding voor Buitengewoon Opsporingsambtenaar is een veelzijdige cursus. Je maakt kennis met de basisbeginselen van het Nederlandse recht. Je mag namelijk niet zomaar mensen oppakken, fouilleren of hun huis doorzoeken. In de opleiding BOA worden ook gespreks- en benaderingstechnieken behandeld.
 


Behaal een erkend diploma met de BOA opleiding



Met het erkend diploma Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) krijg je van het ministerie van Justitie speciale bevoegdheden. Deze speciale bevoegdheden gaan verder dan die van beveiligingsambtenaren en bewakingspersoneel. Jij bent als buitengewoon opsporingsambtenaar straks bijvoorbeeld bevoegd om een proces-verbaal op te maken dat bij een rechtszaak als bewijsmateriaal kan dienen. 
 


Buitengewoon opsporingsambtenaar: beroep voor aanpakkers



Heb jij een goed rechtsgevoel, ben je doortastend en hou je van aanpakken? Dan is de BOA opleiding een interessante keuze en een goede opstap naar de beroepspraktijk.


Wil jij BOA worden? Volg dan de BOA opleiding en je legt een stevige basis voor een boeiende functie als buitengewoon opsporingsambtenaar.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
9d616 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren