Home » Technisch Projectleider Elektrotechnische en Werktuigkundige Installatie

Opleiding: Technisch Projectleider Elektrotechnische en Werktuigkundige Installatie

Bij: ROC Midden Nederland

 

ROC Midden Nederland

Brandenburchdreef 20
3502 GB UTRECHT
 

Inhoud van de cursus

Tijdens deze opleiding worden de volgende vakken aangeboden:

Contractmanagement
Principes van projectmatig werken; Werkresultaten vooraf vast stellen, omschrijven, afbakenen en plannen, risicoanalyses uitvoeren met betrekking tot resultaatgebieden uitvoeren en vertalen naar consequenties voor de aanpak; Algemene bedrijfskunde: onderscheiden van diverse organisatievormen (lijnorganisatie, matrixorganisatie, etc.), specifieke kenmerken van organisatievormen; Organisatie van het bouwproces: partijen, belangen, verantwoordelijkheden, leveranciers en onderaannemers; Contracten en Contractbeheer; Aanbesteden: vormen van aanbesteden; Bestekken (+ administratieve voorwaarden): besteksystematiek (STABU), uniforme administratieve voorwaarden kennen en er ermee kunnen werken (UAV(TI) Technische installaties, UAV(GC) geïntegreerde contacten 2005; Bankgarantie, concerngarantie.

Projectmanagement
Taak projectleider: rollen, taken en verantwoordelijkheden; Projectleider en managers in de bestaande organisatie: overeenstemming over doelstellingen, samenwerken en onderhandelen, delen van verantwoordelijkheid; Persoonlijke kwaliteit: bewustwording van en omgaan met eigen sterke en zwakke punten; Teamkwaliteit: optimaal inzetten van persoonlijke kwaliteiten; Actie- en implementatieplan: zelf een actieplan opstellen, ondersteund door collega deelnemers en trainer; Kwaliteitssystemen (ISO, Balanced Score Card); Processen binnen het installatiebedrijf; Dossieropbouw; Calculatietechnieken: kostprijsbepaling (materialen, montage, (Ende), begeleiding), toeslagen; Offertes: open begrotingen, opstellen van een offerte (werkopdracht); Financiële projectbewaking: resultaat na einde werk, meer-/minderwerk; Inkoopstrategie; Building Information Model, Integraal ontwerpen met BIM.

Communicatie
Rapporteren: het schrijven van een technisch rapport / financiële rapportage directie, het schrijven vaneen offerte / brief / inschrijving; Presenteren: mondelinge uitdrukkingsvaardigheden, houding en attitude; Vergadertechnieken; Samenvatten; Onderhandelen, conflict hanteren en adviseren.

Ontwerpen
Duurzaamheid, o.a. ook de beoordelingsmethode om duurzaamheidsaspecten van nieuwe gebouwen te bepalen (BREAAM; Building Research Establishment Environmental Assessment Methode); Levensduurkosten, inzichtelijk maken van de kosten van onderhoud, exploitatie en afschrijving na oplevering.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding Projectleider Installatietechniek is een van de volgende diploma’s noodzakelijk:
post-mbo diploma MIT-W (TWI en/of TBO)
post-mbo diploma MIT-E
diploma HTS OAT
gedetailleerde technische voorkennis is geen must, wel een pré
diploma HBO Elektrotechniek

Duur van de cursus

30 dagdelen

Kosten van de cursus

Opleidingskosten € 3.035,- inclusief lesmateriaal.
Werkgevers kunnen subsidie aanvragen via OTIB.

Bijzonderheden

Tijdens de opleiding worden deeltentamens afgenomen. De opleiding wordt afgesloten met een tweetal groepscases. Deelnemers die slagen ontvangen een door de installatietechnische branche erkend diploma.

Plaatsen / leslocaties

Harmonielaan 2, Nieuwegein

Algemene informatie over de cursus

Een technisch projectleider houdt zich voornamelijk bezig met offertes, contracten, aanbestedingen en uitvoering van grote complexe projecten in de elektro- en/of installatiebranche. Hij is in staat zowel mondeling als schriftelijk met opdrachtgevers te communiceren en weet als geen ander de opdrachtgever vanuit zijn expertise te overtuigen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
7cBf5 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren