Home » Personal Trainer

Opleiding: Personal Trainer

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Personal Trainer


De Personal Trainer opleiding bestaat uit drie modules die personal training telkens vanuit een ander perspectief benaderen.
Fitnesstrainer A BranchediplomaIn deze module leer je alles wat nodig is om op de fitnessvloer het beste uit mensen naar boven te halen. In twaalf lessen behandelen we de basis van het geven van een effectieve fitnesstraining. Naast de kennis van trainingsapparatuur verdiep je je in de anatomie van het lichaam en de werking van spieren maar ook klantbegeleiding. Want een goede personal trainer zorgt niet alleen voor een duurzame conditie voor de klant, maar ook voor een duurzame klantrelatie!
Drie praktijkdagenNaast theoriegedeelte bevat deze opleiding voor het branchediploma drie praktijkdagen. Tijdens deze praktijkdagen kom je in contact met medestudenten en breng je, onder deskundige begeleiding van onze vakdocent, het geleerde in de praktijk. De praktijkdagen worden op een professionele locatie centraal in Nederland verzorgd.
VoedingsleerIn de tweede module leer je in 36 lessen welke factoren van invloed zijn op de energiebehoefte van de mens en hoe het menselijk lichaam is opgebouwd. Je leert onder andere meer over voedingsstoffen en levensmiddelen, het opstellen van een behandelplan en het geven van voedingsadviezen. Aan het einde van deze module weet je precies wat de relatie is tussen lichaam en voeding.
Eigen coachingspraktijk startenIn tien lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij een eigen bedrijf starten en runnen, zoals: tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan. Maar ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten, zijn dit onderwerpen die jouw kennis, inzicht en visie met betrekking tot het ondernemen vergroten.

Diploma Personal Trainer


Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.
Examen: elke dag en dicht bij huis Examen VoedingsleerHet onderdeel Voedingsleer kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

  • geen lange reistijd;
  • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
  • geen examenstress;
  • de uitslag van jouw examen is snel bekend.

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 125,-. Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.
Examen Fitnesstrainer ADe examens voor het Europees erkende diploma Fitnesstrainer A toetsen of je in staat bent om fitnessdeelnemers in de basis (niveau 3) te begeleiden.


Het complete examenpakket kan worden aangevraagd bij de erkende branche-organisatie NL Actief en bestaat uit:

  • theorie-examen (jouw theoretische kennis op het gebeid van onder andere inspanningsfysiologie, trainingsleer, klantbegeleiding en blessurepreventie wordt getoetst);
  • portfolio opdrachten (hiermee vorm je een beeld van wat er allemaal komt kijken bij het werken als basisinstructeur in een fitnesscentrum);
  • Praktijkexamen (jouw geleerde competenties worden tot slot getoetst in een praktijkexamen, waarin je een echte fitness-les gaat geven).
Je kunt je voor dit examen aanmelden bij:
NL Actief (voorheen Fit!Vak)


www.nlactief.nlHeb je beide diploma's behaald, dan kun je bij ons het NHA-instituutsdiploma Personal Trainer aanvragen.
GetuigschriftEen NHA-getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
VooropleidingVoor deze

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur: De Personal Trainer opleiding duurt 12 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuis-studie. 

Kosten van de cursus

Vanaf 699.00 euro

Algemene informatie over de cursusBen je ambassadeur voor fit en gezond? Volg de Personal Trainer opleiding


Anderen helpen zo fit en gezond mogelijk te blijven? Met de Personal Trainer opleiding leer je hoe je mensen motiveert en op de juiste wijze laat werken aan gezondheid. Na twaalf maanden tijd kun je starten als zelfstandig personal trainer.

Een personal trainer weet hoe je fit en gezond blijft en hoe je iemand kunt begeleiden en stimuleren zijn of haar conditie op peil te houden.

Naast de technische kant van het trainen ben je ook geïnteresseerd in wat mensen wel en niet beweegt. Zowel geestelijk als fysiek.

In de cursus Personal Trainer leer je alles over de anatomie van het menselijk lichaam, inspanningsfysiologie, trainingsleer en voeding en sport. In drie modules leer je alles wat nodig is om je te vestigen als zelfstandig personal trainer.
FitnesstrainerIn de module Fitnesstrainer A Branchediploma leer je alles over het menselijk lichaam, effectieve fitnesstrainingen en trainingsapparatuur.

Klanten begeleiden is een belangrijk onderdeel van de module. Een personal trainer zorgt ervoor dat de klant fit wordt en blijft. Tegelijkertijd werk je ook aan een goede klantrelatie.
VoedingsleerJe bouwt grondige kennis op over de energiebehoefte van de mens en hoe het menselijk lichaam functioneert. Je weet precies wat je kunt bereiken met de juiste trainingsdoelen.

Na de Personal Trainer opleiding weet je het nodige over voedingsstoffen en levensmiddelen. Je weet ook hoe je een behandelplan opstelt en geeft voedingsadviezen.
Zelfstandig personal trainerZelf als personal trainer aan de slag en een eigen bedrijf beginnen? In de cursus leer je stapsgewijs hoe je een succesvolle zelfstandige personal trainer wordt.

Onderdeel van de cursus zijn lessen over het starten van een eigen bedrijf waarbij je dieper ingaat op onder meer ondernemingsplan, administratie, tariefberekeningen, marketing en promotie.

Volg de opleiding en je kunt zo als zelfstandige of bij een sport- of wellnesscentrum aan de slag.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
351f1 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren