Home » Directie-assistent(e)

Opleiding: Directie-assistent(e)

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Directie-assistent(e)


Gezien de grote variatie en verantwoordelijkheid in een toekomstige functie als directie-assistent(e) is een vakkenpakket nodig dat deze lading dekt. Een directie-assistent(e) is slechts waardevol als hij of zij breed is opgeleid. Wij lichten de vakken voor je toe:
Secretariële vaardighedenDeze lessen behandelen vaardigheden, die je moet beheersen, zoals het soepel laten verlopen van afspraken, telefoonafhandelingen, het aannemen van boodschappen en vooral het goed organiseren van je verschillende werkzaamheden.
LeidinggevenDe boeiende lessen behandelen o.a. communicatie, leiderschapsstijlen, gesprekstechnieken, geven van instructies, plannen, motiveren, controleren, delegeren en omgaan met conflicten.
PersoneelsbeleidWerving en selectie, personeelsplanning, functioneringsgesprek en beoordelingsgesprek.
TimemanagementDoor je tijd optimaal te gebruiken, zul je in staat zijn veel problemen op te lossen, stress te verminderen en zo een nieuwe verantwoorde levensstijl te ontwikkelen. In deze lessenleer je doelen te bereiken: tijd hebben voor essentiële en creatieve bezigheden en voor leidinggevende taken.
BedrijfseconomieDeze nuttige lessen geven je een goed inzicht in de hoofdzaken van dit belangrijke werkgebied.
NotulerenIn enkele lessen leer je hoe je een goed verslag van een bespreking of een vergadering op papier zet.
Telefonische spreekvaardigheidIn deze lessen leer je hoe je op een plezierige en juiste manier aan de telefoon moet spreken.
KeuzevakkenNaast de vaste vakken zijn er twee keuzevakken. Je kunt kiezen tussen Steno en PR & Voorlichting. Als je beide vakken wilt volgen, dan kan dat ook.
StenoEen nuttig keuzevak in deze cursus. Iemand spreekt en gelijktijdig noteer je in steno hetgeen gesproken wordt. Een dicteer-oefening is bij de cursus inbegrepen.
PR en voorlichtingInterne en externe communicatie van een organisatie zijn heel belangrijk. Als directieassistent(e) krijg je daar mee te maken. Je treedt dan op als vertegenwoordiger van het bedrijf.

Diploma Directie-assistent(e)

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur


Directie-assistent(e) met Steno12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
Directie-assistent(e) met PR & Voorlichting11 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
Directie-assistent(e) met Steno en PR & Voorlichting16 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 399,00 euro

Algemene informatie over de cursusBinnen een jaar aan de slag als volleerd directie-assistent(e)


Doet een directie-assistent(e) hetzelfde als een directiesecretaresse of managementassistent? Wat zijn de verschillen? Geef je als directie-assistent(e) zelf ook leiding?

Op al je vragen krijg je antwoord in de beroepsopleiding Directie-assistent(e). Na de opleiding ben je klaargestoomd voor de functie van rechterhand van het management.
Switchen in je jobWat zijn straks je taken en verantwoordelijkheden? Hoe ondersteun je directieleden? Wat moet je daarvoor kunnen? En weten?

Een directie-assistent schakelt voortdurend en kan goed multitasken:

  • van afhandelen van telefoontjes met het buitenland tot het ontvangen van relaties;
  • van afspraken inplannen tot het voeren van sollicitatiegesprekken;
  • van notuleren tot de pers te woord staan.

Je vertegenwoordigt je bedrijfDe pers te woord staan? Ja. In veel gevallen treed je op als representatief aanspreekpunt van het bedrijf. Je vertegenwoordigt de directie.

Belangrijk is dat je inhoudelijk goed op de hoogte bent van wat er speelt en discreet bent. En dat je de do’s en don’ts kent als het gaat om contact met een journalist.  

Het werk van een assistent van de directie is breed. Je bent van alle markten thuis.

In de opleiding is er veel aandacht voor:

  • timemanagement;
  • personeelsbeleid;
  • leidinggeven;
  • bedrijfseconomie;
  • secretariële vaardigheden.

Meer doen in minder tijdAls goede directie-assistent ben je doortastend. Je verzet bergen. In korte tijd. Hoe je dat doet, ontdek je in de opleiding tot Directie-assistent(e).

Hoe je het hoofd koel houdt op drukke momenten? Ook dat komt aan bod.

Je studeert in eigen tempo en krijgt begeleiding via internet van een privédocent.

De opleiding rond je in anderhalf jaar tijd af, maar als je haast hebt, kan het ook sneller.
Bereid je goed voorSolliciteren voor directie-assistent? Met de beroepsopleiding Directie-assistent(e) heb je alvast meerdere streepjes voor.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
3d20D Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren