Home » Pedicure Dagopleiding

Opleiding: Pedicure Dagopleiding

Bij: Capabel Onderwijs Groep

 

Capabel Onderwijs Groep

AustraliŽlaan 14 - 16
3526 AB UTRECHT
 

Opleidingsinhoud

Onderwijsprogramma

De Brancheopleiding Pedicure (dag) duurt ongeveer 10 maanden (35 lesdagen) met 1 lesdag per week. De lestijden zijn van 9.00 uur tot 16.30 uur. Je huiswerk neemt 1 tot 2 uur per week in beslag. Verspreid over het opleidingsjaar worden de reguliere vakanties van de vestigingsregio gevolgd.

Je krijgt je onder andere les in algemene en specifieke anatomie, fysiologie, pathologie en orthopedie, theorie van de pedicurepraktijk, hygiŽne, arbo en milieu. Ook komen het maken van een anamnese, blauwdrukken en de behandeling van de voet, nagels en huid aan bod. Ook ondernemersvaardigheden maken standaard onderdeel uit van het pakket. Binnen deze beroepsgroep is dat zeker van belang, want zo'n 90% van de pedicures is namelijk zelfstandige zonder personeel.

Stage is geen (verplicht) onderdeel van deze opleiding. Wel wordt aanbevolen thuis te oefenen.

Het beroep
Het beroep van voetverzorger/pedicure kan op vele manieren uitgeoefend worden, bijvoorbeeld in een eigen praktijk aan huis, ambulant (bij klanten thuis), in combinatie met het beroep schoonheidsspecialist, of bij bedrijven waaraan een pedicuresalon is verbonden, zoals schoenenzaken of schoonheidssalons. Kortom een beroep met veel mogelijkheden!
Toelating
Voor toelating tot de opleiding Pedicure gelden geen vooropleidingseisen. De opleiding is niet toegankelijk voor leerplichtigen.
Aanmelden
Je kunt je voor de Brancheopleiding Pedicure (dag) via de website van Capabel Onderwijs Groep aanmelden.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Geen

Opleidingsduur

10 maanden

Kosten

270,- per termijn

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Werken als Pedicure
Het beroep van pedicure is een dankbaar beroep. Het voetverzorgingsbedrijf krijgt steeds meer de erkenning die het verdient. De vraag naar goede pedicures neemt, volgens brancheonderzoeken, toe. Nederland vergrijst, steeds meer mensen hechten belang aan goede voetverzorging. De pedicure heeft vaak de eerste signaalfunctie bij bijvoorbeeld diabetes of standafwijkingen van de rug of heup. Je levert als pedicure een bijdrage aan het hele welzijn van de klant door de vakvaardigheden en de persoonlijke aandacht die je als pedicure gedurende de behandeling aan de dag legt.
Over de opleiding
De Brancheopleiding Pedicure (dag) richt zich volledig op het praktische beroep van pedicure. De lessen zijn gericht op de vereisten in de branche en de benodigde kennis over het vak van pedicure en het menselijk lichaam.
Tijdens de opleiding word je bij de branchevereniging ProVoet aangemeld als aspirant-lid.
De opleiding voldoet aan alle eisen die gesteld worden vanuit de brancheorganisatie (ProVoet) en stichting BRAVO welke verantwoordelijk is voor de kwaliteit van het branchediploma pedicure. De examens worden afgenomen door een door Provoet en stichting BRAVO erkende exameninstelling. Na afloop van de opleiding ontvang je een door ProVoet en stichting BRAVO erkend Pedicure Branche-Diploma.
Tijdens de lessen komen zowel de theorie als de praktijk aan bod: theoretische kaders worden afgewisseld met praktijkvoorbeelden, casuÔstiek en oefenen. De lessen worden verzorgd in een groep van minimaal 3 en maximaal 16 cursisten.
Informatieavonden en open dagen
Wil jij eens een kijkje nemen bij onze pedicure opleiding op een van onze vestigingen? We nodigen je van harte uit op een informatieavond of open dag!Aanmelden voor een informatieavond of open dag kan via [stuur een e-mail].
Wil jij weten wanneer de volgende informatieavond of Open Dag is? Bezoek onze algemene Pedicure pagina
Overzicht informatieavonden

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
D907A Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren