Home » Privacy en Data Protection in de praktijk

Opleiding: Privacy en Data Protection in de praktijk

Bij: International Management Forum

 

International Management Forum

Fellenoord 224
5611 ZC EINDHOVEN
 

Opleidingsinhoud

Privacy & Data Protection in de praktijk – kent u uw verantwoordelijkheden?
Vanaf 25 mei 2018 heeft uw organisatie grote en ongekende verantwoordelijkheden in het kader van privacy en gegevensbescherming. U krijgt tal van nieuwe verplichtingen plus de verantwoordelijkheid (accountability) om aan te tonen dat u zich aan de nieuwe Europese privacywet houdt.

In deze complete en actuele opleiding worden alle eisen waaraan uw organisatie moet voldoen behandeld. Tal van specifieke en complexe onderwerpen op het gebied van privacy en data protection komen aan bod, zoals de rol en taken van de Data Protection Officer (DPO/FG), Data Protection Impact Assessment (DPIA), Big Data, de Meldplicht Datalekken, privacy audits, Privacy by Design (PbD), integratie van het privacybeleid in het informatiebeveiligingsbeleid en tal van andere privacygerelateerde onderwerpen. Er is ruimschoots gelegenheid uw vragen te stellen aan de zeer deskundige docenten.

Privacy & Data Protection in de praktijk – (nieuwe) professionele kennis en vaardigheden
Vanaf 25 mei 2018 zijn veel organisaties verplicht een Data Protection Officer (DPO/FG) aan te stellen. Een Data Protection Officer (DPO/FG) houdt toezicht op de toepassing en naleving van de nieuwe Europese privacy wetgeving. Daarnaast informeert, adviseert en rapporteert de DPO/FG over de mate waarin het privacy- en beveiligingsbeleid gerealiseerd en geborgd is. Personeelsleden, klanten e.a. kunnen bij de Data Protection Officer (DPO/FG) terecht voor informatie over hun verwerkte persoonsgegevens en voor klachten.

Een Data Protection Officer dient te beschikken over functiegerelateerde juridische kennis en moet verstand hebben van o.m. informatiebeveiliging (security), IT, compliance, audit, risk management en administratieve organisatie (AO). Actuele vakkennis en deskundigheid op al deze gebieden, conform de eisen die de nieuwe AVG stelt, lijkt haast een onmogelijkheid. De zeer deskundige docenten van deze 5-daagse praktijkopleiding gaan ervoor zorgen dat u tijdig en evidence-based in uw organisatie over voldoende kennis en expertise beschikt om aan deze uitdaging het hoofd te bieden.

Privacy & Data Protection in de praktijk – succesformule van de praktijkopleiding
De succesformule van deze praktijkopleiding is gebaseerd op het toetsen of u beschikt over de noodzakelijke actuele (theoretische) kennis en met name op het praktisch kunnen toepassen van de nieuwe privacy wetgeving. Voor alle organisaties zal het een behoorlijke uitdaging zijn om de theorie om te zetten naar de praktijk. Het vereist het nodige uitzoekwerk en ervaring om deze vertaalslag te kunnen maken. Uw zeer ervaren en toonaangevende experts op het gebied van privacy en data protection zullen u met raad en daad en vele tips terzijde staan. Aan de hand van diverse praktijkopdrachten en een examen (thuisopdracht) kunt u zelf toetsen welke kennis en deskundigheid bij u (eventueel) nog ontbreken. De uitslag van uw examen wordt (via Skype of vergelijkbaar) met u besproken. U kunt dan tevens uw laatste vragen stellen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

U heeft geen specifieke voorkennis nodig om deze praktijkopleiding succesvol te kunnen doorlopen.

Opleidingsduur

5 dagen

Kosten

De kosten van de 5-daagse praktijkopleiding Privacy & Data Protection in de praktijk bedragen € 3.780,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is inclusief alle lunches, koffie/thee, het uitgebreide lesmateriaal, het thuisexamen, 1 uur bespreking van het examen plus de mogelijkheid om uw laatste vragen te stellen en het handboek 'Data Protectie Officer (DPO/FG) t.w.v. € 100,-.

Bijzonderheden

Er bestaat nog geen van overheidswege erkend beroepsregister voor Data Protection Officers (DPO's), ook al pretenderen sommige partijen deze wel te hebben. Er is derhalve ook geen officiŽle Data Protection Officer (DPO) titel in omloop. Naar verwachting zal de Europese Commissie pas in 2019/2020 met richtlijnen komen om Europese en nationale criteria vast te kunnen stellen.

Na het volgen van deze praktijkopleiding kunt u zich dus gewoon Data Protection Officer (DPO) noemen. U ontvangt van ons een certificaat van deelname en u wordt - indien gewenst - ingeschreven in het Nederlandse Register voor Privacy Opleidingen (NRPO) van de Nederlandse Privacy Academie (NPA). Dit register heeft juridisch gezien dezelfde status als ieder ander certificaat/register in Nederland.

Plaatsen / leslocaties

Utrecht

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Deze praktijkopleiding is opgezet voor (toekomstige) Data Protection Officers (DPO's/FG's) en voor iedereen die zijn of haar kennis over privacy en data protection wil actualiseren en toetsen en/of medeverantwoordelijk is voor de verwerking en beveiliging van persoonsgegevens.

Qua functionarissen denken wij aan privacy officers, CISO's, IT security managers, compliance officers, IT managers, (privacy) juristen, advocaten, informatiemanagers, informatie-analisten, projectmanagers, accountants, (privacy) auditors, risk managers, HR managers en alle (in- en externe) adviseurs.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
816dE Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren