Home » Manicure

Opleiding: Manicure

Bij: NHBO

Inhoud van de cursus

Deze opleiding bestaat uit 2 colleges van 4 uur. Voorafgaand aan ieder college bestudeer je thuis de theorie, zodat je je tijdens het college volledig kunt focussen op de praktijk. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van inspirerende docenten, studeert samen met nieuwe, leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.
Deze opleiding is voor iedereen toegankelijk. Je begint bij de basis en bouwt je kennis en vaardigheden stapsgewijs op.
Voordat je van start gaat met een nieuwe baan, is het in veel gevallen van groot belang dat je al enige praktijkervaring hebt. Het liefst doe je deze op tijdens je opleiding. Dat is mogelijk bij NHBO. De klassikale opleidingen van NHBO zijn theorie- en praktijkgericht. Je bestudeert thuis alvast de theorie zodat je tijdens de colleges meer tijd kunt besteden aan de praktijk.

Wil je daarnaast graag stage lopen, om praktijkervaring op te doen of om je cv te versterken, dan kan dat uiteraard. In dat geval ga je zelf op zoek naar een stageplek en neem je vervolgens contact op met ons secretariaat om je stage te registreren. Dat kan op [klik hier voor het telefoonnummer] of [stuur een e-mail].
Tijdens de opleiding komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

 • Product- en instrumentenkennis
 • Hand- en nagelanalyse
 • Nagels knippen en vijlen
 • Verzorgen van de nagels: nagelbad en nagelriemproducten
 • Losmaken en achteruitduwen van de nagelriem
 • Het gebruik van een cuticle remover
 • Verzorging van de nagelboord: opzuiveren, bramen verwijderen en witten
 • Polieren van de nagelplaat
 • De peeling
 • De massage
 • Het masker
 • Nagels lakken: klassiek, french manicure en moon manicure
 • Behandelingsplan opstellen per klant

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Ben jij op zoek naar een praktijkgerichte opleiding Manicure, waarbij je in korte tijd alles leert wat je moet weten over Manicure? Wil jij genieten van de beste opleiding tegen de scherpste prijs? En wil je college krijgen van doorgewinterde professionals uit het vak? Dan is deze opleiding voor jou bedoeld!
Deze opleiding is voor iedereen toegankelijk. Je begint bij de basis en bouwt je kennis en vaardigheden stapsgewijs op.
Na het afronden van de opleiding, kun je o.a.:

 • Als manicure werken bij een nagel- of schoonheidssalon.
 • Je eigen salon openen als hoofd- of bijbaan.
 • Workshops en cursussen verzorgen m.b.t. het verzorgen van handen en nagels.
 • Mensen met nagelproblemen adviseren.

Kosten van de cursus

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 229.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Plaatsen / leslocaties

Breda, Rotterdam, Amsterdam

Algemene informatie over de cursus

Tijdens de klassikale opleidingen volg je college bij een professionele docent!
Ben jij op zoek naar een leuke, praktijkgerichte opleiding Manicure? Wil je college volgen bij een professionele docent die je in twee dagen alles leert wat je moet weten over Manicure? En wil je dat allemaal doen tegen de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Dan ben je bij NHBO aan het juiste adres! Schrijf je direct in voor onze opleiding Manicure!
Hou jij van mooie en gezonde handen en nagels? En lijkt werken in de wereld van Beauty & Wellness je wel iets? Schrijf je dan in voor onze professionele opleiding Manicure en word een bekwame manicure. Onder begeleiding van een ervaren docent kom je alles te weten over product- en instrumentenkennis, hand- en nagelanalyse, nagels knippen en vijlen, het verzorgen van de nagels: nagelbad en nagelriemproducten, het losmaken en achteruitduwen van de nagelriem, het gebruik van een cuticle remover, de verzorging van de nagelboord: opzuiveren, bramen verwijderen en witten, polieren van de nagelplaat, de peeling, de massage, het masker, nagels lakken: klassiek, french manicure en moon manicure, en de behandelingsplan opstellen per klant. Je volgt 2 colleges van 4 uur waarin je, per module, de fijne kneepjes van het vak leert.


Voorafgaand aan het college bestudeer je thuis de theorie zodat je je tijdens de colleges volledig kunt focussen op de praktijk. Droom jij van zo’n carrière? Schrijf je dan direct in voor onze opleiding Manicure en stap in de wereld van Beauty en Wellness!
Wanneer je je kansen op de arbeidsmarkt wilt vergroten, is een gedegen opleiding van groot belang. Met een mooi CV heb je bij een sollicitatie immers direct voorsprong op andere kandidaten. Als betrouwbare partner helpt NHBO je hierbij. Bij NHBO volg je praktijkgerichte opleidingen op MBO+niveau waardoor jij direct inzetbaar bent óf voor jezelf kunt beginnen. Daarbij studeer je altijd tegen de beste prijs!

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
0e6a1 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren