Home » Fotografie (Basis)

Opleiding: Fotografie (Basis)

Bij: NHBO

Inhoud van de cursus

Deze opleiding bestaat uit 5 colleges van 4 uur. Voorafgaand aan ieder college bestudeer je thuis de theorie, zodat je je tijdens het college volledig kunt focussen op de praktijk. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van inspirerende docenten, studeert samen met nieuwe, leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.
Deze opleiding is voor iedereen toegankelijk. Je begint bij de basis en bouwt je kennis en vaardigheden stapsgewijs op.
Voordat je van start gaat met een nieuwe baan, is het in veel gevallen van groot belang dat je al enige praktijkervaring hebt. Het liefst doe je deze op tijdens je opleiding. Dat is mogelijk bij NHBO. De klassikale opleidingen van NHBO zijn theorie- en praktijkgericht. Je bestudeert thuis alvast de theorie zodat je tijdens de colleges meer tijd kunt besteden aan de praktijk.

Wil je daarnaast graag stage lopen, om praktijkervaring op te doen of om je cv te versterken, dan kan dat uiteraard. In dat geval ga je zelf op zoek naar een stageplek en neem je vervolgens contact op met ons secretariaat om je stage te registreren. Dat kan op [klik hier voor het telefoonnummer] of [stuur een e-mail].
Tijdens de opleiding komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

 • Hoe jouw spiegelreflexcamera werkt
 • Functies als sluitertijd, iso, scherptediepte, diafragma en witbalans.
 • Wat de verschillende camerastandpunten zijn: denk bijvoorbeeld aan kikkerperspectief, vogelperspectief of een neutraal perspectief
 • Hoe je de juiste compositie maakt
 • Welke beeldende middelen je kunt gebruiken
 • Het gebruik van kleur en licht in je foto’s
 • De verschillende genres in fotografie
 • Hoe je alle opgedane kennis in de praktijk brengt

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Ben jij op zoek naar een praktijkgerichte opleiding Fotografie digitaal, waarbij je in korte tijd een erkend diploma behaalt? Wil je na het behalen van dat diploma direct inzetbaar zijn of aan de slag kunnen als zelfstandig ondernemer? Wil jij genieten van de beste opleiding tegen de scherpste prijs? En wil je college krijgen van doorgewinterde professionals uit het vak? Dan is deze opleiding voor jou bedoeld!
Deze opleiding is voor iedereen toegankelijk. Je begint bij de basis en bouwt je kennis en vaardigheden stapsgewijs op.
Tijdens het laatste college leg je examen af. Dit betreft een aantal meerkeuzevragen en een aantal open vragen over de inhoud van de opleiding. Afhankelijk van de opleiding bevat je examen ook een praktijkdeel. Wanneer je geslaagd bent, krijg je het erkend diploma via de post thuisgestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige.
Na deze opleiding zal je met je nieuwe vaardigheden gemakkelijker kunnen doorstromen naar functies als:

 • Als fotograaf werken voor reclame-, communicatie, of marketingbureau
 • Starten als freelance fotograaf
 • Je eigen fotozaak of –studio openen
 • Workshops geven in digitale fotografie
 • Of gewoon heel mooie foto’s maken als hobbyist

Kosten van de cursus

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 339.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Plaatsen / leslocaties

Utrecht, Breda, Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Arnhem

Algemene informatie over de cursus

Tijdens de klassikale opleidingen volg je college bij een professionele docent!
Ambieer jij een nieuwe carrière of creatieve hobby als Fotograaf? Wil je in korte tijd een diploma behalen? Wil je praktijkgericht studeren zodat je na het behalen van je diploma direct inzetbaar bent, als zelfstandig ondernemer kunt starten of hobbymatig aan de slag kan? Wil jij studeren tegen de scherpste prijs en college krijgen van de beste professionals in het vak? Schrijf je dan direct in voor onze opleiding Fotografie digitaal!
Het gebruik van beeld is belangrijker dan ooit. Denk niet alleen aan veelzeggende reclame-uitingen, kunst en fotojournalistiek, maar ook aan hobbyfoto’s op Instagram, Facebook of Pinterest. Tegenwoordig lijkt door geavanceerde foto-apps in iedereen een professionele fotograaf te schuilen. Maar niets is minder waar! Wil jij weten hoe digitale fotografie écht werkt? Volg dan onze opleiding Digitale Fotografie, waar je 5 colleges van 4 uur volgt bij een professionele fotograaf. Jij zal voortaan de mooiste plaatjes schieten, of dat nu voor je eigen fotoboek is, of in opdracht van anderen!
Wanneer je je kansen op de arbeidsmarkt wilt vergroten, is een gedegen opleiding van groot belang. Met een mooi diploma op je CV heb je bij een sollicitatie immers direct voorsprong op andere kandidaten. Als betrouwbare partner helpt NHBO je hierbij. Bij NHBO volg je praktijkgerichte opleidingen op MBO+niveau waardoor jij direct inzetbaar bent óf voor jezelf kunt beginnen. Je behaalt in korte tijd een erkend diploma en studeert altijd tegen de beste prijs! Dus schrijf je in en bepaal zelf jouw positie op de arbeidsmarkt!

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
0f3c2 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren