Home » Machinist Autolaadkraan met Hijsfunctie (TCVT W4-04)

Opleiding: Machinist Autolaadkraan met Hijsfunctie (TCVT W4-04)

Bij: V-Tas

Inhoud van de cursus

De opleiding 'Machinist Autolaadkraan met Hijsfunctie' bereidt de cursist voor op het examen volgens T.C.V.T.-Certificatieschema W4-04. Deze opleiding verschaft de cursist kennis en vaardigheden met betrekking tot het opstellen en modificeren van de kraan, de stabiliteit en belastbaarheid van de kraan en de werking van de technische systemen. De opleiding ‘Machinist Autolaadkraan met Hijsfunctie’ richt zich op alle door de fabrikant en wetgever toegelaten werkzaamheden met autolaadkranen boven 10 ton/meter en bereidt de cursist voor op het examen ISO 17024.


Tijdens het theoriegedeelte worden de volgende onderwerpen behandeld:

Wettelijke eisen
Techniek
Werkvoorbereiding
Toepassing en eisen m.b.t. hijsmiddelen en hijsgereedschappen
Laden en lossen
Diverse technieken m.b.t. hijsen en aanslaan van lasten


De praktijkinstructie bestaat o.a. uit:

Controle van de Autolaadkraan
Modificeren van het gieksysteem van de kraan
Het maken van een eenvoudig hijsplan
Toepassingen en eisen m.b.t. hijsgereedschappen
Het laden en lossen
Diverse technieken m.b.t. hijsen en het aanslaan van lasten
Het invouwen en rijklaar maken

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Cursisten mogen geen beperkingen hebben van het zicht, gehoorfuncties en de motoriek. Daarnaast moeten zij de Nederlandse taal beheersen (eenvoudige teksten kunnen lezen en schrijven). De cursist is verplicht om tijdens het praktijkgedeelte van de opleiding een helm en veiligheidsschoenen te dragen. Van cursisten wordt verwacht dat zij tijdens de opleidingsperiode voor het theoriedeel ook tijd besteden aan thuisstudie.

Duur van de cursus

3 dagen

Kosten van de cursus

€ 2.090,- excl. 21% btw, incl. lesmateriaal en examenkosten

Bijzonderheden

De autolaadkraan, oftewel de laad- en loskraan is naast een hulpmiddel op vrachtauto's om het laden en lossen efficiŽnter te laten verlopen, ook nog een specifieke soort mobiele kraan. In combinatie met verschillende accessoires kan de autolaadkraan worden gebruikt voor het verrichten van zware en gecompliceerde hijsopdrachten.

In de Arbowet is bepaald dat de werkgever ervoor moet zorgen, dat zijn personeel voldoende is geschoold. Bovendien worden de eisen die gesteld worden aan de kennis en inzicht van een machinist steeds hoger.
De machinist van de autolaadkraan met hijsfunctie dient in het bezit te zijn van het T.C.V.T.-Certificaat Vakbekwaamheid ingevolge het certificatieschema W4-04, zodat de veiligheid, gezondheid en het welzijn is gegarandeerd.

De opleiding is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de bedrijfstak en is volledig toegesneden op het examen, dat is gebaseerd op het certificatieschema 'Machinist Autolaadkraan met Hijsfunctie' van de Stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport (T.C.V.T.). In deze opleiding wordt dan ook niet alleen aandacht besteed aan het laden en lossen van het eigen voertuig, maar ook in het opstellen, modificeren en bedienen van de kraan, de stabiliteit en belastbaarheid en natuurlijk ook aan de technische systemen. Hiernaast is er natuurlijk ook onderricht in het werken met goedgekeurde hijsgereedschappen en een goedgekeurde autolaadkraan. De nadruk van de opleiding ligt op het aspect veiligheid, aangezien de praktijk uitwijst dat onjuist gebruik van de kraan en hijsgereedschappen grote risico's met zich meebrengt.

De opleiding wordt gegeven door ervaren en goed opgeleide docenten en er wordt gewerkt met een goedgekeurde autolaadkraan met hijsfunctie. Cursisten krijgen aan het begin van de opleiding een opleidingsmap uitgereikt die tevens kan dienen als naslagwerk.

Meer informatie:

Voor meer informatie, een advies op maat, een offerte, een aanmelding of voor al uw overige vragen kunt u contact opnemen met een van onze specialisten. Zij helpen u graag bij het van de juiste keuze of voorzien u desgewenst van de correcte en actuele antwoorden op uw vragen.

Voor algemene informatie nodigen wij u graag uit om onze website bezoeken.

Plaatsen / leslocaties

Bladel, Susteren, Arendonk (B) of op locatie (in overleg)

Algemene informatie over de cursus

Personen die werken als machinist op een Autolaadkraan worden opgeleidt voor het T.C.V.T.-Certificaat vakbekwaamheid 'Machinist Autolaadkraan met Hijsfunctie'.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
09805 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren