Home » Bovenloopkraan

Opleiding: Bovenloopkraan

Bij: V-Tas

Inhoud van de cursus

Deze opleiding verschaft de cursist kennis en vaardigheden met betrekking tot het bedienen van een bovenloopkraan, de stabiliteit en de belastbaarheid van de technische systemen.


Tijdens het theoriegedeelte worden de volgende onderwerpen behandeld:

Wettelijke eisen
Techniek
Werkvoorbereiding
Laden en Lossen
HijsmaterialenDe praktijkinstructie bestaat o.a. uit:

Controle van de bovenloopkraan, hijsgereedschappen en werkplek
Laden en lossen
Gebruiksklaar maken
Aanslag technieken
Communicatie en signalen

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Cursisten mogen geen beperkingen hebben van het zicht, gehoorfuncties en de motoriek. De cursist is verplicht om tijdens het praktijkgedeelte van de opleiding een helm en veiligheidsschoenen te dragen. Van cursisten wordt verwacht dat zij tijdens de opleidingsperiode voor het theoriedeel ook tijd besteden aan thuisstudie.

Duur van de cursus

1 dag

Kosten van de cursus

€ 250,- excl. 21% btw, inclusief materiaal en examenkosten

Bijzonderheden

De bovenloopkraan, oftewel de laad- en loskraan is één van de eerste hulpmiddelen om efficiënter vracht-wagens etc. te laden en te lossen, danwel ondersteunende werkzaamheden te verrichten in een bedrijfshal. In combinatie met verschillende accessoires kan de bovenloopkraan worden gebruikt voor het laden en lossen van bijv. stenen, zand, staal of bomen.

De eisen die gesteld worden aan de kennis en inzicht van de machinist, worden steeds hoger. In de Arbowet is bovendien bepaald dat de werkgever ervoor moet zorgen, dat zijn personeel voldoende is geschoold, zodat de veiligheid, gezondheid en het welzijn is gegarandeerd.

In deze opleiding wordt dan ook niet alleen aandacht besteed aan het opstellen en bedienen van de bovenloopkraan, de stabiliteit, belastbaarheid van de technische systemen, maar ook aan het werken met goedgekeurde hijsgereedschappen. De nadruk van de opleiding ligt op de veiligheidsaspecten, aangezien de praktijk uitwijst dat onjuist gebruik van de kraan en hijsgereedschappen grote risico's met zich meebrengt.

De opleiding wordt gegeven door ervaren en goed opgeleide docenten en er wordt gewerkt met een goed-gekeurde bovenloopkraan. Cursisten krijgen aan het begin van de opleiding een opleidingsmap uitgereikt die tevens kan dienen als naslagwerk.

Meer informatie:

Voor meer informatie, een advies op maat, een offerte, een aanmelding of voor al uw overige vragen kunt u contact opnemen met een van onze specialisten. Zij helpen u graag bij het van de juiste keuze of voorzien u desgewenst van de correcte en actuele antwoorden op uw vragen.

Voor algemene informatie nodigen wij u graag uit om onze website bezoeken.

Plaatsen / leslocaties

Bladel, Susteren, Arendonk (B)of op locatie (in overleg)

Algemene informatie over de cursus

De opleiding ‘Bovenloopkraan’ is zowel voor de beginnende, als de gevorderde machinist van een bovenloopkraan geschikt.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
1dD01 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren