Home » Basis Autolaadkraan(CCV N60)

Opleiding: Basis Autolaadkraan(CCV N60)

Bij: V-Tas

Inhoud van de cursus

De autolaadkraan, oftewel de laad- en loskraan, is naast een hulpmiddel op vrachtauto's om het laden en lossen efficiŽnter te laten verlopen ook nog een specifieke soort mobiele kraan.
In combinatie met verschillende accessoires kan de autolaadkraan worden gebruikt voor het verrichten van zware en gecompliceerde hijsopdrachten.

In de Arbowet is bepaald dat de werkgever ervoor moet zorgen dat zijn personeel voldoende is geschoold, zodat de veiligheid, gezondheid en het welzijn is gegarandeerd. Bovendien worden de eisen die gesteld worden aan de kennis en inzicht van de machinist steeds hoger.
In deze opleiding wordt dan ook niet alleen aandacht besteed aan het opstellen en bedienen van de kraan, de stabiliteit, belastbaarheid en de technische systemen, maar ook aan het werken met goedgekeurde hijsgereedschappen en een goedgekeurde autolaadkraan. De nadruk van de opleiding ligt op het aspect veiligheid, aangezien de praktijk uitwijst dat onjuist gebruik van de kraan- en hijsgereedschappen grote risico's met zich meebrengt.

De opleiding wordt gegeven door ervaren en goed opgeleide docenten en er wordt gewerkt met een goedgekeurde autolaadkraan.

Cursisten krijgen aan het begin van de opleiding een opleidingsmap uitgereikt, die tevens kan dienen als naslagwerk.

Deze opleiding verschaft de cursist basiskennis en vaardigheden met betrekking tot het opstellen en bedienen van de kraan, de stabiliteit en belastbaarheid van de kraan en ook het onderhoud van de technische systemen worden behandeld. Bovenal wordt er veel aandacht besteed aan de veiligheid.

Tijdens het theoriegedeelte worden de volgende onderwerpen behandeld

Wettelijke eisen
Techniek
Werkvoorbereiding
Laden en Lossen

De praktijkinstructie bestaat o.a. uit:

Controle van het voertuig en de kraan
Hijsgereedschappen en werkplek
Opstelplaats kiezen en gebruiksklaar maken
Aanslaan en verplaatsen van diverse lasten met de autolaadkraan

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Cursisten mogen geen beperkingen hebben van het zicht, gehoorfuncties en motoriek. De cursist is verplicht om tijdens het praktijkgedeelte van de opleiding een helm en veiligheidsschoenen te dragen.

Duur van de cursus

1 dag

Kosten van de cursus

€ 330,- p.p. excl. 21% btw

Bijzonderheden

Meer informatie:

Voor meer informatie, een advies op maat, een offerte, een aanmelding of voor al uw overige vragen kunt u contact opnemen met een van onze specialisten. Zij helpen u graag bij het van de juiste keuze of voorzien u desgewenst van de correcte en actuele antwoorden op uw vragen.

Voor algemene informatie nodigen wij u graag uit om onze website bezoeken.

Plaatsen / leslocaties

Bladel, Arendonk, Susteren of op locatie

Algemene informatie over de cursus

De opleiding ‘Basis Cursus Autolaadkraan’ is zowel voor de beginnende als de gevorderde machinist van een autolaadkraan geschikt.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
C6F06 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren