Home » Voedingsdeskundige (Allround)

Opleiding: Voedingsdeskundige (Allround)

Bij: Thuiscursus.nl

Inhoud van de cursus

Dit leer je tijdens je opleiding!
Deze allround opleiding bestaat uit meerdere modules. Hieronder lees je welke modules je volgt in de opleiding Allround Voedingsdeskundige.
Voedingsleer
Tijdens deze module ga je het vooral hebben over vitaminen en mineralen, het effect van voedingsstoffen op ons lichaam, en energiebehoefte.
Gewichtsconsulent
Leer alles over het bepalen, behalen, en behouden van het ideale gewicht, het opstellen van een individueel voedingsplan, reinigingskuren, verborgen vetten en afslankingstheorieën, de gezonde voedingsdriehoek, afslankende voedingsvezels en vitaminen, vegetarisme, energieleverende voedingsstoffen en water, alternatieve vermageringsmethoden, zoetstoffen, vermageringsdiëten, gezonde vitaminen, mineralen en zoetstoffen, correct bewegen en de juiste voeding, spijsvertering en absorptie, en hart- en vaatziekten, diabetes. Je wordt begeleid door een professionele Gewichtsconsulent uit de branche.
Kindervoedingsadviseur
In deze module komen o.a. de volgende onderwerpen aanbod: zelf voedingsschema’s opstellen, voeding bij de zwangerschap, voordelen van gezonde voeding, borstvoeding en voeding voor de zuigeling, babyvoeding en bijvoeding, voedingsschema’s per leeftijd, psychologische aspecten van voeding, voeding voor de peuter, kleuter, scholier en adolescent, snoep en kleurstoffen, de verschillende vitamines, AD(H)D, Dyslexie, PPDNOS, Autisme in relatie tot voeding, en overgewicht bij kinderen.
Keuzevak 1: Sportvoedingsadviseur
Tijdens deze module leer je alles over het belang van sporten, voeding en sport, energieleverende voedingsstoffen, vitaminen en mineralen, spijsvertering en stofwisseling, de actieve voedingsdriehoek, energie-opslag -en verbruik, sportdranken, preparaten, voeding van de krachtsporter, voeding van de duursporter, voeding van de teamsporter, voedingsmiddelen voor de sporter, en sportvoedingsconsensus.
Keuzevak 2: Dieetkok
In deze module komen o.a. de volgende onderwerpen aanbod: de actieve voedingsdriehoek, de Schijf van Vijf, energie, voedingsstoffen, mineralen en vitaminen, spijsvertering en stofwisseling, gezonde voeding de hele dag door, inleiding alternatieve voeding, suikervrije voeding, glutenvrije voeding, lactosevrije voeding, zoutarme voeding, vetarme voeding, en licht verteerbare voeding.
Naast deze werkmap ontvang je de toegangscode tot ons online leerplatform. Hierop vind je oefeningen, opdrachten en studiemateriaal. Ook en communiceer je via het online leerplatform rechtstreeks met je persoonlijke vakdocent.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Wie kan deze opleiding volgen?
Iedereen! Je hoeft geen specifieke vooropleiding te hebben gevolgd om deze studie te starten. Als je wil starten als Allround voedingsdeskundige is deze studie jouw ideale voorbereiding. De opleiding is toegankelijk en praktijkgericht geschreven zodat je zo snel mogelijk jouw erkende diploma behaalt.
Persoonlijke begeleiding door ervaren docenten
De opleiding Allround voedingsdeskundige is ontwikkeld door een professionele en vakbekwame docent. Hierin is onze aanpak uniek: jouw docent heeft minstens vijf jaar ervaring in de branche waarin jij gaat werken! Daardoor weet de docent perfect wat er in de praktijk speelt en welke vaardigheden voor jou belangrijk zijn. Bovendien heb je zo altijd precies op de hoogte van de laatste technieken en trends. De doelstelling: baangarantie! Jouw docent zal gedurende één jaar al jouw vragen beantwoorden en feedback geven op de oefeningen uit het handboek, zodat je je optimaal voorbereidt op het behalen van je diploma.
Jouw doel: een erkend diploma

Je doet deze opleiding op je eigen tempo. Je doet examen wanneer jij zelf vindt dat je er klaar voor bent. Het examen is een combinatie van meerkeuze- en open vragen. We toetsen je niet op de praktijk. Ben je geslaagd voor het examen? Dan krijg je je erkende diploma Allround voedingsdeskundige, dat tal van mogelijkheden biedt op de arbeidsmarkt. Alle diploma’s voldoen aan de wetgeving en zorgen er voor dat je kan starten als werknemer, of je inschrijven als zelfstandig ondernemer.

Kosten van de cursus

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 1190.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
D253F Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren