Home » Dierenzorg (Allround)

Opleiding: Dierenzorg (Allround)

Bij: Thuiscursus.nl

Inhoud van de cursus

Dit leer je tijdens je opleiding!
Deze Allround opleiding bestaat uit meerdere modules. Hieronder lees je welke modules je volgt in de opleiding Allround Dierenzorg.
Dierenartsassistent
Ben jij dol op dieren en zou je de hele dag met ze willen werken? Als je klaar bent met deze module weet je alles over efficiënt consultatiegegevens verzamelen, dierenpsychologie, professioneel telefoneren en afspraken regelen, de agenda correct beheren, een juiste administratie voeren en facturen opstellen, de verschillende afdelingen van de dierenkliniek/artsenpraktijk, radiologie en echografie, anatomie, fysiologie en pathologie, het skelet van kat en hond, erfelijke aandoeningen herkennen, en verantwoorde voeding voor dieren.
Hondentrimmer
Expert op het gebied van hondenraskenmerken en hondenrasgroepen? Alles weten over het professioneel kammen, borstelen, scheren, en verzorgen van verschillende vachten en beharingen? De module Hondentrimmer leert je hoe je welke techniek het beste kan inzetten bij welk ras.
Kattenverzorger
Je leert de leefwereld van de kat, je kat op een professionele manier verzorgen, sociale houding van katten, hoe katten de wereld zien, horen, ruiken en proeven, verschillende soorten gedrag, factoren die het gedrag van de kat beïnvloeden, communicatie met katten, kattenfluisteren, en omgaan met probleemgedrag.
Paardenverzorger
Je leert o.a. alles over de leefwereld van het paard, de anatomie van het paard, correct leren paardenfluisteren, aangepast voedsel voor het paard, je paard te verzorgende verschillende paardenrassen, methodes om je paard gezond te houden, en hoe hoort, ziet, proeft en ruikt een paard , zijn omgeving.
Alternatieve Therapieën voor Dieren
Leer in je eigen tempo en word begeleid door een professionele docent met jarenlange ervaring. Als je klaar bent weet je alles over de positieve kracht van alternatieve therapie, de genezer in elk levend wezen, de verschillende therapieën, bioresonantie, alle behandeling van A-Z, en het starten als zelfstandig Alternatief therapeut voor dieren.
EHBO voor Dieren
Tijdens deze module leer je alles over EHBO voor honden, katten, knaagdieren en vogels. Wat houdt EHBO in en hoe kan je EHBO voorkomen en hoe voer ik een algemeen onderzoek uit.
Keuzevak 1: Hondentrainer
Alles weten over positieve gedragstraining, en de communicatie tussen baasje en hond? Expert worden op het gebied van professionele trainingstechnieken, voeding, verzorging en beweging? Bij de module hondentrainer leer je dit allemaal en ben jij straks expert in dierenverzorging!
Keuzevak 2: Medewerker Dierenasiel
Je leert o.a. de wetgeving van het dierenasiel, beroepsprofiel van de dierenasielmedewerker, jouw taken als dierenasielmedewerker, werken in dienstverband of als vrijwilliger, verschillende rassen honden en katten, professionele reiniging van kooien, aangepaste honden- en kattenvoeding, dagelijkse controle en verzorging van dieren, professionele vachtverzorging en het herkennen van ziektesymptomen
Naast deze werkmap ontvang je de toegangscode tot ons online leerplatform. Hierop vind je oefeningen, opdrachten en cursusmateriaal. Ook en communiceer je via het online leerplatform rechtstreeks met je persoonlijke vakdocent.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Wie kan deze opleiding volgen?
Iedereen! Je hoeft geen specifieke vooropleiding te hebben gevolgd om deze cursus te starten. Als je wil starten als dierenverzorger is deze cursus jouw ideale voorbereiding. De opleiding is toegankelijk en praktijkgericht geschreven zodat je zo snel mogelijk jouw erkende diploma behaalt.
Persoonlijke begeleiding door ervaren docenten
De opleiding allround dierenzorg is ontwikkeld door een professionele en vakbekwame docent. Hierin is onze aanpak uniek: jouw docent heeft minstens vijf jaar ervaring in de branche waarin jij gaat werken! Daardoor weet de docent perfect wat er in de praktijk speelt en welke vaardigheden voor jou belangrijk zijn. Bovendien heb je zo altijd precies op de hoogte van de laatste technieken en trends. De doelstelling: baangarantie! Jouw docent zal gedurende één jaar al jouw vragen beantwoorden en feedback geven op de oefeningen uit het handboek, zodat je je optimaal voorbereidt op het behalen van je diploma.
Jouw doel: een erkend diploma

Je doet deze opleiding op je eigen tempo. Je doet examen wanneer jij zelf vindt dat je er klaar voor bent. Het examen is een combinatie van meerkeuze- en open vragen. We toetsen je niet op de praktijk. Ben je geslaagd voor het examen? Dan krijg je je erkende diploma allround dierenzorg, dat tal van mogelijkheden biedt op de arbeidsmarkt. Alle diploma’s voldoen aan de wetgeving en zorgen er voor dat je kan starten als werknemer, of je inschrijven als zelfstandig ondernemer.

Kosten van de cursus

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 1690.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
0d883 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren