Home » Pedicure Branchediploma (voetverzorging)

Opleiding: Pedicure Branchediploma (voetverzorging)

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Pedicure opleiding


De opleiding Pedicure Branchediploma bestaat uit zes onderdelen.
Algemene anatomie en fysiologieOnderwerpen: cellen, weefsels, huid, stofwisseling, spijsvertering, voedingsstoffen, bloed, lymfe, hormonen, zenuwen, bewegingsapparaat.
Specifieke anatomie en fysiologie, pathologie en orthopedieOnderwerpen: bloedvaten, woekeringen, allergieën, micro-organismen, huidaandoeningen, circulatiesysteem, voet, pees, tenen, spierwerking.
Hygiëne, arbo en milieu, Code van het voetverzorgingsbedrijfOnderwerpen: hygiënisch werken, reinigen en desinfecteren van de praktijk, EHBO, milieuregels en arbo-wetgeving.
Theorie van de praktijkOnderwerpen: productkennis medicamenten, allergische reacties, voetonderzoek, blauwdrukken maken, standafwijkingen vaststellen, schoenonderzoek, zolen.
Sociale, communicatieve en commerciële vaardigheden en ondernemenHoe run je een eigen praktijk, hoe werf je klanten, hoe maak je een kostenberekening, hoe schrijf je een ondernemersplan.
De proeve van een basisbehandeling (het praktijkexamen)Al het geleerde wordt getoetst op dit praktijkexamen door TCI. TCI is als onafhankelijke exameninstelling erkend door het ministerie van onderwijs en aangewezen door de branche. Je dient o.a. de volgende handelingen te verrichten: Juiste medicamenten bepalen voor een behandeling, voetonderzoeken, blauwdruk van de voet maken, schoenonderzoek uitvoeren, nagels en voeten behandelen.
Inclusief gratis praktijkdagen

Naast het theoriegedeelte bevat deze Pedicure opleiding zeven praktijkdagen. Tijdens deze gratis oefendagen kom je in contact met medestudenten en breng je, onder de professionele begeleiding van onze sympathieke vakdocente, al het geleerde in praktijk. Voor de praktijkdagen heb je materialen nodig. Deze kunnen NHA-cursisten met korting aanschaffen bij MSK. Deze materialen zullen ongeveer € 300,- kosten en kunnen ook na de opleiding goed gebruikt worden. Natuurlijk heb je als pedicure ook een pedicuremotor nodig voor o.a. het freezen van dikke nagels. Hierover ontvang je tijdens de opleiding advies. De praktijkdagen worden in kleine klassen van 6 tot 10 deelnemers, op onze moderne locatie in Barneveld verzorgd. Je hoeft voor deze opleiding geen stage te lopen!

Het boekje "Code van het voetverzorgingsbedrijf" dient nog te worden aangeschaft.

Pedicure Branchediploma
Examens voor het landelijk erkende branchediploma Pedicure worden afgenomen door de erkende exameninstantie TCI. Het betreft drie theorie-examens en één proeve van een basisbehandeling (praktijkexamen) en een portfolioassessment ondernemersvaardigheden.


Het examengeld hoef je pas bij aanmelding voor het examen te betalen aan TCI. Kijk op www.tci-examens.nlvoor meer informatie.
Vooropleiding

Voor deze Pedicure opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Hou er wel rekening mee dat het niveau van deze brancheopleiding overeenkomt met mbo niveau 3.
 

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur


De pedicure opleiding duurt 14 maanden bij een gemiddeld studietempo van acht uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 899.00 euro

Algemene informatie over de cursusProfessioneel pedicure worden? Volg de Pedicure opleiding voor het Branchediploma


Geef commerciële handen en voeten aan de opleiding die gaat over… voeten. Wil je een eigen praktijk beginnen of werken in een ziekenhuis, zorginstelling of schoonheidssalon? De Pedicure opleiding leidt je op voor het officieel erkende branchediploma.

Een pedicure verzorgt de huid en de nagels van de voet, geeft adviezen voor goed schoeisel en behandelt klachten als likdoorns, eelt en ingegroeide teennagels. Er is veel vraag naar professionele pedicures.
Erkend door ProVoet[img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/5%20Beroep/logo_icons/provoet.png? [klik hier voor het telefoonnummer]NHA is door brancheorganisatie ProVoet erkend als opleider voor de brancheopleiding Pedicure. Hierdoor ben je verzekerd dat je tot een volwaardig pedicure wordt opgeleid en kun je het erkende branchediploma halen. Ook kun jij je na het slagen laten registreren bij ProVoet. Je mag dan het ProVoet logo voeren, zodat jouw klanten zien dat je een erkend pedicure bent!
Anatomie en orthopedieGa je graag met mensen om, heb je belangstelling voor voetverzorging en zoek je een afwisselend beroep? Dan is pedicure een vak dat bij je past.

De Pedicure opleiding voor het Branchediploma bestaat uit onderdelen zoals algemene anatomie en fysiologie, hygiëne, arbo en milieu, communicatie en nog veel meer. Aan het eind voer je een basisbehandeling uit (dit is het praktijkexamen).

Met het Pedicure Branchediploma kun je veel kanten op. Kies je voor een eigen praktijk of ga je aan de slag in een sauna of schoonheidssalon? Of heeft juist een baan in een ziekenhuis of zorginstelling jouw voorkeur? Mogelijkheden genoeg. Kies nu en zet een goede stap in de richting van het pedicurevak.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
C245A Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren