Home » Pilates Apparatus

Opleiding: Pilates Apparatus

Bij: Aalo Opleidingen

 
 

Inhoud van de cursus

Na afronding van de opleiding kun jij op het niveau van beginners naar lichtgevorderd lesgeven op pilates apparatuur. Een term uit de klassieke pilates die die dit niveau aanduidt is ?basic into intermediate?. De opleiding biedt jou een goede basis voor het geven van basislessen in een pilates studio die uitgerust is met pilates apparatuur. Tijdens de opleiding komen onder meer de volgende vaardigheden aan bod:
?personal- en duet trainingen
?werken met lichte klachten
?small group towerclass
?de juiste stand van de wervelkolom
?geven van fysieke begeleiding

De opleiding bestaat uit de onderstaande onderdelen:
?10 opleidingsdagen (supervisie: lesgeefvaardigheden & werken met klachten)
?10 opleidingsdagen (intervisie: uitwerken van opdrachten in samengestelde studiegroepen)
?6 reformerlessen & observatie
?3 duetlessen & observatie
?persoonlijke coaching voor het examen*
?theorie examen*
?praktijkexamen*

Intervisiedagen
Intervisiedagen vinden om de week plaats. Op deze dagen ga jij aan de slag met diverse opdrachten in de Just Pilates Studio. Per week bedraagt de studiebelasting circa 5 tot 7 uur. Afhankelijk van de week wordt er op zaterdagmiddag of donderdagavond circa 3 uur met medestudenten gewerkt aan diverse opdrachten. Voor jouw eigenvaardigheid is het noodzakelijk om naast de lessen minimaal 2 uur per week te trainen.

Lesgeven
In de week waarin je geen intervisiedag volgt, geef je minimaal 2 tot 5 uur les en/of maak je ?cases? (personal trainingen voor klanten met klachten). Je kunt lesgeven bij Just Pilates, maar in overleg met de trainer eventueel ook in een andere pilates studio.

Opleidingsdagen
Tijdens de opleidingsdagen (supervisie) behandel je de level 1 oefeningen voor de reformer, chair, cadillac en tower en leer je de matoefeningen te combineren. Daarnaast werk je aan het geven van fysieke begeleiding en personal training. Ook leer je werken met klachten. Tijdens de opleidingsdagen train je tevens de eigenvaardigheid. Dit doe je onder supervisie van een senior trainer middels een duet- of groepsles.

Aan de opleiding kunnen maximaal 12 personen deelnemen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

geen

Duur van de cursus

cursus van 10 dagen en 1 examendag

Kosten van de cursus

EUR 1.099,-

Plaatsen / leslocaties

op aanvraag

Algemene informatie over de cursus

De nieuwe opleiding Authentieke Pilates apparatuur level 1 gaat van start! Met het aanbieden van deze opleiding spelen wij in op de vraag naar authentiek geschoolde pilates docenten en de behoefte aan gecontroleerde lessen vanuit 1e lijn hulpverleners (medici, fysiotherapie, beweginstherapie, etc.). De opleiding wordt gegeven door AALO Pilates Master Trainers. Zij zijn allen opgeleid in de authentieke pilates methode (bij de Romana?s Pilates en Power Pilates New York) en hebben meer dan 10 jaar ervaring. De Pilates AALO Master Trainers zijn Eva Hasselbach, Mirjam van Gameren, Anne Joosten en Myra Friedel.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
687aE Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren