Home » Voedingsdeskundige level 1

Opleiding: Voedingsdeskundige level 1

Bij: Aalo Opleidingen

 
 

Inhoud van de cursus

In de opleiding Voedingsdeskundige level 1 ligt de focus op voedingsleer. Je zult leren welke voedingsstoffen er zijn, waarvoor je ze nodig hebt en hoe ze in het lichaam worden verwerkt. Ook leer je tijdens de opleiding Voedingsdeskundige hoe het spijsverteringstelsel in elkaar zit en hoe de stofwisseling werkt. Er wordt aandacht besteed aan een goede basisvoeding en je leert of voeding alleen voldoende is. Je leert tijdens de opleiding Voedingsdeskundige wat de energiebalans is en hoe deze kan worden beÔnvloed. Tot slot kijken we naar het meest voorkomende voedingsgerelateerde probleem: overgewicht. Je leert in de opleiding Voedingsdeskundige o.a. te berekenen hoeveel iemand van een bepaalde voedingsstof nodig heeft en je leert dit te vertalen in een basismenu.

De volgende onderwerpen komen aan bod in de opleiding Voedingsdeskundige:
?gezonde voeding
?macronutriŽnten
?micronutriŽnten
?water
?supplementen
?energiebalans
?gezonde voeding
?overgewicht, etc.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

geen

Duur van de cursus

cursus van 3 dagen

Kosten van de cursus

EUR 399,-

Plaatsen / leslocaties

op aanvraag

Algemene informatie over de cursus

Dagelijks hebben de media wel iets over voeding te melden. Ook social media staat er vol mee. ?Dit mag wel, dit mag niet? en dť perfecte diŽten worden breed uitgemeten. Er staan mensen op die pretenderen de ultieme waarheid te spreken en massaal worden (de meest vreemde) adviezen opgevolgd. Wil jij zelf meer kennis van voeding en coaching? De opleiding voedingsdeskundige geeft jou inzicht in de basis van juiste voeding en leert je hoe je klanten optimaal kunt coachen op het gebied van voeding.

Op feestjes lijkt afvallen een van de favoriete gespreksonderwerpen te zijn. Iedereen heeft een mening en probeert de voor hem of haar goede weg te volgen. We eten glutenvrij, lactosevrij en suiker is de nieuwe vijand als we sommigen moeten geloven. Men ziet door de bomen het bos niet meer. Steeds meer mensen zijn daarom op zoek naar een voedingsdeskundige die hen ondersteunt op het gebied van voeding. Ze willen weten wŠt ze moeten eten, hoeveel ze moeten eten, en liefst ook nog hoe laat ze het moeten eten. Met de opleiding voedingsdeskundige kun jij ze op weg helpen.

Voeding is een vak apart. Om mensen goed te kunnen adviseren zul je moeten beschikken over een goede basiskennis. De opleiding Voedingsdeskundige geeft jou die basis. Daarnaast verschilt een advies van persoon tot persoon, afhankelijk van doelstelling en diverse andere factoren. Die factoren kunnen o.a. te maken hebben met gedrag, daardoor kan coaching een belangrijke tool zijn om mensen verder te helpen.

In de AALO opleiding Voedingsdeskundige level 1 en level 2 wordt een gedegen basis gelegd om mensen te adviseren op het gebied van voeding.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
9742C Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren