Home » Medical Fitness Trainer

Opleiding: Medical Fitness Trainer

Bij: Aalo Opleidingen

 
 

Inhoud van de cursus

De AALO-opleiding Medical Fitness Trainer bestaat uit verschillende modules. Iedere module van de opleiding Medical Fitness Trainer is apart te volgen waarna je een certificaat van deelname ontvangt. Indien je alle modules volgt en het praktijkexamen positief afrondt, ontvang je het waardevolle diploma AALO Medical Fitness Trainer. Om te starten met de opleiding Medical Fitness Trainer is het noodzakelijk dat je minimaal de AALO-opleiding Fitness Master (Level 3) succesvol hebt afgerond of een soortgelijke opleiding.

Module (1) Algemeen

Deze module is de basis en dien je verplicht te volgen, ongeacht of je de gehele opleiding Medical Fitness Trainer of een deel van de opleiding volgt. In deze module worden namelijk algemene behandelingen, methodieken, trainingsleer en fysiologie behandeld. Deze kennis is nodig voor iedere vervolgmodule van de medical fitness opleiding.

Module (2) Obesitas

Obesitas en diabetes (type 2) zijn zeer sterk met elkaar verbonden. Naast diabetes zijn er nog veel meer risico?s verbonden aan obesitas, zoals hart- en vaatziekten en kanker. In Nederland zijn er meer dan een miljoen mensen met diabetes en 50% van de volwassenen heeft overgewicht waarvan 14% obesitas. Als medical fitness trainer kun jij het verschil maken door de juiste training aan te bieden aan mensen met overgewicht of diabetes of om de kans op het ontwikkelen van overgewicht of diabetes te verkleinen. Mental coaching* en voedingsadviezen zijn ook competenties die van jou als medical fitness trainer mogen worden verwacht. Daarnaast heb je als medical fitness trainer de juiste bagage om mensen met overgewicht/obesitas en/of diabetes (type 1 en 2) te begeleiden en te helpen naar een gezond streefgewicht. Met goede begeleiding verklein je de kans op bijkomende lichamelijke gevolgen.

Na het afronden van deze module van de opleiding Medical Fitness Trainer kun je als fitnessprofessional of personal trainer:
?symptomen van obesitas en/of diabetes herkennen;
?mensen met overgewicht begeleiden;
?mensen trainen in opdracht van een arts of diŽtiste;
?preventief werken met mensen die neigen naar overgewicht.

Module (3) Schouderpijn

Door het leren van praktische behandelmethoden kun je na het volgen van de opleiding Medical Fitness Trainer gelijk ondersteuning bieden bij de revalidatie en preventie van schouderklachten. Daarnaast leer je bij de opleiding Medical Fitness Trainer algemene oefeningen die preventief schouderklachten helpen te voorkomen en/of mobiliteitsproblemen in de schouder te verbeteren.

Na het afronden van de opleiding Medical Fitness Trainer kun je als fitnessprofessional of trainer:
?de algemene anatomie en pathologie van de schouder beschrijven. De volgende vaak voorkomende schouderblessures worden in deze module behandeld: rotator cuff-blessures, impingement, schouderinstabiliteit, frozen shoulder en labrum laesies.
?de plaats van het mechanische probleem bepalen door middel van testen;
?deze blessures direct behandelen door middel van releasetechnieken, mobilisatie en training;
?door middel van algemene oefeningen preventief schouderklachten voorkomen en/of mobiliteitsproblemen in de schouder verbeteren.

Module (4) Knieklachten

Door het leren van praktische behandelmethoden kun je na het volgen van de opleiding Medical Fitness Trainer gelijk ondersteuning bieden bij de revalidatie van knieklachten of een knietrauma. Daarnaast leer je tijdens de opleiding Medical Fitness Trainer algemene oefeningen die preventief knieklachten helpen te voorkomen.

Na het afronden van deze opleiding kun je als medisch fitnessprofessional of trainer:
?de algemene anatomie en pathologie van de knie beschrijven. De vaak voorkomende knieblessures die in deze module worden behandeld, zijn: kruisbandletsel, meniscusletsel, jumpers knee, tractus iliotibialis frictiesyndroom, patellaluxatie en patellafemoraal pijnsyndroom.
?de plaats van het mechanische probleem bepalen door middel van testen;
?deze blessures direct behandelen door middel van releasetechnieken, mobilisatie en training.
?door middel van algemene oefeningen preventief knieklachten voorkomen en/of de revalidatie na een knietrauma versnellen.

Module (5) Lage rugklachten

Door het leren van praktische behandelmethoden kun je na het volgen van de opleiding Medical Fitness Trainer gelijk ondersteuning bieden bij de revalidatie van lage rugklachten. Daarnaast leer je tijdens de AALO-opleiding Medical Fitness Trainer algemene oefeningen die preventief lage rugklachten helpen te voorkomen.

Na het afronden van de opleiding Medical Fitness Trainer kun je als fitnessprofessional of trainer:
?de algemene anatomie en pathologie van de rug beschrijven.
?de plaats van het mechanische probleem bepalen door middel van testen;
?deze blessures direct behandelen door middel van releasetechnieken, mobilisatie en training.
?door middel van algemene oefeningen preventief lage rugklachten voorkomen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

geen

Duur van de cursus

cursus van 5 dagen en een examendag

Kosten van de cursus

EUR 549,-

Plaatsen / leslocaties

op aanvraag

Algemene informatie over de cursus

Veel mensen met een blessure komen als eerste terecht bij de huisarts. Deze mensen krijgen vaak het advies om ?rustig aan te doen, veel te liggen en het maar even af te wachten?. Er is een mogelijkheid dat hierdoor de pijn zal verdwijnen en de patiŽnt zal denken dat het probleem is opgelost. De kans is echter groot dat dezelfde klachten weer terugkomen na het opnieuw belasten. De kans dat iemand met een blessure bij jou als medical fitness trainer komt is dus erg groot.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
D948A Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren