Home » HRM (Personeelsmanagement)

Opleiding: HRM (Personeelsmanagement)

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma HRM (Personeelsmanagement)


Het studieprogramma bevat de volgende vakken:
Management en personeelsmanagementWe behandelen de kenmerken van personeelsmanagement op verschillende beleidsniveaus en bekijken de plek van dit management binnen het organisatiebeleid. Tevens komen enkele organisatie- en managementtheorieën aan de orde.
Personele doelen en het personeelsbeleidHet ontwikkelen van het sociaal- of personeelsbeleid staat hier centraal. Dit betekent o.a. het formuleren van personele hoofddoelen en het nemen van concrete beleidskeuzes.
PersoneelsplanningHet systematisch rangschikken van werkzaamheden, het opstellen van functieprofielen, het omzetten van behoeften in een plan van aanpak. Hoe kom je tot een optimale personeelsinvulling per afdeling.
PersoneelsvoorzieningWerving en selectie: een vacature omschrijven, een personeelsadvertentie opstellen en plaatsen, een selectieprocedure opstellen, gesprekken voeren en de keuze maken en onderbouwen.
Personeelsontwikkeling en begeleidingIntroductieprogramma opstellen, loopbaanplanning maken, functioneringsgesprekken, enz.
Beloning en motivatie van de medewerkersHoe weet ik medewerkers zo goed mogelijk te motiveren? Een goede beloning is altijd prettig, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.
Beoordelen van het personeelHet evalueren van iemands werkzaamheden, beoordelingsgesprekken structureren en uitvoeren, enz.
Juridische aspectenEr bestaan natuurlijk diverse wetten en arbeidsovereenkomsten waaraan men zich dient te conformeren. Je leert deze bepalingen te hanteren.
PersoneelsadministratieJe leert de eisen voor een doelmatige personeelsadministratie op te stellen in de ruimste zin des woords.
Methodische aanpak van het personeelsmanagementPersonele vraagstukken leer je middels een systematische probleemanalyse aan te pakken. Tevens komen strategieën aan de orde, waaronder de machtsstrategie.

Een perfecte cursus voor iedereen die snel op een hoog niveau wil functioneren binnen het personeelsmanagement.

Diploma HRM (Personeelsmanagement)


Je kunt meerdere malen per jaar examen doen voor het officiële NEMAS-diploma HRM. Dit examen bestaat uit 2 delen. Ook het schrijven van een scriptie is onderdeel van deze opleiding. Kies uit meerdere examenlocaties.

[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">


Het examen wordt afgenomen door de Associatie namens:

[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">


Nederlandse Management Stichting
internet: www.associatie.nlVooropleidingVoor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Maar met een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau of de opleiding Middle Management heb je een grotere kans van slagen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur


12 maanden bij een gemiddeld studietempo van zes uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 399,00 euro

Algemene informatie over de cursusOntwikkel je tot deskundig HR-adviseur: volg de opleiding HRM


Human resource management, het is een mooie naam voor personeelsmanagement. Altijd op zoek naar verbeterkansen. Hoe ga je als personeelsmanager om met menselijk kapitaal? Gemotiveerde mensen zijn de motor van de organisatie. Hoe laat je die motor optimaal lopen? Je leert het tijdens de cursus HRM op HBO-niveau. 

Als HRM-adviseur functioneer je op een relatief hoog niveau binnen het personeelsmanagement. Arbeidsjuridische kennis combineer met je inzicht in menselijke processen.
Veel weten over personeel en organisatieIntroductieprogramma’s, assessmentprocedures en reorganisaties. Als HRM-medewerker moet je overal behoorlijk wat van afweten. En wat dacht je van ziekteverzuim, instroom personeel en loopbaanontwikkeling?

Met de opleiding HRM leg je een stevig fundament voor je (door)ontwikkeling tot Adviseur HRM.

Je krijgt antwoord op vragen als:

  • Hoe stel ik een functieprofiel op?
  • Hoe selecteer ik geschikte kandidaten?
  • Hoe motiveren we de medewerkers?
  • Wat doe ik bij conflicten tussen een medewerker en de manager?
  • Wat komt er kijken bij een ontslagprocedure?

Analyseren en uitzoekenOok maak je kennis met veelvoorkomende personele vraagstukken. Je leert hoe je een probleem analyseert aan de hand van een methode.

Na afronden van de HRM-opleiding ben je een waardevolle gesprekspartner voor het management. En een betrouwbare partner voor de directie als het gaat om personeels- en talentenbeleid.
Officieel diplomaJe haalt je officiële NEMAS-diploma HRM al binnen een jaar.

Met je NEMAS-diploma in de hand kun je solliciteren op functies als:

  • HRM-beleidsadviseur;
  • Adviseur HRM;
  • HRM-medewerker of personeelsmanager.

Hoe maak je optimaal gebruik van de expertise van mensen? Je weet er straks alles van.
SolliciterenGeef je loopbaan een boost en ontwikkel je tot allround HR-adviseur. Achterhaal alles wat je moet weten over de menselijke kracht van organisaties met de opleiding HRM op HBO-niveau.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
E7043 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren