Home » Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV)

Opleiding: Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV)

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV)De cursus Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV) is opgebouwd uit de volgende onderwerpen:
Organisatie, informatie en bestuurlijke informatievoorzieningDe samenhang tussen deze begrippen en het belang van een goede informatievoorziening op elk niveau van een organisatie worden in dit onderdeel benadrukt. Verder wordt aangegeven welke invloed dit heeft op de automatisering.
Interne controleDe leiding van een organisatie dient goed te letten op de kwaliteit van de informatievoorziening. Deze moet gewaarborgd zijn. De belangrijkste interne controlemaatregelen en de hiermee samenhangende aspecten in een geautomatiseerde en niet-geautomatiseerde omgeving worden helder behandeld.
Functionele processenDe processen die op inkoop, voorraad, verkoop, liquide middelen en personeel betrekking hebben, worden achtereenvolgend behandeld. De verbanden tussen de processen en tussen de goederen- en geldstromen worden toegelicht. De verwerking van de hieruit voortvloeiende gegevens in de financiële administratie krijgt ook aandacht. Dit weer in samenhang met de automatiseringsaspecten die hiervoor van belang zijn.
TypologieënDe belangrijkste verschijningsvormen van de typologie van Starreveld worden in dit onderdeel behandeld:

  • handel
  • productie
  • dienstverlening

De invloed van de typologieën op de kwaliteit van de informatievoorziening en op de volledigheid van de opbrengstverantwoording staan hierbij centraal.

De praktijkvoorbeelden en de realistische cases geven je een goed inzicht in de leerstof. Door zelf de cases op te lossen, krijg je dit inzicht heel snel. In deze opleiding is de jarenlange ervaring van de NHA op het gebied van financieel-administratieve opleidingen verwerkt. Een top opleiding voor mensen met topambities!

Diploma Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV)


Het examen Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV) wordt flexibel per computer afgenomen en je kunt zelf aangeven wanneer je het examen wenst af te leggen. De examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. Je kunt een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.

Je kunt je voor deze examens aanmelden bij:
Associatie voor Examinering


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">


Postbus 642
3800 AP Amersfoort
Telefoon: [klik hier voor het telefoonnummer]
Internet: www.associatie.nlVooropleidingVoor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Kennis op het niveau PDB of MBA wordt wel geadviseerd.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur


3 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 199,00 euro

Algemene informatie over de cursusHaal in 3 maanden het certificaat Bestuurlijke InformatievoorzieningBen je na het behalen van je MBA nog niet uitgeleerd? Dan is de cursus Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV) een goed vervolg. In slechts drie maanden behaal je dit waardevolle certificaat. Het certificaat geeft blijk van jouw financiële vakmanschap.
De kwaliteit van financiële rapportagesDe leiding van een organisatie steunt op kwalitatief hoogwaardige informatievoorziening. Leer in de cursus Bestuurlijke Informatievoorziening hoe je als financieel manager betrouwbare en gecontroleerde informatie levert. In de praktijkgerichte lessen komen de belangrijkste administratieve processen (nogmaals) aan bod. Voor het bestuderen van de stof is het handig dat je bekend bent met de meest gebruikte automatiseringsbegrippen.
Managementrapportage en automatiseringIn rap tempo automatiseren organisaties hun informatievoorziening en financiële administratie. Maar niet alle organisaties benutten automatisering op dezelfde manier en in dezelfde mate. In de cursus Bestuurlijke Informatievoorziening leer je als financieel manager de ins en outs kennen.

Belangrijke vragen zijn:

  • Hoe weet je of de interne controle voldoet?
  • Hoe houd je zicht op goederen- en geldstromen?
  • Hoe borg je de betrouwbaarheid van (geautomatiseerde) processen?
 


Officieel erkend managementdiploma


De cursus Bestuurlijke informatievoorziening leidt je op voor een officieel erkend certificaat dat je behaalt bij de Associatie voor Examinering.

Geef je carrière een boost en volg de cursus Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV).

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
E5B1E Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren