Home » Kantonees

Opleiding: Kantonees

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma KantoneesKantonees behoort tot de vijf belangrijkste dialecten in China en wordt gesproken door ongeveer 100 miljoen mensen in de provincies Guangdong en Guangxi en nabijgelegen plaatsen als Hong Kong en Macau. Verder wordt in de vele "Chinatowns" buiten China met name Kantonees gesproken. Omdat Hong Kong voor veel bedrijven een springplank is naar China en ook plaatsen als Guangzhou (Canton) en Shenzhen op zakelijk gebied explosief groeien, is het Kantonees een belangrijke taal als u zaken wilt doen in dit deel van China. De nadruk bij deze praktische cursus ligt op het de spreekvaardigheid. Er wordt daarom niet gewerkt met Kantonees-Chinese karakters maar met "Pinyin", het fonetische schrift hetgeen het leren van het Kantonees een stuk eenvoudiger maakt!
Uitgekiende methode met direct resultaat!NHA maakt gebruik van een beproefde leermethode. Dankzij deze unieke studiemethode leer je de taal op een leuke en snelle manier. De nadruk ligt op actief en praktisch taalgebruik (alledaagse gesprekken) en niet op grammatica. Je leert de taal zoals een kind zijn moedertaal leert, stap voor stap. Het principe is: luisteren en herhalen. Buitengewoon praktisch en doeltreffend. De cursus is door ervaren docenten geschreven, gericht op de zelfstudiemethode.
Duidelijke uitspraakoefeningen en handig naslagwerk!De cursus bestaat uit digitale geluidsbestanden, een studiewijzer, een cursusmap met alle lessen (ook zeer geschikt als naslagwerk), oefeningen met antwoorden en woordenlijsten. Om de taal goed te leren spreken en te verstaan, zijn levendige en heldere spreek- en luisteroefeningen samengesteld. Je kunt de woorden en gesprekken eindeloos beluisteren. Ze zijn ingesproken door 'native speakers'. Je leert dus altijd de juiste uitspraak.
Haal meer uit je zakenreis of vakantieDe makkelijk te volgen cursus is zeer geschikt voor zakenreizigers. Wie kennis heeft van talen heeft een belangrijke voorsprong op anderen. Je begrijpt je handelspartner sneller. Hij vindt het prettig om met je te praten. Dat bevordert je zakenrelatie vast en zeker! Natuurlijk is deze praktische taalcursus ook perfect voor vakantiegangers. Al na korte tijd spreek je de eerst zinnen. Het is plezierig als je je in je vakantieland goed verstaanbaar kunt maken; niemand maakt je iets wijs, je kunt het verstaan en begrijpen. Je vakanties worden veel aantrekkelijker en je steekt er ook nog wat van op.

De cursus Kantonees is een zelfstudiecursus. Elke les wordt afgesloten met oefeningen, waarvan de antwoorden zijn bijgevoegd. Hierdoor kun je zelf beoordelen of je de antwoorden juist hebt. Het is niet mogelijk om huiswerk in te sturen of een getuigschrift aan te vragen.
Veel boeiende onderwerpenIn de cursussen wordt onder andere aandacht besteed aan de volgende zaken:

 • basisconversatie: o.a. begroeting, algemene uitdrukking, cijfers/tijd, kleuren, het weer, eten en drinken, geld, winkelen, ontspanning;
 • kantoor, postkantoor, telefoon;
 • bezienswaardigheden, reizen, vragen van de weg, luchthaven, douane;
 • noodgevallen en medische noodsituaties;
 • lokale gewoonten en gebruiken;
 • basis grammatica;
 • veel dialogen van alledaagse situaties;
 • uitspraaktips en praktische woordenlijsten.

Aan het einde van deze goed te volgen cursus Kantonees, kun je met vertrouwen gesprekken voeren in tal van alledaagse situaties. Je leert de juiste uitspraak en bouwt een enorme woordenschat op. Hier ga je je leven lang plezier aan beleven.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur6 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 159.00 euro

Algemene informatie over de cursus

Kantonees leren? De taal van Hong Kong? Volg de cursus Kantonees.

De Kantonese keuken ken je waarschijnlijk wel. De Kantonese taal is al even fascinerend. Kantonees wordt onder meer gesproken in Hong Kong en is daarmee een belangrijke taal wanneer je internationaal zaken doet.De Kantonese taal behoort tot de vijf belangrijkste dialecten in China en wordt gesproken door ongeveer 100 miljoen mensen in de provincies Guangdong en Guangxi en in nabijgelegen plaatsen als Hong Kong en Macau. In de vele Chinatowns buiten China is Kantonees ook vaak de voertaal.


 


ToontaalKantonees is absoluut een boeiende taal. De taal bestaat niet uit letters, maar uit karakters. En wist je dat het net als het Mandarijn-Chinees een zogenaamde ‘toontaal’ is? Door een woord op een andere toon uit te spreken krijgt het een andere betekenis.


 
Hong Kong en China zijn voor veel bedrijven zakelijk zeer interessant. Met de cursus Kantonees kun je snel goede contacten leggen, een belangrijke troef in de zakenwereld.


 


UitspraaktipsDe taalcursus begeleidt je stap voor stap door de nieuwe taal. De nadruk ligt in de lessen op spreekvaardigheid. Je krijgt praktische luisteroefeningen, duidelijke uitspraaktips en handige woordenlijsten. Door de slimme lesopbouw vergaar je al snel een uitgebreide woordenschat.


 


WoordenschatIn de taalcursus Kantonees leer je onder meer uitdrukkingen voor:

 • basisconversatie, zoals begroetingen;
 • cijfers en tijd;
 • het vragen van de weg;
 • noodgevallen en medische vragen;
 • eten en drinken, winkelen en ontspanning.
 


Complexe tekensGa je de uitdaging aan? Wil je je omgeving versteld doen staan en die zakenpartner in Hong Kong of China in z’n eigen taal aanspreken? Die complexe tekens leren begrijpen? Start dan de cursus Kantonees.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
9b0c0 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren