Home » Fitness Trainer A Basis

Opleiding: Fitness Trainer A Basis

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Fitness Trainer A Basis


Het studieprogramma omvat de volgende onderwerpen:

 • functionele anatomie;
 • biochemica;
 • inspanningsfysiologie;
 • trainingsleer;
 • krachttraining met musculaire trainingsapparatuur;
 • klantbegeleiding;
 • blessurepreventie en -behandeling;
 • voeding en sport;
 • dopingpreventie.

Een goede fitnessinstructeur zorgt niet alleen voor een duurzame conditie voor de klant, maar ook voor een duurzame klantrelatie! Wanneer de klant een goede begeleiding ervaart, zal hij vaste bezoeker blijven en mondeling reclame voor je maken. 

Bouw aan een gezonde toekomst en start deze cursus! 
NL Actief A BranchediplomaWil je het erkende NL Actief A Branchediploma behalen? Dan bieden wij je daarvoor twee uitstekende mogelijkheden:

 • Onze volledige Fitness Trainer A Brancheopleiding (inclusief drie praktijkdagen) bereidt je voor op het examen voor het landelijk erkende NL Actief A Branchediploma. Ga daarvoor naar onze opleidingspagina Fitness Trainer A Brancheopleiding.
 • Na afronding van de cursus Fitness Trainer A Basis kun je je aanmelden voor de cursus Fitness Trainer A Basisvervolg om alsnog de praktische vaardigheden (drie praktijkdagen) uit de brancheopleiding te leren.
  Kosten: € 349,- (of 4 x € 95,-)
  Aanmelden voor de cursus Fitness Trainer A Basisvervolg kan via onze klantenservice:
Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur


6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 219.00 euro

Algemene informatie over de cursusEen leuke carrière in de sport? Volg de basiscursus Fitness Trainer A Basis


Hou je van sport en lijkt het je leuk om jezelf en anderen lichamelijk fitter te maken? Met de cursus Fitness Trainer A Basis zet je een eerste stap naar een baan als fitnessinstructeur. Op deze manier leer je wat het vak inhoudt en bepaal je zelf of je er verder mee wilt. Wat je ook doet, het geleerde blijft voor altijd bij je.

Fitness is een populaire sport om lichaam en geest te trainen. Ben je gek op sport en bewegen en wil je jouw liefde voor gezond leven overbrengen op anderen? Fitnesstrainer is je misschien op het sportieve lijf geschreven. Er is maar een manier om daarachter te komen: volg de cursus Fitness Trainer A Basis.
TrainingsmethodesAls fitnesstrainer heb je een veelzijdige beroep met veel verantwoordelijkheid en uitdaging. Met de juiste kennis van het lichaam, trainingsmethodes en voeding help je mensen aan een gezondere leefstijl. Je helpt blessures voorkomen en je stimuleert en motiveert klanten om hun sportieve doelen te bereiken.
BlessurepreventieIn de cursus Fitness Trainer A Basis maak je kennis met de vele facetten van het vak. Je leert stap voor stap hoe je een effectieve training geeft en hoe je het beste uit mensen naar boven haalt. Je maakt kennis met de verschillende trainingsapparaten en je vergroot je kennis van het menselijk lichaam. Je ontwikkelt een goed oog voor verkeerde houdingen en foute trainingsvormen.
Erkend diplomaNa de cursus Fitness Trainer A Basis beschik je over voldoende kennis en vaardigheden om in bijvoorbeeld een sportschool aan de slag te gaan.

Wil je na deze cursus het erkende NL Actief Branchediploma halen? Met deze cursus stroom je gemakkelijk door naar de opleiding voor het Fitness Trainer A Branchediploma.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
21F7B Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren