Home » Event Security Officer

Opleiding: Event Security Officer

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Event Security Officer


Het studieprogramma bestaat uit een theoretisch deel en een aantal praktijkopdrachten die je uitvoert bij een SVPB-erkend leerbedrijf.
TheorieHet theoriedeel bestaat uit twee modules:

  • Event Security: in deze module worden de volgende onderwerpen behandeld: communiceren, diversiteit van evenementen, bezoekersgedrag, crowdmanagement, toegangscontrole, ontruimen, beveiligingshulpmiddelen en conflictmanagement.
  • wettelijke kaders 2: in deze module leer je de onderdelen:
     - wet- en regelgeving bij evenementenbeveiliging;
     - basiskennis ten aanzien van bestuur en organisatie met betrekking tot evenementenbeveiliging.

PraktijkNadat je geslaagd bent voor het officiële SVPB-certificaat, meld je je aan voor de praktijkopdrachten bij een SVPB-erkende evenementenbeveiligingsorganisatie (leerbedrijf). Tijdens jouw stage bij het leerbedrijf ontvang je enkele praktijkopdrachten. De wijze waarop je deze opdrachten uitvoert, worden door een speciaal hiervoor getrainde beoordelaar getoetst. Wanneer ook het praktijkdeel met succes is afgerond, ben je geslaagd voor de cursus Event Security Officer!

Diploma Event Security Officer


Het officiële examen bestaat uit twee theoriedelen:
Event Security;
Wettelijke Kaders BVL 2.
Vervolgens dien je een aantal praktijkopdrachten met succes af te ronden bij een SVPB-erkend leerbedrijf.

Je kunt je voor het examen aanmelden bij:
SVPB/ECABO
Postbus 292
3900 GB Houten
Telefoon: www.svpb.nl

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur


6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 197.00 euro

Algemene informatie over de cursusZorgen voor veiligheid bij evenementen? Word Event Security Officer


Een concert van Justin Bieber, een bijeenkomst van de Harley Davidson fanclub... Evenementenbeveiliging is een bijzondere specialisatie binnen de particuliere beveiliging. Wil je zorgen voor veilige feesten? De orde bewaken bij grote concerten? Mensen fouilleren of vlak voor het podium staan en overzicht houden? Dan is evenementenbeveiliger je vak.

In Nederland worden regelmatig grootschalige evenementen georganiseerd. Het aantal bezoekers overstijgt dan gemakkelijk de duizend en soms wel de tien- of honderdduizend. Professionele beveiliging is dan een absolute vereiste.
RuziesDoor het groeiende aantal grootschalige evenementen specialiseren steeds meer particuliere beveiligingsbedrijven zich in evenementenbeveiliging.

Evenementenbeveiligingsbedrijven hebben zogenoemde event security officers (ESO) in dienst.

Een event security officer:

  • assisteert bij de beveiliging van publieksevenementen;
  • bewaakt de orde tijdens feesten en evenementen;
  • zorgt ervoor dat ruzies niet uit de hand lopen.

VoetbalwedstrijdAls event security officer heb je grote verantwoordelijkheid. Je kunt eventuele risico’s goed inschatten en je hebt de juiste vaardigheden om vlot en adequaat te handelen. Je beschikt over specifieke kennis van verschillende publieksevenementen: van een internationale sportwedstrijd tot een uitverkocht muziekfestival.

In de cursus is er aandacht voor theorie én de praktijk. Je voert bijvoorbeeld een aantal praktijkopdrachten uit bij een SVPB-erkend leerbedrijf (Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties).
Erkend certificaatDe branchevereniging van Beveiligingsorganisaties voor Evenementen hecht grote waarde aan goed opgeleide evenementenbeveiligers. Met de cursus Event Security Officer word je opgeleid voor het ESO-certificaat. Dit certificaat is erkend door de branche en door de SVPB.

Sta je sterk in je schoenen en ga je graag met mensen om? Wil je aan de slag als evenementenbeveiliger? Volg de opleiding ESO je hebt snel een leuke, gewilde én veelzijdige baan.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
94Fe6 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren