Home » Uitvaartverzorger

Opleiding: Uitvaartverzorger

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Uitvaartverzorger


De opleiding Uitvaartverzorger van NHA is ontwikkeld door uitvaartverzorgers die een ervaring genieten van meer dan twintig jaar. De kennis en vaardigheden die ze door de jaren heen hebben opgedaan, zijn samengebracht in deze complete cursus. Je leert alles over de wetgeving, de communicatie en de verzorging van overledenen. Een perfecte basis om als toekomstig uitvaartverzorger aan de slag te gaan.
De volgende onderwerpen komen uitgebreid aan bod:Melding sterfgeval
De communicatie van het eerste bezoek en de persoonlijke kennismaking tot en met de inventarisatie van wensen van nabestaanden of overledene.


Verzorging van de overledene
Het gereedmaken/afleggen van overledene zowel thuis als in het ziekenhuis of rouwcentrum.


Begraven of cremeren
Uiteenzetting van de verschillen in begraafplaatsen, de wijze van begraven en de mogelijkheden bij een crematie.


Rouwdrukwerk
Welke verschillende vormstijlen en content zijn mogelijk en hoe komt het drukwerk tot stand.


Dag van de uitvaart
Wat is de rol van de uitvaartverzorger bij het afscheid nemen, het afsluiten van de kist en bij diverse uitvaartsvormen.


Uitvaartplechtigheid (religieus of zonder kerk)
Welke religies en bijbehorende rituelen zijn er. Wat zijn de mogelijkheden los van religie.


De Wet op de Lijkbezorging
Het ontstaan en inhoud van deze wet.


Vervoer van en naar buitenland
Welke wetmatigheden zijn van toepassing, wat zijn de benodigde documenten en welke transportmogelijkheden zijn er.


Uitvaartmaterialen
Uiteenzetting van de diversiteit aan kisten, aankleding, wat zijn de mogelijkheden bij rouwvervoer en opbaring.


Het uitvaartcentrum
Welke faciliteiten zijn beschikbaar in het centrum en welke rol kan social media daarbij spelen.


Nazorg
Uiteenzetting van mogelijkheden ter herinnering (grafsteen, urn, bewaren van as, foto, enz.), rouwbeleving en -verwerking, formele nazorg m.b.t. zakelijke afhandeling van de uitvaart.


Brancheinformatie
Welke mogelijkheden bestaan er voor kennisvergroting; vakbladen, beurzen, internet.
Met de opleiding Uitvaartverzorger leer je tevens hoe je als zelfstandige een eigen praktijk opzet en succesvol in de markt zet. De cursus wordt namelijk afgerond met tien boeiende lessen over ondernemen. Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten, leer je zaken die jouw kennis, inzicht en visie op ondernemen vergroten.
Je zult merken dat jouw agenda snel gevuld raakt met afspraken met mensen die behoefte hebben aan jouw professionele advies!

Diploma Uitvaartverzorger

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur:9 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Kosten van de cursus

Vanaf 599.00 euro

Algemene informatie over de cursusOrganisatietalent en inlevingsvermogen? Word uitvaartverzorger
Heb je groot organisatietalent en empathisch vermogen? En lijkt het je mooi om mensen te helpen hun overleden dierbare een waardig afscheid te geven? Dan is opleiding uitvaartverzorger een goede keuze.


 


Volg de opleiding en over negen maanden kun je aan de slag als uitvaartverzorger.


Wanneer een dierbare overlijdt, zijn mensen vaak overmand door emoties. Dat maakt het moeilijk om goede keuzes te maken voor de begrafenis of crematie.


Je begeleidt mensen bij het nemen van moeilijke beslissingen. Als uitvaartverzorger sta je de nabestaanden bij. Respectvol is het sleutelwoord.


 


UitvaartbegeleidingJe leert in de opleiding Uitvaartverzorger hoe je op een respectvolle manier omgaat met de emoties en wensen van mensen die in de rouw zijn en de uitvaart moeten regelen. En hoe je op een waardige manier afscheid neemt van een overledene.


Je leert hoe je een goede balans vindt tussen de wensen van de nabestaanden en jouw kennis en je geeft leiding bij de uitvaartverzorging. 


 


Van melden sterfgeval tot nazorgAls uitvaartverzorger ben je breed georiënteerd. Van de eerste afspraak bij een sterfgeval tot het opstellen van teksten voor rouwkaarten, de administratie verzorgen en de uitvaartplechtigheid in goede banen leiden: je zorgt voor een soepele en correcte gang van zaken.


 


Zelfstandig uitvaartverzorgerOndernemerschap klinkt misschien wat cru, maar ook uitvaartverzorgers moeten facturen sturen. In deze ondernemersopleiding leer je hoe je succesvol uitvaartondernemer wordt.


Je krijgt in de opleiding Uitvaartverzorger tien lessen over het starten van een eigen zaak.


Kies nu voor een opleiding die je talent als uitvaartverzorger volledig tot zijn recht laat komen en combineer jouw drive met een eigen uitvaartonderneming.


 

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
F6D53 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren