Home » Dierenverzorging

Opleiding: Dierenverzorging

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Dierenverzorging


Gedrag en leefomgevingTijdens de beroepsopleiding Dierenverzorging leer je over het gedrag, de bouw en herkomst van gezelschapsdieren. Iedere diersoort en de daarin te onderscheiden rassen, kent zijn eigen kenmerken. Wij leren je hoe je de lichaamstaal van dieren interpreteert, waardoor mens en dier elkaar beter gaan begrijpen.
HuisvestingEr is veel keuze op het gebied van huisvesting. Het is belangrijk dat je weet, waar je op moet letten bij de aanschaf van materialen;

  • Is alles wel goed hygiënisch schoon te houden?
  • Hoeveel dieren mogen erin?
  • Hoe richt je een hok, kooi, mand enzovoort het beste in?

GezondheidszorgIn dit onderdeel van de cursus besteden we ruime aandacht aan de verzorging van het gezonde dier: de verzorging van de huid, vacht en veren, het gebit en de nagels. Met een verzorgingsplan worden geen belangrijke zaken vergeten. Maar hoe herken je of een dier ziek is? Allerlei ziekten, ziekteoorzaken en ziektepreventie komen aan bod.
Regels en wetgevingRegels en wetgeving rondom dieren en de organisaties die zich met dieren bezig houden worden behandeld. Stel je gaat aan de slag in een dierentuin, kinderboerderij, asiel, dierenbescherming, of dierenwinkel. Dan is kennis omtrent wetgeving natuurlijk essentieel. Maar ook thuis is het goed om te weten hoe jouw huisdieren optimaal verzorgd kunnen worden.

Dit zijn slechts enkele van de vele boeiende onderwerpen die worden behandeld.

Fantastische cursus voor werk en hobby!

Diploma Dierenverzorging

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur


6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 153,00 euro

Algemene informatie over de cursusDierenliefhebber? Vergroot je kennis met de cursus Dierenverzorging


Ben je een dierenliefhebber en heb je één of meerdere huisdieren? Of werk je beroepsmatig met dieren? De cursus Dierenverzorging geeft je inzicht in hoe je met dieren kunt én moet omgaan. 

Huisdieren spelen in het leven van veel mensen een belangrijke rol: de hond, de kat, het knaagdier of zelfs de goudvis maakt deel uit van het gezin. Maar vaak ontbreekt het aan kennis.

Weet je bijvoorbeeld waarom een kat spint? Mag een hond met de pot mee-eten? Is een ronde kom wel goed voor je goudvis? Kortom, hoe zorg je voor een tevreden en gezond huisdier?
Van hond tot caviaIn de cursus Dierenverzorging komen alle populaire (huis)dieren uitgebreid aan bod: honden, katten, paarden, konijnen, cavia´s, vogels, schildpadden, schapen, kippen, vissen, enzovoort. Dit maakt de cursus extra afwisselend en het zorgt ervoor dat je uitgroeit tot een ware dierenkenner.

De cursus is uitermate leerzaam voor huisdierbezitters, maar beslist ook een aanrader wanneer je overweegt een huisdier te kopen. 

Heb je in werk regelmatig te maken met dieren? Dan levert de cursus je een schat aan praktische informatie op.
LichaamstaalJe leert over het gedrag van dieren en hun leefomgeving. Je leert de lichaamstaal verstaan, zodat je dieren beter gaat begrijpen. Je staat stil bij huisvestingsvragen: waar moet je op letten en hoe houd je hokken, manden en kooien schoon?
Ziektes herkennenIn de cursus is er volop aandacht voor de verzorging van het gezonde dier: de verzorging van de huid, vacht en veren, het gebit en de nagels. Maar je ontdekt ook hoe je herkent of een dier ziek is en hoe je een ziek dier dan optimaal verzorgt.

Kom je beroepshalve met dieren in aanraking, dan is het onderwerp wet- en regelgeving ook belangrijk. Werk je bijvoorbeeld bij een kinderboerderij, een asiel, de dierenbescherming of een dierenwinkel? Dan komt de kennis van de cursus Dierenverzorging je beslist van pas.
Meer plezierDe cursus Dierenverzorging is zeer compleet. Na de cursus kun je nog beter voor je huisdier zorgen en daar beleef je op korte en lange termijn veel plezier van. 

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
00C3A Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren