Home » Cafébedrijf

Opleiding: Cafébedrijf

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Cafébedrijf


De cursus bestaat uit de volgende deelcursussen:

  • Sociale Hygiëne;
  • Basisvaardigheden Horeca.

Hierin komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:
Bedrijfsformules


  • Welke formules zijn er in de horeca?
  • Het typische gedrag van de verschillende horeca doelgroepen.
  • Wat voelt een klant bij een bepaalde bedrijfsformule?
  • De gastvrijheidsbeleving en het gevoel van veiligheid.

Alcohol, drugs en kansspelenHoe de maatschappij hierover denkt. Wat de lichamelijke gevolgen ervan zijn. Met welke wettelijke regels men te maken heeft.
Het gastvrijheidsconceptJe leert op een duidelijke manier het gastvrijheidsconcept op te stellen. Welke formule het beste bij jouw doelgroep past. Welke sociale en commerciële vaardigheden hierbij van belang zijn. Hoe je omgaat met klantvriendelijkheid en klachtenafhandeling.
Sociaal-hygiënebeleidHoe je een plan opzet voor een goed hygiënebeleid. De instructie voor medewerkers en het formuleren van gedragsregels met betrekking tot het sociaal-hygiënebeleid.
VeiligheidWelke eisen de wet stelt aan de technische en bouwkundige inrichting en de ruimtelijke voorzieningen. Ook brandveiligheid is een belangrijk onderdeel.
ProductkennisAlcoholische en niet-alcoholische dranken, kleine etenswaren, productinkoop, de wijze van bereiding, bewaren en de houdbaarheid, algemene hygiëne, voedingswaarde, persoonlijke hygiëne.
ApparatuurWelke apparatuur het meest wordt gebruikt. In welk bedrijf wordt welke apparatuur gebruikt. Onderhoud en veiligheid. Gebruiksvriendelijkheid.
CombinatiecursusVelen volgen naast de cursus Cafébedrijf ook de cursus HOV Horeca Ondernemer. De cursussen HOV en Cafébedrijf vullen elkaar perfect aan en vormen een logische, extra voordelige combinatie.

Diploma Cafébedrijf


Je kunt voor het onderdeel Sociale Hygiëne bij de SVH doorlopend examen doen voor het branche-erkende diploma.

Aanmelden voor dit examen kun je bij:
SVH examenwinkel
Telefoon: [klik hier voor het telefoonnummer]Voor het onderdeel Basisvaardigheden Horeca kun je examen doen voor het NHA-instituutsdiploma.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur


6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 241,00 euro

Algemene informatie over de cursusDroom je van een eigen café? Volg de cursus CafébedrijfNergens zo gezellig als in het café. Houd je van mensen, het uitgaansleven en gezelligheid? Dan ben je een geboren kroegbaas. Volg de cursus Cafébedrijf en over 6 maanden ben je de trotse eigenaar van een goedlopend café.

Als eigenaar van een cafébedrijf weet je alles over alcoholische en niet-alcoholische dranken. Over de houdbaarheid, hoe je drankjes maakt en hoe je ze schenkt.
Hygiëne in de horecaIn de cursus Cafébedrijf leer je over hygiëne en horeca-apparatuur in het bedrijf dat je exploiteert. Ook de fastfood sector en het petit restaurant komen uitgebreid aan bod.
KlantgerichtheidVerder krijgt je tips voor het ontwikkelen van commerciële en sociale vaardigheden, klantgerichtheid, klachtenafhandeling, arbeidsomstandigheden en brandveiligheid.
Cursus HOV Horeca OndernemerDe meeste toekomstige eigenaren van een horecazaak volgen naast de cursus Cafébedrijf ook de cursus HOV Horeca Ondernemer.

De cursussen HOV en Cafébedrijf vullen elkaar perfect aan. Samen zijn de twee cursussen een logische, extra voordelige combinatie.

Zet de eerste stap richting uitbater van een Cafébedrijf en verwezenlijk je droom. Na de cursus ben je goed voorbereid op de beroepspraktijk en weet je waar je aan toe bent als toekomstig café-eigenaar.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
7f308 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren