Home » Ondernemer Goederenvervoer (CCV)

Opleiding: Ondernemer Goederenvervoer (CCV)

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Ondernemer Goederenvervoer (CCV)


De opleiding is opgebouwd uit zes onderdelen:
Wegvervoer Goederen deel 1Als ondernemer Goederenvervoer in Nederland, maar ook internationaal, ben je gebonden aan wet- en regelgeving in het vervoer. Je leert over de organisaties binnen het goederenvervoer, welke vervoersvormen er bestaan en wat de inrichtingseisen daarvoor zijn. Ook weginfrastructuur, verkeersregels en ritplanning komen aan bod.
BedrijfsmanagementVoor een startend ondernemer is het van belang te weten welke soorten ondernemingsvormen bestaan. Wij leren jou de juiste ondernemingsvorm te kiezen en helpen je op weg met het managen van een eigen onderneming. Je leert welke verzekeringen nodig zijn en we bereiden je voor op de taken die komen kijken bij het managen van jouw eigen bedrijf. Denk aan de beveiliging van jouw onderneming en het schrijven van een marketingplan.
PersoneelsmanagementAls hard werkende ondernemer in het wegvervoer kan een moment aanbreken, waarop je personeel in dienst neemt. Vandaar dat we in deze cursus jouw kennis en competenties willen ontwikkelen op het gebied van organisatiekunde, sociale wetgeving (arbeidstijdenwet en arbeidstijdenbesluit), personeel en leidinggeven.
Financieel managementEen ondernemer is verplicht een eigen administratie te voeren. We leren je alles over de wettelijke verplichtingen, de voorschriften, ontheffingen en vrijstellingen waar jij als ondernemer mee te maken krijgt. In deze cursus Ondernemer Goederenvervoer leer je hoe je een jaarrekening opstelt, hoe een schaduwboekhouding te voeren en hoe je jouw boekhouding kunt automatiseren. Maar ook financieringsmogelijkheden komen aan bod.
CalculatieDagelijks vinden binnen jouw onderneming transacties plaats. Het is van groot belang dat je daarbij beslissingen neemt op basis van juiste cijfers en rapportages. In deze module leer je welke kostenbegrippen van belang zijn en uit welke kostprijscomponenten deze bestaan. Je leert vervolgens relevante kostprijzen te berekenen.
Wegvervoer Goederen deel 2Je leert over de wet- en regelgeving aangaande internationale transporten, buitenlandse machtigingen, tolgelden, internationale (verkeers)regelingen en toelatingsdocumenten voor internationale wegen.

Aan het einde van deze boeiende, goed te volgen cursus kun je jouw eigen onderneming in het beroepsgoederenvervoer starten. Neem jouw toekomst in eigen hand!

Diploma Ondernemer Goederenvervoer


Examens voor het officiële CCV diploma/getuigschrift worden doorlopend afgenomen. De opleiding bestaat uit 6 modules/examens. Per examendag kun je voor meerdere modules examen afleggen. Je hebt het erkende getuigschrift nodig om een ondernemingsvergunning aan te kunnen vragen bij de NIWO (Stichting Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie). Bij deze aanvraag dien je ook een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Voor examen- informatie, eventuele vrijstellingen en aanmelding voor examens kun je je wenden tot:
CCV
Postbus 1810
2280 DV Rijswijk (ZH)
Telefoon: www.cbr.nl

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur


12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 499.00 euro

Algemene informatie over de cursusZzp-vrachtwagenchauffeur? Volg de opleiding Ondernemer Goederenvervoer (CCV)


Kun je als vrachtwagenchauffeur ook voor jezelf werken? Ja, dat kan. Je kunt je loopbaan op de weg voortzetten als zelfstandig transportondernemer. Kies voor vrijheid. Eigen baas. Volg de beroepsopleiding Ondernemer Goederenvervoer en je kunt aan de slag.

Wat is er nodig om als zelfstandige op de vrachtauto te rijden? Denk aan:

  • boekhouding;
  • ondernemerschap;
  • de benodigde papieren.

Vergunning krijgenPapieren? Ja. Wil je een eigen bedrijf starten in beroepsgoederenvervoer, dan heb je een ondernemersvergunning nodig. Om de vergunning te krijgen, moet je voldoen aan de eisen van vakbekwaamheid.

Vakbekwaamheid kun je aantonen met het officiële getuigschrift Vakbekwaamheid Ondernemers Beroepsgoederenvervoer. Met de opleiding Ondernemer Goederenvervoer heb je binnen een jaar het getuigschrift.
Werken als zzp-vrachtwagenchauffeurHeb je de vergunning eenmaal op zak? Dan mag je als zelfstandig vrachtwagenchauffeur werken.

Met je opleiding Ondernemer Goederenvervoer ben je goed voorbereid op het examen en het bemachtigen van het getuigschrift.
Veel weten
Het werk mag dan wel hetzelfde zijn als die van een chauffeur in loondienst, maar een zelfstandig werkend chauffeur heeft met meer aspecten van doen.

In de opleiding behandel je onder meer de volgende vragen:

  • Met welke wet- en regelgeving krijg ik te maken?
  • Hoe verhuur ik mezelf?
  • Hoe voer ik m’n administratie?
  • Moet ik een boekhouder inschakelen?
  • Hoe bereken ik kostprijzen?

Ritten inplannenOok weginfrastructuur, rittenplanning en voertuigmanagement komen aan bod.

Reiken je ambities verder? Straks personeel in dienst nemen? Ook over personeelsmanagement krijg je praktische informatie. 
Je laten inhurenLaat je inhuren als vrachtwagenchauffeur door grote partijen. Bereid je goed voor op het zelfstandig ondernemerschap. En haal het benodigde getuigschrift. Volg de opleiding Ondernemer Goederenvervoer (CCV).

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
D4EdA Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren