Home » Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV)

Opleiding: Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV)

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Chauffersopleiding Goederenvervoer (CCV)


Deze nieuwe cursus leidt je op voor de internationaal erkende Basiskwalificatie Vakbekwaamheid Goederenvervoer met de aantekening 'Code 95' op het rijbewijs en is opgebouwd uit 3 delen:
Verkeer en Techniek (RV1)Verkeer: Bijzondere verrichtingen, verkeersregels en -tekens, etc.
Techniek: Hoe is de motor opgebouwd? Waar moet ik bij storingen op letten? Onderhoud van de vrachtauto.
Administratie en goederenvervoer (V2C)Wet goederenvervoer, Arbeidstijdenwet, Vergunningen, Nationaal- en Internationaal vervoer, Voertuigdocumenten, Persoonlijke documenten, Vrachtbrieven, Controle apparaat, CAO en Arbowetgeving, laden, lossen en stuwen.
Goederenvervoer cases (V3C)Wet goederenvervoer, Arbeidstijdenwet, Vergunningen, Nationaal- en Internationaal vervoer, Voertuigdocumenten, Persoonlijke documenten, Vrachtbrieven, Controle apparaat, CAO en Arbowetgeving, laden, lossen en stuwen.

Voor de Basiskwalificatie Vakbekwaamheid Goederenvervoer dien je deze drie onderdelen binnen 1 jaar met goed gevolg af te ronden.
Nu GRATIS het originele FALK ROUTIQ MAXI wegenkaartensysteem van Nederland bij deze cursusEen gebruiksvriendelijk systeem met 38 wegenkaarten, 13 centrumkaarten en een handige afstandstabel. Een absolute meerwaarde bij de cursus, bij het examen en op de weg!

Diploma Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV)


Officiële examens worden doorlopend afgenomen. Als je geslaagd bent voor de officieel erkende Basiskwalificatie Vakbekwaamheid Goederenvervoer, krijg je de Code Vakbekwaamheid (Code 95) op jouw rijbewijs.

Voor informatie en aanmelding kun je je wenden tot:
CCV
Postbus 1810
2280 DV Rijswijk (ZH)
Telefoon: www.cbr.nl

Het examen bestaat uit 3 delen. Minimale leeftijd voor examen is 18 jaar.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur


De Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV) duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van twee uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 169,00 euro

Algemene informatie over de cursusVrachtwagenchauffeur? Volg de Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV)


Als vrachtwagenchauffeur heb je allesbehalve een standaard kantoorbaan. Altijd onderweg. En óp de weg. Je rijdt je vrijheid tegemoet en brengt vracht veilig en vertrouwd van A naar B.

Je rijdt bijvoorbeeld lading van Nederland naar Italië en van het distributiecentrum naar de groothandel.

Maar je ontdekt meer. Zo moet je als internationaal vrachtwagenchauffeur ook goed op de hoogte zijn van veiligheid en techniek en alle regels die daarop van toepassing zijn.
Hoe rijd je veilig?Veiligheid is een belangrijk onderwerp in je opleiding. Je krijgt antwoord op vragen als:

  • Wat is het verschil tussen verkeersregels in Nederland en verkeersregels in andere landen?
  • Hoe werkt de boordcomputer?
  • Wat doe ik bij een storing?

Ook de blackbox en andere moderne communicatiemiddelen komen aan de orde. Je leert al het noodzakelijke over technologie.
In deze chauffeursopleiding behandel je ook vragen over douanedocumenten, het repareren van mankementen en de wetten waar je rekening mee houdt.

Ook handig: werken chauffeurs nog steeds met een tachograaf? Hoe werkt eigenlijk een tachograaf en wat zijn de regels? Alles komt uitgebreid aan bod.
Geslaagd en dan?Geslaagd voor de officieel erkende Basiskwalificatie Vakbekwaamheid Goederenvervoer? Je krijgt de Code Vakbekwaamheid (Code 95) op je rijbewijs.

Je mag nu rijden op een vrachtwagen, vrachtauto of een trekker met oplegger.
Als vrachtwagenchauffeur werkenAltijd al op een Scania willen rijden? Combineer vrijheid en verantwoordelijkheid. Word vrachtwagenchauffeur en volg een half jaar de Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV).

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
417b0 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren