Home » Basisvaardigheden Horeca

Opleiding: Basisvaardigheden Horeca

Bij: NHA Thuisstudies

 

NHA Thuisstudies

Industrieterrein 37
5980 AA PANNINGEN
 

Inhoud van de cursus



Studieprogramma Basisvaardigheden Horeca


De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:




Werken in de horeca, de bedrijfstypes en vakbekwaamheid



Je leert wat gastvrijheid en vakbekwaamheid in de horeca inhouden. Tevens is er aandacht voor de diverse bedrijfstypen in de horeca en de onderlinge verschillen.




Het bereiden en serveren van dranken



Je leert de belangrijkste ingrediënten, bewaarvoorschriften en bereidingswijzen kennen en leert hoe de drank moet worden geserveerd.

  • alcoholhoudende dranken: bier, wijn, gedistilleerd, cocktails en longdrinks;
  • alcoholvrije dranken: koffie, thee, zuivel, vruchtensappen, frisdranken, etc.;
  • presenteermethoden: methoden van opdekken en indekken van tafels;
  • serveermethoden: inzetmethode, uitserveermethode, presenteermethode;
  • debarasseermethoden: bovenhandse en onderhandse draagmethode.





Het bereiden en serveren van etenswaren



Je leert de belangrijkste ingrediënten, bewaarvoorschriften en bereidingswijzen kennen.

  • kleine eetwaren: gebak, snacks, bittergarnituren en ijs;
  • maaltijden: ontbijt, lunch en diner;
  • kooktechnieken: koken, blancheren, bakken, braden, glaceren, stoven, etc.;
  • bereidingstechnieken: cook and hold, cook and chill, vacuüm bereiden, etc.;
  • productkennis: fornuis, frituur, steamer, au bain-marie, ijsmachine, etc.





Wettelijke hygiënevoorschriften en veilig en gezond werken



Je doet kennis op van de Warenwet en Warenregelingen, HACCP, Hygiënecode, Wet Productaansprakelijkheid, controle leveringen, temperatuurmetingen, FiFo etc. Ook werkhouding en veiligheid komen aan bod.




Gastgericht handelen, gastvrijheid en het verkopen van gastvrijheid



Er is volop aandacht voor sociale en commerciële vaardigheden, basale verkooptechnieken, correct taalgebruik, enz.




Werken volgens de gastvrijheidsformule


  • product: assortiment, inkoop, bijproducten, presentatie en service;
  • gedrag: omgang met gasten, non-verbaal gedrag, klantenbehandeling;
  • omgeving: uitstraling interieur en exterieur, routing voor gasten, presentatie.





Wanneer je bovenstaande aspecten goed invult, ligt succes voor elke onderneming en werknemers binnen handbereik!

Diploma Basisvaardigheden Horeca

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursus



Studieduur


3 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 159.00euro

Algemene informatie over de cursus



Vind een afwisselende baan in de horeca met de cursus Basisvaardigheden Horeca



Droom je van een baan in een restaurant, café of hotel? Misschien zelfs plannen om ooit voor jezelf te beginnen? Met de cursus Basisvaardigheden Horeca zet je een hele goede eerste stap naar een afwisselende carrière in de horeca. 

Ober, er zit een vlieg in mijn soep. Welja… Niets is zo gevarieerd als werken in de horeca. Geen dag is hetzelfde, je ontmoet veel mensen en je hebt tal van vaardigheden nodig. Spreekt de veelzijdigheid je aan, ben je gastvrij en flexibel? Dan is de cursus Basisvaardigheden Horeca een excellente keuze.

Werk je al in de horeca, dan is de opleiding een ideale manier om bestaande horecakennis op te frissen.




Bereidingstechnieken en commerciële vaardigheden



Van bedrijfstypes en vakbekwaamheid tot het bereiden en serveren van dranken, eetwaren serveren, hygiëne, gastvrijheid en niet te vergeten de gastvrijheidsformule: in de cursus leer je alle aspecten van het horecavak.

De cursus Basisvaardigheden Horeca maakt je snel vertrouwd met de verschillende aspecten van het horecavak. Je leert bijvoorbeeld over bereidingstechnieken en hoe je tafels opdekt. Er is aandacht voor strenge regelgeving, maar ook commerciële vaardigheden en de omgang met gasten komen aan bod.




Brede opleiding



Is dit wat voor mij? Goede vraag. De cursus is geschikt voor iedereen die in de horeca aan de slag wil. Dus of je nu gaat werken in een hotel, een restaurant, bed&breakfast, café, snackbar of lunchroom: de lesstof helpt je goed op weg. Je bent snel een gewaardeerd medewerker die termen als au bain-marie, vacumeren, HACCP en Fifo begrijpt en toepast.




Waardevol diploma



Na het volgen van de opleiding ben je klaar voor het examen. Met het NHA-instituutsdiploma Basisvaardigheden Horeca vergroot je de kans om een goede baan in de horeca te vinden. Het is het bewijs dat je beschikt over de vereiste basiskennis en het is het begin van een mooie carrière.

Your order is up. Tijd om de stap te zetten, kies voor Basisvaardigheden Horeca.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
00C4C Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2017 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren