Home » Hondentrimmen

Opleiding: Hondentrimmen

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Hondentrimmen


Tijdens de cursus Hondentrimmen leer je een knip- en verzorgingsbehandeling voor honden te combineren met een grondige checkup van de gezondheid van deze prachtige dieren. We leren je naast het toepassen van trimtechnieken en het gebruik van trimmaterialen, hoe je een hondenvacht klitvrij maakt zodat huidirritatie en daarmee bewegingsproblemen worden voorkomen. Maar ook nagels knippen, oren reinigen, schoonmaken van de ogen, verwijderen van teken en vlooien en het controleren van de tanden maken onderdeel uit van een bezoek aan een hondentrimmer. Mocht er na de trimbehandeling reden zijn tot zorgen over de gezondheid van de hond, dan kun je als hondentrimmer een verwijzing naar de dierenarts adviseren.

Deze cursus leert je op een praktijkgerichte wijze de technieken en de vakkennis van het hondentrimmen. Daarbij komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • anatomie van de hond en rassenkennis;
  • kenmerken en verzorging van huid en vacht;
  • herkennen van veelvoorkomende ziekten en aandoeningen;
  • eerste hulp verlenen in een trimsalon;
  • toepassen van trimtechnieken en -materialen;
  • kammen en borstelen;
  • netjes en hygiënisch werken in een trimsalon;
  • herkennen van en adequaat omgaan met lichaamstaal en gedrag van honden;
  • andere dieren in de trimsalon.

Aan het einde van de cursus Hondentrimmen weet je hoe een hond goed verzorgd en fit de trimsalon verlaat. Van een ervaren hondentrimster leer je de kennis en vaardigheden om een uitstekende hondentrimbehandeling uit te voeren. Je leert de technieken en mogelijkheden om honden te modelleren, een goede verzorging te bieden en te ontdoen van onhebbelijkheden. Tenslotte leren wij je op welke aspecten te letten om indien nodig tijdig door te verwijzen naar een dierenarts.
Na 6 maanden beheers je de kennis om aan de slag te kunnen in een trimsalon, en weet je hoe je ervoor zorgt dat een hond zich goed gedraagt op de trimtafel.

Wanneer je niet alleen het vak Hondentrimmen wilt leren, maar ook zelfstandig je eigen trimsalon wilt beginnen, dan adviseren we je te kiezen voor de
cursus Eigen Hondentrimsalon Starten. Je leert naast de inhoudelijke kennis van het hondentrimmen, ook de vaardigheden om succesvol een eigen onderneming te starten. 

Diploma Hondentrimmen

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur


6 maanden bij een gemiddeld studietempo van drie uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 339,00 euro

Algemene informatie over de cursusHonden tot in de puntjes verzorgen? Volg de cursus Honden trimmen


Honden trimmen is allesbehalve een hondenbaan. Sterker nog, er zijn mensen die het trimmen van honden beschouwen als een hobby. Een hobby waarbij je de trouwe viervoeter de aandacht geeft die hij verdient.

Tijdens de cursus leer je meer dan alleen haren knippen en de hond verzorgen. Zo controleer je ook de gezondheid van honden. De nadruk ligt wel op trimmen en het behandelen van de vacht.

Je leert alles over modelleertechnieken voor honden. En je krijgt de kennis en volop vaardigheden om de dieren een verzorgende behandeling te geven.
Alles rondom verzorgenVan de anatomie van de hond tot praktische kennis van de rassen, huid- en vachtkenmerken, hygiëne en de lichaamstaal van honden: in de cursus komen vrijwel alle aspecten aan bod rondom de verzorging van honden.

Trimmen is de belangrijkste activiteit die je leert. Je past verschillende trimtechnieken toe. Ook maak je hondenvachten klitvrij zodat je huidirritaties en bewegingsproblemen voorkomt.

In slechts zes maanden tijd weet je alles over honden trimmen, beschik je over de vereiste vaardigheden en weet je vrijwel alles over de verzorging van honden.
VerantwoordelijkheidMocht daar aanleiding toe zijn, dan kun je ook bij zorgen over de gezondheid van een hond een verwijzing naar de dierenarts adviseren.

De cursus Hondentrimmen is meer dan alleen knippen, het is de ideale cursus voor liefhebbers van honden (bazen) goed voor honden willen zorgen.

Volg de cursus Hondentrimmen en geef honden de aandacht die zij verdienen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
01F08 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren