Home » Praktijkdiploma Commercieel Ondernemer

Opleiding: Praktijkdiploma Commercieel Ondernemer

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Praktijkdiploma Commercieel Ondernemer


Deze cursus bestaat uit twee onderdelen:

  • Zelfstandig Ondernemer Basis;
  • Basiskennis Marketing.

Zelfstandig Ondernemer Basis (Basiskennis Ondernemerschap)
Marketing


Om je te onderscheiden in de markt is een optimale toepassing van de marketingmix essentieel: product, prijs, plaats, promotie, enz. Wij leren je hoe je jouw bedrijf en jouw aanbod optimaliseert, marktonderzoek doet, en op een slimme wijze jouw klanten werft. 
Personeel en organisatie


Je kunt (op termijn) te maken krijgen met het aannemen van personeel. Dit onderdeel biedt inzicht in de arbeidsvoorwaarden, -contracten, eisen van de belastingdienst, enz.
Administratie


We leren je om te gaan met de financiële kerngetallen van jouw eigen bedrijf: Verlies- en winstrekening, btw, financiering, kostensoorten, enz.
Ondernemingsplan opstellen


Hiermee begint elke onderneming! Aan welke eisen dit plan moet voldoen, leer je in dit onderdeel. Een perfect ondernemingsplan vormt het fundament van jouw eigen bedrijf en is het belangrijkste criterium voor een bank voor het verstrekken van een lening. Aan de hand van voorbeelden leren we je jouw eigen ondernemingsplan op te stellen.
Basiskennis MarketingIn dit onderdeel gaan we extra diep in op de marketingmogelijkheden voor jouw bedrijf, waardoor je nog beter leert hoe je de klant tegen lage kosten kunt benaderen.
Marketingkennis


Je leert hoe je klanten het beste kunt benaderen, middels een goede planning en strategie. En hoe je jezelf kunt onderscheiden t.o.v. de concurrentie.
Producten, markten en diensten


Je krijgt in beeld op welke markt je jezelf begeeft en hoe je de juiste productmix samenstelt: vormgeving, verpakking, service, garantie, kwaliteit, enz.
Prijs- en distributiebeleid


Wanneer je alle soorten prijsbeleid kent, weet je op het juiste moment de beste variant in te zetten. Daarbij leer je kostprijsberekeningen te maken, te budgetteren en analyseren.
Communicatie, reclame en verkoop


Klanten komen niet vanzelf, daarvoor dient een communicatiemix te worden opgesteld, met daarin advertenties, radio, loyaliteitsprogramma's, joint promotions, barterdeals, direct marketing of sponsoring, enz.
Detailhandelsmarketing en E-marketing


Hier wordt de specifieke marketing voor de detailhandel uitgelicht. En natuurlijk ook de E-commerce, het werven via internet: E-business en E-marketing.

Je kunt beide onderdelen afsluiten met een examen voor een officieel erkend diploma. De twee diploma's samen geven recht op het erkende Praktijkdiploma Commercieel Ondernemer.
Extra voordelige combinatiecursus voor nog bredere ondernemingskennisWil je ook extra brede kennis opdoen over boekhouden, kies dan voor de voordelige cursus Zelfstandig Ondernemer MKB (Zelfstandig Ondernemer Basis + Basiskennis Marketing + Basiskennis Boekhouden).

Praktijkdiploma Commercieel Ondernemer


Doorlopend kun je, op een locatie in jouw eigen omgeving, deelnemen aan de examens voor het officieel erkende diploma. Deze cursus sluit aan op de nieuwe examens per januari 2015 "Basiskennis Ondernemerschap" en "Nima Basiskennis Marketing" via de Associatie, het grootste onafhankelijke exameninstituut van Nederland. Dit betekent dat je verzekerd bent van een waardevol en waardevast diploma.

Je kunt je voor deze examens aanmelden bij:

[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">


 Associatie voor Examinering
Postbus 642
5800 AP Amersfoort
tel. [klik hier voor het telefoonnummer]
Internet: www.associatie.nl
OefenexamenNa afronding van de cursus kun je ter voorbereiding oefenexamens maken.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur7 maanden bij een gemiddeld tempo van 6 lessen per maand. Sneller of langzamer studeren kan en mag altijd! Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!
StudietijdPer les moet je rekenen op 4 uur studie.


 

Kosten van de cursus

Vanaf 329,00 euro

Algemene informatie over de cursusIn zeven maanden een praktijkdiploma Commercieel Ondernemer op zakEen eigen bedrijf beginnen? Dat is een grote stap. Je hebt grondige basiskennis nodig over ondernemerschap, administratie en marketing. Met de combinatiecursus Praktijkdiploma Commercieel Ondernemer leg je een stevige basis voor een succesvolle start van jouw eigen winkel, praktijk of webshop.


Om als ondernemer succesvol te zijn, moet je van alle markten thuis zijn. Bij het ondernemerschap komen veel verschillende aspecten om de hoek kijken.


Denk aan:

  • administratie;
  • personeel en organisatie;
  • een ondernemingsplan opstellen;
  • marketing;
  • prijsbeleid;
  • communicatie;
  • reclame;
  • verkoop.
Praktijkdiploma Commercieel Ondernemer combineert de twee losse cursussen Zelfstandig Ondernemer Basis en Basiskennis Marketing. Hiermee heb je in zeven maanden tijd het erkende praktijkdiploma Commercieel Ondernemer op zak.


 


Zelfstandig Ondernemer BasisOndernemen betekent weten wat potentiële klanten willen en op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in de markt. Speel effectief in op de vraag van de markt. Deze ondernemerscursus leert je in hoog tempo alle ins en outs van ondernemerschap.


Als geen ander ben je nadien in staat te bepalen hoe jij je onderscheidt van de concurrentie en weet je waar je op moet letten bij het aannemen van personeel.


 


Basiskennis MarketingDe verkoop valt of staat met een doordachte marketingstrategie. Dit leer je in het onderdeel Basiskennis Marketing. Ontdek hoe je klanten werft, producten en diensten succesvol positioneert en hoe je slim gebruikmaakt van internet en andere marketingmiddelen.


Je hebt kennis over de markt waar jij je op gaat begeven en over de verpakking, vormgeving en kwaliteit van de producten. Ook leer je veel over adverteren, directe marketing en E-marketing.


Wil je ook bredere kennis verkrijgen over boekhouden, kies dan voor de gecombineerde cursus Zelfstandig Ondernemer MKB.


 

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
C29dE Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren