Home » Modeontwerper

Opleiding: Modeontwerper

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Modeontwerper


De Modeontwerper opleiding biedt je alle informatie die je nodig hebt om jouw ontwerpen realiteit te laten worden. De cursus bevat zestien lessen die jou alle kennis en vaardigheden geven die elke mode ontwerper nodig heeft.

Er zijn lessen die betrekking hebben op de theorie. Ze geven je een goed inzicht in de historie van mode, waardoor je begrijpt hoe en waarom kleding is ontwikkeld en gebruikt. Pas wanneer je de geschiedenis van mode begrijpt, kun je de mode van de toekomst creëren.Dan zijn er de technische modules die de praktische kanten van ontwerpen behandelen. Per slot van rekening heb je allemaal ideeën in jouw hoofd en hoe krijg je die nu op papier en van het papier naar een daadwerkelijk kledingstuk? Geen nood, we leren je alles wat je wilt weten. • Je leert alles om aan de slag te kunnen en krijgt goed advies over wat belangrijk is voor jou. Op die manier verspil je geen geld door zaken aan te schaffen die je niet nodig hebt. 
 • Je leert hoe je materialen kiest, hoe bepaalde stoffen verschillende effecten teweeg brengen binnen een ontwerp en hoe je alleen jouw allerbeste ontwerpen eruit filtert.
 • Je krijgt inzicht in de wereld van CAD (Computer Aided Design) en andere hulpmiddelen en ziet hoe deze van dienst kunnen zijn.
 • Je leert tekeningen maken die echt de creatieve ideeën weergeven die in jouw hoofd zitten. Op die manier kun je jouw werk optimaal uitvoeren.

In de lessenstructuur ziet dat er als volgt uit:

 • Les 1 t/m 7 behandelt de achtergrond van mode, stoffen, fournituren en trends.
 • Les 8 t/m 10 behandelt alle informatie rondom het ontwerpen.
 • Les 11 t/m 13 gaat over het concreet maken van kleding.
 • Les 14 en 15 behandelen het marketingaspect en het opzetten van een eigen bedrijf.
De cursus wordt afgerond met tien boeiende lessen over ondernemen en het starten van een eigen bedrijf. Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten, leer je zaken die jouw kennis, inzicht en visie op ondernemen vergroten.
Wat is jouw stijl?Als je dit leest, heb je de eerste stap al gezet om uit te vinden hoe je jouw droom kunt verwezenlijken. Maar als mode jouw passie is, is het de moeite waard om even goed na te denken waar jouw interesses precies liggen.

De mode-industrie is zo groot, creatief, inspirerend en vol mogelijkheden en kansen dat je snel verdwaald raakt, nog voordat je bent begonnen. En dat willen we natuurlijk niet. Met onze hulp kun je aan een nieuw avontuur beginnen, waarbij je weet waar je aan begint en wat jouw doel is. Dus neem even een momentje om na te denken over wat je écht interesseert.


 


Is het misschien damesmode? Wellicht droom je ervan om prachtige high fashion outfits te ontwerpen voor individuele klanten of heb je een idee voor een nieuwe lijn casual kleding die aansluit bij de vraag van de vrouw van nu.Of is het toch herenmode? Zoals je waarschijnlijk wel weet, is damesmode veruit de grootste sector in de modebranche. Onderschat echter niet het potentieel dat er ligt op het gebied van herenmode. Wellicht dat je daar jouw pijlen op wilt richten?

Dan is er nog de kindermode. Deze is erg levendig en sterk groeiend. Misschien heb je wel hele goede ideeën over de perfecte kleding voor de kleintjes?Als je nog niet genoeg inspiratie hebt: vergeet ook niet alle specialistische werkgebieden zoals:

 • sportkleding;
 • bruidsjurken;
 • functionele werkkleding.

Zoals we eerder al zeiden, de wereld van mode en ontwerpen zit vol mogelijkheden. Het enige dat je hoeft te doen, is bepalen binnen welk gebied je actief wilt zijn.

Deze Modeontwerper opleiding doet de rest en geeft je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Dankzij de beroepsgerichte aanpak maak je concrete stappen naar het opstarten van jouw eigen bedrijf. Verdien geld met hetgeen jij leuk vindt en waarin je goed bent. Benut de mogelijkheden die de fantastische modewereld jou te bieden heeft!

Diploma Modeontwerper

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur:9 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Kosten van de cursus

Vanaf 447.00 euro

Algemene informatie over de cursusEen eigen kledinglijn? Volg de Modeontwerper opleiding 


Je weet alles van kleding en mode en je hoofd loopt over van creatieve ideeën? De  Modeontwerper opleiding is dé logische keuze. Echt, zoek niet verder. Dit is het. In negen maanden tijd leer je hoe je als zelfstandig mode ontwerper aan de slag kunt.

In de Modeontwerper opleiding leer je hoe je alle ideeën in je hoofd op papier krijgt en daarmee vervolgens je eigen spetterende creaties ontwerpt.
ModewereldIedereen weet: binnen de modewereld bevinden zich veel niches en doelgroepen. Denk aan kleding voor dames, heren of kinderen. Of bijvoorbeeld sportkleding, bruidsjurken en werkkleding? De mogelijkheden zijn eindeloos.


Tijdens de cursus bepaal je welke ontwerprichting je het meest aanspreekt.
Functie van modeIn de theorielessen krijg je een beeld van de historie en de functie van mode. Ook komen materialen, stoffen, fournituren en trends aan de orde.
CADDe technische modules hebben een praktische insteek. Je leert direct hoe je inspiratie en enthousiasme vertaalt naar eigen ontwerpen. Hierbij gaat het om tekeningen maken en de kledingstukken daadwerkelijk ontwerpen op de computer met behulp van CAD: Computer Aided Design.
Zelfstandig modeontwerperOok leer je hoe je een succesvol zelfstandig modeontwerper wordt. Je volgt in de cursus Modeontwerper lessen over het starten van een eigen bedrijf.


Na de opleiding beheers je het ondernemerschap tot in de puntjes.
TalentWaar wacht je nog op? Dromen zijn er om te volgen en waar te maken. Word modeontwerper en verzilver je talent.


 


Modetrends?Sinds het begin van deze eeuw is de modebranche sterk gegroeid. Dit betekent dat er voldoende ruimte is voor iedereen, want tegenwoordig draait mode helemaal om het creëren van jouw eigen stijl.

De dagen zijn voorgoed voorbij dat mensen al hun benodigdheden in één winkel kochten. Nu wordt alles gemixt: Designermerken met basic merken, exclusieve kleding uit een boetiek met kleding uit warenhuizen. Iedereen is op zoek naar de stijl die de eigen identiteit weerspiegelt.

Met behulp van deze Modeontwerper opleiding leer je, hoe je jouw inspiratie en enthousiasme inzet om jouw eigen modeontwerpen te maken.


 

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
0a854 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren