Home » Particulier Onderzoeker / Detective

Opleiding: Particulier Onderzoeker / Detective

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Particulier Onderzoeker / Detective


In de opleiding Particulier Onderzoeker / Detective komen de volgende onderdelen aan bod:
BasiskennisRechercheren, waarheidsvinding, interviews, observaties, sporenonderzoek, plan van aanpak opstellen, falsificaties, open bronnen etc.
Wettelijke KadersWPBR, Wetboek van Strafrecht, Wetboek van Strafvordering, Grondwet, Wet Bescherming Persoonsgegevens, Burgerlijk wetboek, Privacygedragscode etc.
Onderzoek & RapportageIntakegesprek, Plan van aanpak, Observatierapport, Interview rapport, Onderzoeksrapport etc.

Met het wettelijk erkende diploma van deze hoog aangeschreven cursus Particulier Onderzoeker / Detective op zak, kun je bijvoorbeeld gaan werken bij een door het Ministerie van Veiligheid en Justitie erkend recherchebureau.

Maar je kunt natuurlijk ook voor jezelf beginnen! Het beroep van particulier onderzoeker, oftewel privé detective, is een vrij beroep dat uitgeoefend kan worden door eenieder die het diploma Particulier Onderzoeker heeft behaald.

Diploma Particulier Onderzoeker / Detective


Je kunt meerdere malen per jaar examen doen voor het officieel erkende diploma.

Aanmelden voor de examens kan bij:
Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligings-organisaties (SVPB)
Postbus 292
3990 GB Houten
www.svpb.nl

Met het wettelijk erkende diploma van deze hoog aangeschreven vakopleiding Particulier Onderzoeker / Detective op zak, kun je bijvoorbeeld gaan werken bij een door het Ministerie van Veiligheid en Justitie erkend recherchebureau.

Maar je kunt natuurlijk ook voor jezelf beginnen! Het beroep van particulier onderzoeker, oftewel privé detective, is een vrij beroep dat uitgeoefend kan worden door eenieder die het diploma Particulier Onderzoeker heeft behaald.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur


6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 297.00 euro

Algemene informatie over de cursusVasthoudend en oog voor detail? Word particulier onderzoeker


Aan de buis gekluisterd tijdens CSI Miami en wil je ook onderzoeken hoe iets in elkaar steekt? Wil je graag ingewikkelde zaken tot op de bodem uitzoeken? Dan ben je vast een goede particulier onderzoeker of detective. Wees gerust: je hoeft niet direct een detectivehoed aan te schaffen, maar met de cursus Particulier Onderzoeker / Detective leg je een prima basis voor het werk als particulier onderzoeker.

Privé Detective worden? Het klinkt misschien als een spannend jongensboek, maar detective of onderzoeker in opdracht van particulieren is wel degelijk een serieus beroep. Een bijzonder afwisselend beroep bovendien waar je vakkennis voor nodig hebt.

In de vakopleiding Particulier Onderzoeker / Detective maak je kennis met de verschillende aspecten.
SporenonderzoekEen privédetective onderzoekt bijvoorbeeld fraudegevallen bij bedrijven of observeert en volgt mensen die verdacht worden van iets wat niet toegestaan is.

In de opleiding ontdek je hoe je objectief en doelgericht onderzoek doet. Je leert sporen, aanwijzingen en gegevens verzamelen. Bijvoorbeeld via internet, door observatie of door persoonlijke gesprekken.

Het beroep van onderzoeker en detective is soms ook behoorlijk strategisch en je moet de administratie goed op orde hebben. Je leert ook intake- en adviesgesprekken voeren, een plan van aanpak opstellen en rapportages maken.
ExameneisenDe erkende vakopleiding Particulier Onderzoeker / Detective is afgestemd op de exameneisen van de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB).

Je moet voldoen aan de regels die onder andere worden gesteld in de Wet en de Regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus en in de Wet bescherming persoonsgegevens.

Voor het uitvoeren van je werkzaamheden heb je een vergunning van de minister van Justitie nodig.
Veel mogelijkhedenBen je integer, vasthoudend en analytisch? Vind je het leuk om ergens in vast te bijten? Laat de opleiding Particulier Onderzoeker / Detective naadloos aansluiten bij jouw kwaliteiten.  

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
27Ea2 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren