Home » Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)

Opleiding: Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)


Het studieprogramma bestaat, net als het examen, uit twee onderdelen:

Onderdeel 1: Rechtskennis, waarin in algemene zin de beginselen van het staats- en strafrecht worden uitgelegd.

Onderdeel 2: Gespreks- en benaderingstechnieken en het opmaken van het proces-verbaal.

Aan de hand van praktische oefeningen leer je hoe je een proces-verbaal (ook wel combibon genoemd) opmaakt. De cursus bevat zes praktische opdrachten, waarin je proces verbaal dient op te maken van een fictieve overtreding. Jouw docent geeft je aanwijzingen, tips en kijkt het huiswerk na.

Bij het lesmateriaal ontvang je door NHA ontwikkelde instructiefilms met voorbeelden van gespreks- en benaderingstechnieken. Hiermee word je nog beter voorbereid op het examen. 

Diploma Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)


Het examen Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) bestaat uit twee examenonderdelen:
onderdeel 1: Rechtskennis.
onderdeel 2: Gespreks- en benaderingstechnieken en het proces-verbaal.

De examens worden meerdere keren per jaar afgenomen. Als je voor beide examenonderdelen geslaagd bent, ontvang je het door het ministerie van Justitie verplichtgestelde diploma/getuigschrift BOA.

Voor beide examens dien je je aan te melden bij:

Exameninstelling Toezicht en Handhaving
Postbus 1230, 3800 BE Amersfoort
Telefoon: [klik hier voor het telefoonnummer]
www.exth.nl

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur


6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 129,00 euro

Algemene informatie over de cursusWerken als BOA? Kies de opleiding Buitengewoon Opsporingsambtenaar


Een buitengewoon opsporingsambtenaar is officieel erkend en heeft officiële opsporingsbevoegdheid. Je hoeft daarbij niet in dienst te zijn van politie of Koninklijke Marechaussee. Je bent bijvoorbeeld jachtopziener, parkeercontroleur of sociaal-rechercheur.

De buitengewoon opsporingsambtenaar, beter bekend als BOA, zie je steeds vaker op straat. Een BOA is specialist in een bepaald vakgebied en doet taakgericht opsporingswerk.  

Je kunt bijvoorbeeld aan het werk als jachtopziener, milieu-inspecteur, sociaal-rechercheur, ambtenaar bouw- en woningtoezicht, parkeercontroleur of controleambtenaar voor de Drank- en Horecawet.
FouillerenDe BOA opleiding voor Buitengewoon Opsporingsambtenaar is een veelzijdige cursus. Je maakt kennis met de basisbeginselen van het Nederlandse recht. Je leert dat je niet zomaar mensen mag oppakken, fouilleren of hun huis doorzoeken. Maar je leert ook gespreks- en benaderingstechnieken.
BewijsmateriaalMet het diploma/getuigschrift Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) krijg je van het ministerie van Justitie speciale bevoegdheden.

De speciale bevoegdheden gaan verder dan de bevoegdheden van beveiligingsambtenaren en bewakingspersoneel. Je bent straks bijvoorbeeld bevoegd om een proces-verbaal op te maken dat bij een rechtszaak als bewijsmateriaal kan dienen. 
Stevige basisHeb je een goed rechtsgevoel, ben je doortastend en hou je van aanpakken? Dan is de BOA-opleiding een interessante keuze en goede opstap naar de beroepspraktijk.

Volg de BOA opleiding en je legt een stevige basis voor een boeiende functie als Buitengewoon Opsporingsambtenaar.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
99E80 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren