Home » Logistiek Teamleider

Opleiding: Logistiek Teamleider

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Logistiek Teamleider


De opleiding is opgebouwd uit tien onderdelen:
Ontvangst en opslagVoordat de goederen in opslag liggen, worden een aantal handelingen verricht. Je krijgt inzicht in het lossen, de controle, de etikettering en het sorteren. Daarna worden de goederen opgeslagen.
MagazijnbeheerHierbij aandacht voor diverse opslag- en verzamelsystemen, magazijnindelingen, interne transportmiddelen en onderhoudswerkzaamheden.
Orderproductie en interne expeditieDe goederen bevinden zich in het magazijn. De afnemer plaatst een order. Deze order wordt in productie genomen en de goederen worden afgeleverd. Met aandacht voor de administratieve verwerking, de orderverzameling en de afronding. Je leert de meest effectieve aanpak!
Voorraadbeheer & wet- en regelgevingDe voorraden worden beheerd en waar nodig aangevuld. Hiervoor bestaan voorraad- en bestelsystemen die worden behandeld in deze cursus. Ook aandacht voor inventarisatie methodes. Tot slot worden de logistieke wetten en regels behandeld.
Werken in de logistiekAlles over transport- en opslagmiddelen, milieubesparende maatregelen, communicatie, derving, automatisering, enzovoort.
Commerciële administratieWe gaan uitgebreid in op de inkoop- en verkoopadministratie, de wijze van bestellen en de informatietechnologie die hiermee samen gaat.
LogistiekJe krijgt inzicht in het verschil tussen material management en fysieke distributie. Ook gaan we dieper in op prestatie indicatoren en de bedrijfskolom.
LeidinggevenLeidinggeven is meer dan communiceren en opdrachten verstrekken. Je leert technieken op het gebied van besluitvorming, gespreksvoering, delegeren, controleren en conflicthantering. Daarnaast aandacht voor planning en sociale wetgeving.
PersoneelsbeleidHRM betekent: hoe krijg ik de juiste mensen op de juiste plaats. Zaken als sollicitatie, selectie, introductie, beoordelings- en functioneringsgesprek komen uitgebreid aan de orde.
Kwaliteits-, milieu- en ArbozorgVolop aandacht voor kwaliteit, veiligheid, gezondheid en welzijn. De essentiële kennis krijg je aangereikt.

Een populaire opleiding voor een leidinggevende functie.

Diploma Logistiek Teamleider


VrijstellingBen je al in het bezit van het diploma Logistiek Medewerker, dan kun je je telefonisch aanmelden voor de doorstroomopleiding Logistiek Teamleider bij NHA. Je krijgt dan vrijstelling voor de eerste zes onderdelen uit de cursus.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur


De logistiek teamleider opleiding duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 379,00 euro

Algemene informatie over de cursusLeiding geven in het magazijn: volg de Logistiek Teamleider opleiding


Zeecontainers uit China, rolcontainers met dozen en pakken melk met een houdbaarheidsdatum. De goederen sla je zo snel en efficiënt mogelijk op. En je zorgt ervoor dat producten snel richting klanten gaan.

Is snelheid het enige dat telt? Efficiëntie en controle zijn ook héél belangrijk. Welkom in de wereld van de logistiek waarbij leiding geven aan magazijnmedewerkers van groot belang is.
Pallets met vrachtOrder picking, pakbonnen en vrachtbrieven. Na de opleiding Logistiek Teamleider weet je precies:

 • hoe je pakbonnen controleert;
 • hoe je een vrachtbrief moet ondertekenen;
 • wat je met kapotte artikelen doet;
 • hoe het werkt met statiegeld op de pallets;
 • waar je op moet letten wanneer je een artikelen uit het magazijn haalt.

In je werk in de logistiek benut je nieuwe technologie. Je ontdekt in de opleiding hoe het logistieke proces geautomatiseerd is. En welke apparaten je gebruikt om de goederenstromen te stroomlijnen.
Je bent vraagbaakIn je baan als Logistiek Teamleider komen medewerkers naar je toe met vragen over sorteren, retourzendingen, administratie en nog veel meer.
Je geeft leidingJe helpt teamleden bij problemen met vrachtbrieven, statiegeld en producten die over de datum zijn. Maar als teamleider doe je nog meer: je stuurt het team aan. Je geeft leiding. Je neemt besluiten.

Ook stel je dienstroosters op en voer je:

 • sollicitatiegesprekken
 • functioneringsgesprekken
 • beoordelingsgesprekken

In de logistiek teamleider opleiding  bereid je jezelf voor op een rol als leidinggevende in het magazijn.
Je werkt met personeelAls teamleider moet je trouwens ook veel over wet- en regelgeving weten, bijvoorbeeld:

 • veiligheidsvoorschriften;
 • logistieke wetten en regels;
 • arbowetgeving.

De belangrijke wetten komen uitgebreid aan de orde. Ook is er aandacht voor het milieu en gezondheid. 
Werken bij een webwinkel?Als logistiek teamleider kun je werken in het magazijn, depot of opslagplaats van een:

 • grote webshop;
 • expediteur;
 • supermarktketen;
 • groothandel;
 • logistiek dienstverlener.

De opleiding sluit je af met een veelgevraagd diploma. Dat kan al binnen een jaar.
ToekomstWeet precies hoe een magazijn, distributiecentrum of een depot werkt. En stuur personeelsleden aan als teamleider. Volg de logistiek teamleider opleiding.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
EcDaF Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren