Home » Hovenier

Opleiding: Hovenier

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Hovenier
In de opleiding leer je een eigen hoveniersbedrijf te starten en te runnen. Deze opleiding Hovenier bestaat uit de modules Tuinarchitectuur en Eigen bedrijf starten.
 


TuinarchitectuurIn de opleiding  komen onder andere de volgende zaken aan bod: gazons, hoe planten functioneren, groenten en fruit, bodem en bodemonderhoud, bomen, heesters en bloemen, bemesting, erfelijkheidsleer, ziekten, fysiologie en ecologie, kunstmatige omgevingen, onkruidbestrijding.

Verder wordt er in de cursus uitgebreid aandacht besteed aan het opzetten van een eigen hoveniersbedrijf. Besproken worden onder andere:

• hoe word je hovenier?;
• bomen-, bloemen- en plantenkennis;
• onderhoudsplanning;
• grondbewerking en tuinaanleg.

Verder leren we jou hoe je jouw financiën bijhoudt en jouw bedrijf onder de aandacht van potentiële klanten brengt. We leren je bijvoorbeeld hoe je met verbazingwekkend weinig geld kunt adverteren en heel veel succes kunt hebben! Eigen bedrijf starten
De opleiding Hovenier wordt afgerond met tien boeiende lessen over ondernemen en het starten van een eigen bedrijf.
Gratis tuinplanten bijbel[img] www.nha.nl/static/upload/Belgie/5%20Hobbycursussen/Icons_logos/tuinarchitectuur%20boek_163x200.jpg? [klik hier voor het telefoonnummer]Wanneer jij je nu inschrijft voor de cursus Hovenier, krijg je deze tuinplanten bijbel met meer dan 5000 prachtige illustraties/afbeeldingen van planten voor binnen en buiten meegeleverd.

Diploma Hovenier

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur:9 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.


 

Kosten van de cursus

Vanaf 547.00 euro

Algemene informatie over de cursusNatuurliefhebber? Volg de opleiding Hovenier en begin voor jezelf


Harken, schoffelen en planten trimmen. Vind je het heerlijk om in de tuin te werken en heb je groene vingers? Dan is de opleiding Hovenier dé perfecte keuze. Als je wilt ben je in negen maanden tijd de trotse eigenaar van een eigen hoveniersbedrijf.


De hele dag buiten in de natuur werken en hier je brood mee verdienen? Klinkt mooi en dat is het ook.


Als hovenier ben je veelzijdig en bestaat je werk uit verschillende activiteiten zoals aanleggen, onderhouden en bewerken van parken, tuinen en andere groengebieden.


 


Natuur en groenonderhoudVan plantenbiologie tot bodemonderhoud, bemesting en onkruidbestrijding: in de cursus Hovenier komen alle aspecten aan bod over de natuur en groenonderhoud.


Als hovenier werk je in de tuin van een particulier of de (binnen)tuin van bedrijven en instellingen. Of je verkoopt planten, begint een eigen kwekerij of gaat aan de slag als tuinarchitect. Als hovenier kun je echt alle kanten op.


 


Succesvol hoveniersbedrijfIn deopleiding Hovenier krijg je informatie over het starten van een eigen bedrijf. Je breidt je kennis over bomen, planten en bloemen uit. Je stelt een onderhoudsplanning op.


En je leert hoe je een succesvolle ondernemer wordt. Je volgt tien lessen over ondernemen. Daarbij leer je meer over zaken als ondernemingsvormen, investeren, administratie en promotie.


Geef je groene (commerciële) vingers de ruimte en schrijf je nu in voor de opleiding Hovenier.


 

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Bc13F Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren