Home » Assistent Makelaar Wonen

Opleiding: Assistent Makelaar Wonen

Bij: NHA Thuisstudies

 

NHA Thuisstudies

Industrieterrein 37
5980 AA PANNINGEN
 

Inhoud van de cursusStudieprogramma Assistent Makelaar Wonen


De cursus Assistent Makelaar Wonen bestaat uit de volgende onderdelen:
Rechten - juridische aspecten 1Hierbij worden zaken besproken zoals verkrijging en verlies van goederen, eigendom, gebruiksrechten, rechten van pand en hypotheek, verbintenissenrecht, het notariaat en het kadaster.
Rechten - juridische aspecten 2In deze module komen onder andere aan bod: staatsrecht, wet ruimtelijke ordening,  woningwet, overige wetten voor ruimtelijke ordening en volkshuisvesting 1, wet milieubeheer, overige milieuwetten, Wet Algemene Bepaling Omgevingsrecht.
Capita Selecta - vastgoedeconomie en aanvullende theorie Wonen/MkbDe module behandelt o.a. de thema's economie, marktvormen, vermogensmarkt, marketing, productiecapaciteit, prijsbeleid, koop en huur, hypotheekvormen, taxatieleer en belastingen.
Capita Selecta - bouwkundeOnderwerpen die in deze module worden behandeld: bouwstijlen, bouwvoorschriften, bouwproces, bouwmethoden, bestek en tekeningen, grondwerk en funderingen, steen- en betonconstructies, hout als bouwmateriaal, houten kozijnen, ramen en deuren, vloeren, plafonds en kappen, technische installaties, bouwfysica, bouwen en milieu en kwaliteitsbeoordeling bouwwerken.
ExamenOm het erkend diploma Assistent Makelaar Wonen te behalen, dien je drie examens succesvol af te ronden, twee theorie-examens en één praktijkexamen.

De twee theorie-examens zijn:

  • Rechten
  • Capita Selecta

Het praktijkexamen is een praktijktoets.

Diploma Assistent Makelaar Wonen


Je kunt voor bijna alle vakken doorlopend examen doen voor het officiële SVM NIVO-diploma Assistent Makelaar Wonen. Deze examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. Je kunt een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.

Aanmelden voor een examen doe je bij:
www.svmnivo.nl

Bij de cursus tref je de specifieke exameninformatie aan.VooropleidingVoor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Maar met een vooropleiding op minimaal VMBO/HAVO-niveau heb je grotere kans van slagen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursus
Lesmateriaal
Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Alleen voor de vakken Juridische aspecten 1 en 2 dien je een actueel wetboek aan te schaffen (kosten: circa € 50).

Studieduur


9 maanden bij een gemiddeld studietempo van acht uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 449.00 euro

Algemene informatie over de cursusEen eerste stap in de wereld van de makelaardij? Volg de cursus Assistent Makelaar Wonen


Als assistent-makelaar ben je de robuuste rots in de branding van ‘de woelige huizenverkoopzee’. Je assisteert collega's en werkt als de rechterhand van de vastgoedmakelaar. Voor deze veelzijdige administratieve en commerciële baan is de cursus Assistent Makelaar Wonen de beste start. 

Een assistent-makelaar heeft een zeer gevarieerd pakket aan werkzaamheden. Samen met de makelaar ben je verantwoordelijk voor onder meer het informeren van klanten over aan- en verkoopstrategie, het verzorgen van bezichtigingen, waardebepalingen en het begeleiden van de aan- of verkooptrajecten.
Hypotheken en taxatiesVoor dit beroep heb je kennis van zaken nodig. Kennis van juridische zaken, zoals hypotheken, kadaster en notariaat. Maar ook van bijvoorbeeld marketing, prijsbeleid en taxaties moet je het een en ander af weten. In de cursus Assistent Makelaar Wonen raak je stap voor stap vertrouwd met deze materie. Al snel zie je ook verbanden en stijg je boven de materie uit.
Bouwtekeningen lezenNatuurlijk is er in de cursus veel aandacht voor bouwkundige zaken. Je leert bouwtekeningen lezen en je maakt kennis met bouwstijlen, -voorschriften en -methoden. Je kunt meepraten over onderwerpen als grondwerk, betonconstructies, plafonds en technische installaties.

Een assistent-makelaar werkt vaak samen met de gecertificeerd makelaar, maar heeft ook veel zelfstandige werkzaamheden. Dit maakt het vak afwisselend en uitdagend.
Erkend diplomaNa het volgen van de cursus kun je het erkend diploma Assistent Makelaar Wonen behalen. Hiervoor leg je twee theorie-examens (Rechten en Capita Selecta) en één praktijkexamen af. Met het SVM NIVO-diploma Assistent Makelaar Wonen mag je de titel ARMT gebruiken en kom je in het openbaar register Assistent Makelaar. Je mag dan het ARMT-logo gebruiken en je krijgt de felbegeerde ARMT-speld.

Aan de slag in de voortdurend ontwikkelende wereld van de makelaardij? Zet de eerste stap met de cursus Assistent Makelaar Wonen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
5b3fA Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren