Home » Populaire Elektrotechniek

Opleiding: Populaire Elektrotechniek

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusProgramma Populaire Elektrotechniek


Gestart wordt met een stukje geschiedenis van de electriciteit. Hierna volgen:

  • stroom, spanning en weerstand;
  • het schakelen van weerstanden;
  • magnetisme, meet-instrumenten, transformatoren;
  • energie, arbeid en vermogen;
  • galvanische elementen;
  • wisselstroom-theorie;
  • condensatoren, wisselstroomgeneratoren;
  • leidingen, huisinstallaties, enzovoort.

Erg handig is het bijgeleverde schema met elektrotechnische symbolen en hun benamingen. Aan huisinstallaties worden 15 lessen besteed. Je leert je meterkast van binnen helemaal kennen en je gaat contactdozen en schakelaars plaatsen. Elektriciteit in en om de woning, verlichting, installatiegereedschappen en huishoudelijke toestellen: alles wordt van A tot Z besproken en uitgetekend. Soms is theoretische kennis van zaken nodig. Wij schotelen je alleen theorie voor als dat echt nodig is.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduurDe cursus Elektrotechniek duurt 13 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 235.00 euro

Algemene informatie over de cursusCursus Elektrotechniek: leer elektrische apparaten kennen


Buitenverlichting aanleggen, een koffiezetapparaat repareren, de wasdroger maken: leer dit en nog veel meer met de cursus Elektrotechniek. Contactdozen, transformators en de meterkast: leer de fijne kneepjes van elektrotechniek kennen.

De reparateur bellen als je wasmachine kapot is? Waarom zou je. Herstel het apparaat gewoon zelf.

De cursus Populaire Elektrotechniek maakt je vertrouwd met de werking van apparaten die je dagelijks gebruikt: van het koffiezetapparaat tot de keukenmachine en van de boormachine tot de radio.

Leek de vaktaal van de elektriciën kennen. In de cursus Elektrotechniek leer je alle ins en outs van elektrotechniek. Denk aan stroom, spanning en weerstand, de werking van condensatoren en nog veel meer.
Hoe repareer je een deurbel?Leer je meterkast kennen en plaats contactdozen. Verbeter de verlichting en repareer huishoudelijke apparaten.

Leer wat nodig is. Ken alle ins en outs van elektriciteit in en om de woning. Van de elektrische deurbel tot een extra groep aanleggen voor een wasmachine: in de cursus Populaire Elektrotechniek komt het aan bod.
Elektra en veiligheidStel je bezichtigt een woning. Je denkt erover die te kopen. Hoe weet je of de elektrische bedrading in orde is? Of de meterkast berekend is op een laadpaal voor je elektrische auto? Wat doe je als je een stoffen elektrische kabel ziet die de huidige bewoners met ijzeren spijkertjes langs de onderkant van een trap hebben geleid?

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
A2224 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren