Home » Populaire Autotechniek

Opleiding: Populaire Autotechniek

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusProgramma Populaire Autotechniek


In de cursus Populaire Autotechniek word je bekend gemaakt met een groot aantal technische hoogstandjes. Terwijl jij met de cursus bezig bent, raak je vertrouwd met de werking van de motor, zijn elektrisch systeem, de aandrijving, het onderstel en de carrosserie. Je vergaart kennis waarmee je menig automonteur versteld doet staan, omdat je hen precies kunt vertellen wat er bij een bepaald mankement moet gebeuren. Dat werkt prettig voor de monteurs. Bovendien zal een garage je niet meer verrassen met een te hoge rekening!

In de cursus Populaire Autotechniek krijg je informatie over onderhouds- en reparatiewerkzaamheden die je zelf kunt uitvoeren aan schokdempers, remmen, koppeling, dynamo, smeer- en koelsystemen, enzovoort.

Er wordt je verteld welke gereedschappen je daarbij nodig hebt en hoe je zo efficiënt en veilig mogelijk te werk kunt gaan. Zo doe je kennis op die heel nuttig is bij het uitvoeren van reparaties en het onderhouden van jouw voertuig.

Maar ook als je een tweedehands auto wilt gaan kopen, weet je voortaan precies waarop je moet letten. Verder worden behandeld:

  • banden en wielen;
  • het motor-elektrisch systeem;
  • de elektronica in de auto;
  • de carrosserie, enzovoort.

De cursus is zo opgebouwd dat per les steeds een deel van de auto de aandacht krijgt.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur9 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 179.00 euro

Algemene informatie over de cursusLeer auto's van binnen en van buiten kennen met Populaire Autotechniek


Hoe werkt een auto precies? Wil je een auto voortaan zelf onderhouden? Van nieuwe bougies tot remblokken en olie verversen: de rekening van de garage in een oogopslag controleren? Volg de cursus Autotechniek.

Wat zit er onder de motorkap? Zuigers, geleiders, chips en nog veel meer. Een moderne auto herbergt een brok technologie. Valt daar eigenlijk nog wel aan te sleutelen?

Van oldtimers tot de modernste auto's. De cursus Autotechniek leert je hoe auto's werken. Van Saab tot BMW en van Jaguar tot Fiat.

Weet wat het verband is tussen motorinhoud en vermogen. Vervang een uitlaat of een remschijf. Zelf sleutelen is binnen handbereik.
Auto's reparerenIn de cursus Populaire Autotechniek leer je over onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. Remschijven vervangen, de koppeling repareren, het koelsysteem bijvullen...

De cursus maakt je stapsgewijs vertrouwd met de auto: van de werking van de motor tot het elektrische systeem en van de aandrijving tot de carrosserie.

Voer reparaties voortaan zelf uit. Je leert welke gereedschappen je nodig hebt en hoe je zo efficiënt en veilig mogelijk werkt. 
Een kostenbesparende hobbyIn het ideale geval betaalt de cursus Autotechniek zichzelf terug.

Hoe dat werkt?

  • een goed onderhouden auto brengt bij verkoop meer op;
  • zelf uitgevoerde reparaties besparen garagekosten;
  • bij aanschaf van een occasion weet je nauwkeuriger de waarde te bepalen en de staat van de auto vast te stellen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
F8A8C Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren