Home » Fit en Gezond Leven

Opleiding: Fit en Gezond Leven

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusProgramma Fit en Gezond Leven


In 36 boeiende lessen leer je precies wat je kunt doen om fit door het leven te gaan. Binnen korte tijd voel jij je als herboren!
Een goede lichamelijke conditieHet verbeteren en op peil houden van je lichamelijke conditie kan met zeer beperkte hulpmiddelen. Fitnesstoestellen heb je er niet bij nodig. De cursus belicht de voor- en nadelen van diverse manieren van bewegen. Verder wordt precies beschreven hoe je door lichaamsbeweging jouw lichamelijke conditie enorm kunt verbeteren.
Goede voedingJuiste voeding is natuurlijk erg belangrijk. Maar ook hoe  je eet, wanneer je dat doet en in welke hoeveelheden. We besteden aandacht aan het belang van goed en gezond eten. In deze cursus tref je energietabellen waarin je precies kunt zien hoeveel energie je verbruikt bij bepaalde activiteiten. Samen met de gerichte adviezen van jouw docenten ben je in staat de juiste hoeveelheid caloriën aan te vullen. Test zelf jouw conditie! Je vorderingen hou je bij in een speciaal voor deze cursus ontwikkeld schema. Je cursusleiders geven je precies de aanwijzingen die nodig zijn om jouw leefwijze optimaal gezond te maken.
Natuurlijke TotaalgeneeswijzenZiekten hebben een oorzaak. De meest logische en natuurlijke manier om ziekten te bestrijden is om te kijken naar de algehele gesteldheid van de zieke. Geest en lichaam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een gezonde geest functioneert pas echt goed in een gezond lichaam. We nemen de leefwijze en voeding nader onder de loep. We bekijken de effecten van de volgende behandelingen:

  • yoga, hydrotherapie (warm- en koudwaterbehandelingen);
  • kruidenbaden;
  • magnetiseren of drukpuntmassage, enzovoort.

Ook aroma- en bloesemtherapie, fytotherapie (kruidengeneeskunde) en homeopathie komen aan de orde.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur9 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 175.00 euro

Algemene informatie over de cursusLeef in een gezonde balans en volg de cursus Fit en Gezond Leven


Je lichamelijk topfit voelen? Verbeter je lichamelijke en geestelijke conditie. De cursus Fit en Gezond Leven reikt je de mogelijkheden aan. In 36 lessen leer je wat je nodig hebt voor een fitter en gezonder leven.
Lichaamsbeweging en goede voedingConditie verbeteren en op peil houden, dat klinkt misschien ingewikkeld. Natuurlijk heb je vragen:

  • Heb je fitnesstoestellen nodig?
  • Vereist een topconditie dagelijks hardlopen en zwemmen?
  • Moet je meer eten als je meer energie verbrandt?
Verbeter je conditie op verantwoorde wijze met minimale middelen. Volg de cursus Fit en Gezond Leven en je leert je conditie verbeteren met lichaamsbeweging.

De cursus besteedt ook aandacht aan het belang van goed en gezond eten. Wat is goede voeding eigenlijk? Wat is gezond? Hoeveel calorieën heb je nodig? Hoe werkt een energietabel? Hoe bereken je de BMI?

Houd vorderingen bij met een voor deze cursus ontwikkeld schema en volg de gerichte adviezen van docenten.
Natuurlijke totaalgeneeswijzenHoe verhoudt een gezonde geest zich tot een gezond lichaam? Leer geneeswijzen kennen die je helpen bij fit en gezond leven. Van yoga tot kruidenbaden en homeopathie: fit worden kan ook met eenvoudige middelen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
99FfA Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren