Home » Criminologie

Opleiding: Criminologie

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Criminologie


De cursus Criminologie bestaat uit vier hoofdonderdelen:
TheorieIn dit deel leer je de basis van de criminologie. Wat is criminaliteit en de dynamiek ervan, hoe kan crimineel gedrag worden begrepen en verklaard en welke aanpak past in theorie het best bij een criminele uiting? De politie is natuurlijk een belangrijk orgaan in de bestrijding van de criminaliteit. We leggen je uit wat sociale controle is, wat de visie van Foucault is op gedragsregulering, hoe de politie werkt aan een informatiepositie en welke concepten bestaan voor normhandhaving.
Verschijningsvormen van criminaliteitCrimineel gedrag uit zich in verschillende vormen. In dit onderdeel leer je over jeugdcriminaliteit, cybercrime, terrorisme, geweld, moord en doodslag en zedencriminaliteit. Bij elke vorm van criminaliteit leren we je deze te herkennen, te verklaren en uiteindelijk op te lossen met een adequaat plan van aanpak. Ook leren we je over de problemen die de justitiële partners ondervinden tijdens de bestrijding ervan.
VeiligheidspartnersBinnen de justitiële keten werken veiligheidspartners samen om zo op een integrale wijze criminaliteit te bestrijden. Politie, gemeenten, particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus hebben elk hun eigen taken, manier van werken en instrumenten binnen de justitiële keten. Aan het einde van dit onderdeel ken je de vijf onderdelen van deze keten, weet je hoe ze zijn georganiseerd, wat de taken van elk zijn en welke processen binnen de keten plaatsvinden.
TechniekenBinnen de criminologie gebruikt men verschillende methoden om aard en omvang van een criminaliteit vast te stellen. In dit laatste onderdeel leer je over de mogelijkheden en beperkingen van sporen, criminaliteitsanalyse, daderprofilering en cold case onderzoek. We leren je de uitkomsten en statistische gegevens van elke methode op een juiste wijze te interpreteren.

Aan het einde van deze misdadig goede opleiding Criminologie ken je de werkwijzen en praktische mogelijkheden om misdaden te voorkomen en mogelijk op te lossen. Je raakt bekend met de technieken van criminaliteitsbestrijding en kunt mensen en bedrijven in jouw omgeving hierover adviseren.

Diploma Criminologie

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur


4 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 279.00 euro

Algemene informatie over de cursusBelangstelling voor preventie en opsporing? Volg de cursus Criminologie


Werk je in de beveiliging of in opdracht van een strafrechtadvocaat? Bij een onderzoeksbureau of als detective? Of heb je gewoon belangstelling voor criminologie? De cursus Criminologie is een interessante kennismaking met het vak van criminoloog.

Criminologie is de wetenschap die crimineel gedrag en de maatschappelijke reactie daarop bestudeert. Om verschillende redenen kan het interessant zijn kennis te maken met dit belangrijke vakgebied.
Beveiliger of detectiveJe werkt bijvoorbeeld in de beveiliging of op het gebied van rechtswetenschappen. Of je werkt als detective. Maar misschien heb je wel een algemene interesse in het verklaren en voorkomen van crimineel gedrag. Of je bent geïnteresseerd in de maatschappelijke gevolgen en het effect van straffen.
Goed niveauDe kwalitatief hoogstaande opleiding Criminologie is een boeiende introductie in de sociaalwetenschappelijke wereld van criminaliteit en opsporing.

Het lesmateriaal in deze cursus is ook de lesstof bij onder meer de opleiding Forensic Sciences aan de Hogeschool Van Hall Larenstein en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.
MisdaadpreventieIn de cursus leer je de werkwijzen en praktische mogelijkheden voor oplossing en preventie van misdaden.

Je verdiept je in de organisaties uit de justitiële keten:

  • politie;
  • gemeenten;
  • particuliere beveiligingsorganisaties.

Je leert over de diverse vormen van criminaliteit en criminaliteitsbestrijding.
Crimineel goedGeïnteresseerd in het brede en actuele vakgebied van criminologie? Wil meer doen met dit maatschappelijk belangrijke onderwerp? Volg de cursus Criminologie en leg een goede basis.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Fb835 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren