Home » Praktijkdiploma Financieel Ondernemer

Opleiding: Praktijkdiploma Financieel Ondernemer

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Praktijkdiploma Financieel Ondernemer


Deze cursus bestaat uit twee onderdelen:

  • Zelfstandig Ondernemer Basis;
  • Basiskennis Boekhouden.

Zelfstandig Ondernemer Basis (Basiskennis Ondernemerschap)Met aandacht voor de volgende zaken:
Marketing


Om je te onderscheiden in de markt is een optimale toepassing van de marketingmix essentieel: product, prijs, plaats, promotie, enz. Wij leren je hoe je jouw bedrijf en jouw aanbod optimaliseert, marktonderzoek doet, en op een slimme wijze jouw klanten werft. 
Personeel en organisatie


Je kunt (op termijn) te maken krijgen met het aannemen van personeel. Dit onderdeel biedt inzicht in de arbeidsvoorwaarden, -contracten, rechten en plichten, eisen van de belastingdienst, enz.
Administratie


We leren je om te gaan met de financiële kerngetallen van jouw eigen bedrijf: verlies- en winstrekening, btw, financiering, kostensoorten, enz.
Ondernemingsplan opstellen


Hiermee begint elke onderneming! Aan welke eisen dit plan moet voldoen, leer je in dit onderdeel. Een perfect ondernemingsplan vormt het fundament van jouw eigen bedrijf en is het belangrijkste criterium voor een bank voor het verstrekken van een lening. Aan de hand van duidelijke voorbeelden leren we je jouw eigen ondernemingsplan op te stellen.
Basiskennis BoekhoudenIn dit onderdeel gaan we extra diep in op de boekhouding en administratie voor jouw bedrijf.


 


Balans en resultatenrekening


Balans is een overzicht van de bezittingen, schulden en eigen vermogen van een onderneming. Voor een goed overzicht van de financiële situatie moeten de cijfers helder worden geduid. In dit deel leren we je de fundamenten van het boekhouden.
Subadministraties en dagboeken


Je maakt kennis met de functies van onder andere kasboeken, bankboeken en inkoop- en verkoopboeken en leert hoe je hiermee werkt.
Activa en voorraden


Activa zijn in geld uitgedrukte bezittingen van een onderneming. Je leert onder andere over materiële activa, herwaardering van vaste activa, afschrijvingen en tussenrekeningen.
Belastingen, financiering en kasstromen


Een essentieel onderdeel als belastingen kan uiteraard niet ontbreken. We leren je hier alles over onder andere btw, IB, VpB en kredietverlening, enz.

Extra voordelige combinatiecursus voor nog bredere ondernemerskennis:
Wilt je ook extra brede kennis opdoen over marketing, kies dan voor de voordelige cursus Zelfstandig Ondernemer MKB (Zelfstandig Ondernemer Basis + Basiskennis Boekhouden + Basiskennis Marketing).

Praktijkdiploma Financieel Ondernemer


Doorlopend kun je, op een locatie in jouw eigen omgeving, deelnemen aan de examens voor het officieel erkende diploma. Deze cursus sluit aan op de nieuwe examens per januari 2015 "Basiskennis Ondernemerschap" en "Basiskennis Boekhouden" via de Associatie, het grootste onafhankelijke exameninstituut van Nederland. Dit betekent dat je verzekerd bent van een waardevol en waardevast diploma.

Je kunt zich voor deze examens aanmelden bij:

[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">


Associatie voor Examinering
Postbus 642
5800 AP Amersfoort
tel. [klik hier voor het telefoonnummer]
Internet: www.associatie.nl
OefenexamenNa afronding van de cursus kun je ter voorbereiding oefenexamens maken.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur7 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Sneller of langzamer studeren kan en mag altijd! Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!
StudietijdPer les moet je rekenen op 4 tot 6 uur studie.

Kosten van de cursus

Vanaf 199,00 euro

Algemene informatie over de cursusBehaal in zeven maanden het Praktijkdiploma Financieel OndernemerEen eigen bedrijf beginnen? Je hebt grondige basiskennis nodig over ondernemerschap, marketing en boekhouden. Met de combinatiecursus Praktijkdiploma Financieel Ondernemer leg je een stevige basis voor een succesvolle start van jouw winkel, praktijk of webshop.


Als ondernemer succesvol zijn, bij voorkeur succesvoller dan anderen? Dan is het goed om van alle markten thuis zijn.


Van marketing tot administratie, een ondernemingsplan en boekhouden: als financieel ondernemer ben je een echte alleskunner.


 


Het beste van twee wereldenDe beroepsopleiding Praktijkdiploma Financieel Ondernemer combineert de twee losse cursussen Zelfstandig Ondernemer Basis en Basiskennis Boekhouden. Hiermee heb je in zeven maanden het erkende praktijkdiploma Financieel Ondernemer op zak.


 


Zelfstandig Ondernemer BasisOndernemen betekent: verdiep je in de wensen van potentiële klanten en volg ontwikkelingen in de markt nauwgezet.


De opleiding Praktijkdiploma Financieel Ondernemer maakt je wegwijs in ondernemerschap.


Na de cursus bepaal je hoe jouw onderneming zich onderscheidt van de concurrentie en weet je bijvoorbeeld waar je op moet letten bij het aannemen van personeel.


 


Basiskennis boekhoudenEen onberispelijke financiële administratie is voor elk bedrijf van levensbelang.


Je voert administratie en raakt volledig thuis in de wereld van:

  • journaalposten;
  • afschrijvingen;
  • investeringen;
  • balans en verlies- en winstrekening.
Ook leer je alles over belastingen. Denk aan btw en vennootschapsbelasting. Dit zijn belastingen waar je mee te maken kunt of zult krijgen.


Wil je ook bredere kennis over marketing? Kies voor de gecombineerde cursus Zelfstandig Ondernemer MKB.


 

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
4a8e4 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren