Home » Intercedent

Opleiding: Intercedent

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Intercedent


Met deze zeer complete cursus Intercedent bereiden we je zo goed mogelijk voor op een glansrijke carrière als commercieel duizendpoot in het uitzendwezen. Je leert niet alleen hoe je een vacature opstelt of hoe je efficiënt (online) zoekt naar geschikte kandidaten voor jouw klanten, maar ook hoe je met werkgevers en werknemers een goede relatie opbouwt.

In de cursus Intercedent worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • de rollen van de intercedent;
 • wet- en regelgeving binnen de uitzendmarkt;
 • werven, selecteren en plaatsen;
 • personeel en organisatie;
 • commerciële vaardigheden;
 • arbeids- en sociaal recht.

Je leert wat de rechten en plichten van de werkgever zijn, wat beëindiging van een arbeidsovereenkomst inhoudt voor jou, jouw klant en de flexkracht, wat te doen bij arbeidsongeschiktheid, ziekte en zwangerschap, over sociale zekerheid en re-integratie.

Met de praktische begrippenlijsten en huiswerkopgaven aan het eind van elke les studeer je eenvoudig en efficiënt. Zo kun je in no time aan de slag als professioneel intercedent.

Diploma Intercedent


Het examen voor het erkende diploma Intercedent wordt afgenomen door de Stichting Examens Uitzendbranche (SEU). Kijk op www.seu.nl voor aanmelding en meer informatie.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur


6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 339,00 euro

Algemene informatie over de cursusWerken bij een uitzendbureau? Volg de NHA opleiding Intercedent


Als er één baan afwisselend is, is het wel die van intercedent. Het ene moment voer je een plaatsingsgesprek met een uitzendkracht, het andere moment bezoek je een klantbedrijf en ontrafel de klantvraag.

Als intercedent bij een uitzendbureau ben je steeds op zoek naar de juiste match tussen een bedrijf, de vacature en de (uitzend)kandidaat.
Behoefte in kaart brengenWat voor mensen zijn nodig bij de opdrachtgever? Welke taken heeft de logistiek medewerker in het magazijn van Beelen Agrifood B.V.? Je wil de behoefte van je klantbedrijf goed in kaart brengen.

Om goed zicht te krijgen op de eventuele noodzaak voor extra arbeidskrachten, kom je regelmatig over de vloer bij klanten. De eerste keer krijg je een rondleiding door het laboratorium, de garage of het hotel.
Je bent een ‘ambassadeur’Je bezoekt ook bedrijven die geen klant zijn. Nóg niet. In het gesprek met de bedrijfsleider haal je alles uit de kast om een langdurige klantrelatie met hem of haar aan te gaan. Je vertelt o.a. over de voordelen van de ‘flexibele schil’.

Terug op kantoor deel je met collega’s dat jullie weer een nieuwe opdrachtgever erbij hebben.
Kijkje in de keukenAls intercedent of intermediair krijg je regelmatig een kijkje in de keuken van verschillende bedrijven. In diverse branches. Maar je krijgt ook inzicht in de loopbanen van werkzoekenden.

Met nieuwe flexkrachten houd je intakegesprekken. Je inventariseert:

 • kwaliteiten
 • skills
 • wensen

Kandidaten voorstellenGeschikte kandidaten stel je voor aan opdrachtgevers.

Wanneer een persoon dankzij jouw inspanningen eenmaal werk heeft gevonden, ben je het eerste aanspreekpunt bij salarisonderhandelingen en andere juridische zaken.
BegeleidenOok coach je kandidaten en uitzendkrachten daar waar nodig.

Bij een uitzendbureau werk je vaak zelfstandig: je hebt je eigen portefeuille aan flexkrachten en (potentiële) opdrachtgevers.
Wat moet je weten?In de complete opleiding Intercedent kom je alles te weten over:

 • de procedures van werven, selecteren en plaatsen;
 • arbeidsrecht en sociaal recht;
 • personeel & organisatie.

Ook je commerciële vaardigheden scherp je aan tijdens de intercedent-opleiding.
Diploma bemachtigenJe opleiding rond je af met een erkend examen Uitzendmedewerker van de SEU.

Met je nieuwe dosis kennis en je SEU-diploma in de hand kun je direct solliciteren naar functies als intercedent(e), accountmanager of consulent bij een uitzendbureau.

De opleiding en werkervaring als intercedent vormen trouwens ook een goede ondergrond voor je verdere toekomst. Wie weet groei je wel door naar de functie van vestigingsmanager of recruiter.
Werken bij een uitzendbureauKom in een half jaar tijd alles te weten over het werk van een intercedent en het plaatsen van de juiste personen op de juiste plek. Je bemachtigt daarbij ook nog eens een erkend diploma van de opleiding Intercedent.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Ed20F Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren