Home » Bedrijfsorganisatie

Opleiding: Bedrijfsorganisatie

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Bedrijfsorganisatie


Een bedrijf bestaat uit heel veel onderdelen. Als je je bezighoudt met bedrijfsorganisatie, krijg je met deze onderdelen te maken. Het cursuspakket is nauwkeurig samengesteld zodat je geen onderdeel mist. Om je een indruk te geven van de cursus Bedrijfsorganisatie zijn hier alvast een aantal belangrijke onderwerpen:
BedrijfsoriëntatieIn deze lessen wordt aandacht besteed aan de opbouw van een organisatie. Aan de wijze waarop een organisatie is ingericht, de verschillen die hierin te ontdekken zijn en de consequenties hiervan.
LeidinggevenIn deze lessen komen de verschillende onderdelen van het leidinggeven aan de orde. De boeiende lessen behandelen o.a. communicatie, leiderschapsstijlen, gesprekstechnieken, geven van instructies, plannen, motiveren, controleren, delegeren en omgaan met conflicten.
PersoonsbeleidWerving en selectie, personeelsplanning, functioneringsgesprek, beoordelingsgesprek.
MarketingIn dit vak worden je instrumenten aangereikt om de verkoop te ondersteunen. Onderwerpen: verkoopbeleid, marktonderzoek, reclame en massamedia, verzorgingsstaat.
TimemanagementAls het je lukt je tijd optimaal te gebruiken, zul je in staat zijn veel problemen op te lossen, stress te verminderen en zo een nieuwe verantwoorde levensstijl te ontwikkelen. In deze module zullen je de mogelijkheden aangereikt worden om het doel te bereiken: tijd hebben voor het essentiële, tijd voor creatieve bezigheden en voor leidinggevende taken.
Kwaliteits-, milieu- en arbozorgKwaliteitszorgsystemen (ISO), milieuwetgeving, Arbeidsomstandighedenwet.

Deze greep uit de aanwezige onderwerpen geeft aan dat bedrijfsorganisatie niet alleen bestaat uit regelen. Organiseren betekent ook dat je verband ziet tussen alle onderwerpen onderling. De opbouw van onze lessen, in combinatie met ons leersysteem maken het mogelijk dat je de stof snel begrijpt en toe kunt passen. Jouw leraar geeft je graag advies. Na het volgen van deze cursus zijn er voor jou interessante, nieuwe kansen in de bedrijfsorganisatie. Door het brede lesprogramma zijn onze cursisten gemakkelijker inzetbaar op meerdere posities binnen een bedrijf.

Diploma Bedrijfsorganisatie


VooropleidingVoor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Om de opleiding te kunnen volgen is echter een algemene ontwikkeling op VMBO-niveau gewenst.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur


6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 294,00 euro

Algemene informatie over de cursusDoorzie dynamieken in organisaties. Volg de cursus Bedrijfsorganisatie


Stel: een bedrijf bestaat nog maar 8 jaar en is inmiddels een wereldwijd succes. Natuurlijk, het platform hanteert een geniaal concept. Maar welke bedrijfsorganisatorische factoren dragen bij aan de sterke positie? Volg de cursus Bedrijfsorganisatie en je geeft zelf de antwoorden.

Naarmate een bedrijf groeit, komen er meer functies, teams en afdelingen bij. Soms zelfs complete divisies. De bedrijfsonderdelen zijn net puzzelstukjes. En met iedere verandering, verandert de puzzel. 
HelicopterviewHoe houd je overzicht op alle bedrijfsonderdelen? Hoe bestuur je een conglomeraat?

Met een bedrijf dat wild om zich heen marktaandeel opslokt bijvoorbeeld. Als je niet oplet, ontstaat er al snel een lappendeken van afdelingen en vestigingen.
Strak stroomlijnenHoe voorkom je dat er steeds een afdeling ergens op ‘geplakt’ wordt? Hoe leid je natuurlijke, organische ontwikkeling en groei in goede banen? Hoe maak je van de organisatie een constructief bouwwerk?

Hoe organisaties ontstaan, in elkaar steken en zich verder ontwikkelen leer je in de beroepsopleiding Bedrijfsorganisatie.
Reorganisatie leidenOok ontdek je welke krachtenvelden een organisatie heeft en hoe je een reorganisatie leidt.

Je zoomt in op verschillende organisatiestructuren en bedrijfsculturen. Je verdiept je in het beroemde model van Mintzberg. En je kent straks de voor- en nadelen van diverse organisatievormen.
VerdiepenOok raak je thuis in vakgebieden als marketing, timemanagement, personeelsbeleid, leidinggeven en milieubeleid.

De opleiding is ideaal als je jezelf breed wilt ontwikkelen en spanningsvelden binnen een organisatie in de juiste context wilt plaatsen. Ook voor mensen die van organisatieadvies hun werk willen maken of een reorganisatie willen doorvoeren is de opleiding zeer geschikt.
Processen doorgrondenHoe het werk is georganiseerd en hoe het nóg efficiënter kan? Inzicht in bedrijfs- en werkprocessen is een must.

Leer organisaties en bijbehorende processen doorgronden als een echte pro. Investeer ongeveer 6 maanden tijd en volg de beroepsopleiding Bedrijfsorganisatie.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
4bA54 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren