Home » Chauffeur Vervoer Gevaarlijke Stoffen (ADR)

Opleiding: Chauffeur Vervoer Gevaarlijke Stoffen (ADR)

Bij: NHA Thuisstudies

 

NHA Thuisstudies

Industrieterrein 37
5980 AA PANNINGEN
 

Inhoud van de cursusStudieprogramma Chauffeur Vervoer Gevaarlijke Stoffen (ADR)


Deze cursus is afgestemd op het examen en bestaat uit 4 mogelijke theoriemodules en een praktijkdag.
Basis (basisexamen)Hierin aandacht voor de verschillende ADR-klassen, regelgeving en documentatie, eisen aan verpakkingen en etiketten, internationale en nationale regels (VLG), vrijstellingen en samenlading, veiligheid en milieu.
TankvervoerWe behandelen verschillende soorten tanks, tankcodes, keuringen en keuringsdocumenten, kenmerkingen, laden en lossen zonder risico's, rijgedrag en regels voor de chauffeur.
Klasse 1 (explosieve stoffen)De gevaren van alle stoffen uit klasse 1 komen aan bod, alsook de vervoersvoorschriften van deze stoffen en voorwerpen.
Klasse 7 (radioactieve stoffen)Aandacht voor de specifieke kenmerken en gevaren van radioactiviteit en radioactieve straling, bijzondere voorschriften en maatregelen na een ongeval.
PraktijkdagDe praktijkoefeningen zijn een verplicht onderdeel van de cursus. Ze gaan over vaardigheden met betrekking tot eerste hulp, het blussen van een brand en het nemen van maatregelen bij een ongeval of voorval. Deze dag is bij het lesgeld inbegrepen. 

Elke module kan worden afgerond met een examen. Om het ADR-basiscertificaat te halen dien je te slagen voor het basisexamen. Om deel te mogen nemen aan het examen is het verplicht dat je het huiswerk met een voldoende hebt afgerond en deel hebt genomen aan de praktijkdag. Dit basiscertificaat is 5 jaar geldig.

Naast het basisexamen zijn aanvullende examens nodig om specifieke soorten gevaarlijke stoffen te mogen vervoeren: Tankvervoer, klasse 1 en klasse 7 stoffen. De officiële examens worden afgenomen door de CCV. Aanmelden voor een examen kan niet rechtstreeks, maar uitsluitend via jouw erkende opleider NHA. Je kunt rekenen op een goede begeleiding!

Diploma Chauffeur Vervoer Gevaarlijke Stoffen (ADR)


De cursus bestaat uit 4 modules. Je kunt een module afronden met een officieel examen bij de CCV. Een examen kost circa 50 euro. Je kunt zelf beslissen of je alleen het basisexamen maakt. Dit is voldoende om het ADR vakbekwaamheidscertificaat te behalen. Aanmeldingen voor de examens verlopen via NHA.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur


5 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 307.00 euro

Algemene informatie over de cursusWord chauffeur gevaarlijke stoffen en behaal het ADR-certificaat


Gevaarlijke stoffen: brandbare, explosieve en radioactieve vloeistoffen. Maar ook gassen: hoe vervoer je de stoffen veilig van A naar B? Hoe ga je om met ADR-goederen? Je leert het in de beroepsopleiding voor chauffeur vervoer gevaarlijke stoffen.
Risicovolle vracht vervoerenDe opleiding draait vooral om veiligheid. Je bent verantwoordelijk voor de veiligheid van jezelf, de risicovolle lading en andere weggebruikers.

In je opleiding voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen krijg je antwoord op vragen als:

  • Hoe verdeel ik de lading zo dat je alles veilig kunt vervoeren?
  • Wat zijn precies de gevaren van afzonderlijke stoffen?
  • En wat doe je na een ongeval waarbij de lading in brand vliegt?

Een tank rijdenOok behandel je onderwerpen als soorten tanks, tankcodes en keuringsdocumenten. Speciale aandacht besteed je aan de onderwerpen radioactieve stoffen, materialen en bijzondere voorschriften.

Hoe je een brand blust? Hoe je EHBO verleent? Ook dat leer je tijdens de opleiding. Bijvoorbeeld tijdens de praktijkdag waar je feedback krijgt van ervaren docenten.
ADR halenVerkeersregels in binnen- en buitenland zijn natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van de opleiding. Net zoals het milieu.

Voor het vervoeren van risicovolle stoffen is het een vereiste dat de chauffeur een ADR-certificaat heeft.

Met de opleiding voor Chauffeur van gevaarlijke stoffen stoom je jezelf 100% klaar voor de examens en behalen van het certificaat. En dat in slechts 5 maanden.
SolliciterenGeslaagd? Je ADR-certificaat behaald? Je kunt nu solliciteren op banen als:

  • terminal trekker;
  • chauffeur ADR Tank;
  • tankwagenchauffeur;
  • chauffeur Vervoer Gevaarlijke Stoffen;
  • ADR-chauffeur.

Je kunt ook op een tankwagen rijden met de vermelding convoi exceptionnel.
Gevaarlijke materialen vervoerenZorg ervoor dat je binnen 5 maanden klaargestoomd bent voor de verantwoordelijke job van gecertificeerd chauffeur voor gevaarlijke stoffen. Volg de beroepsopleiding Chauffeur Vervoer Gevaarlijke Stoffen (ADR).

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
A9C26 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren