Home » Makelaar-taxateur

Opleiding: Makelaar-taxateur

Bij: NHA Thuisstudies

 

NHA Thuisstudies

Industrieterrein 37
5980 AA PANNINGEN
 

Inhoud van de cursusStudieprogramma Makelaar-taxateur


Basistheorie Taxateur O.Z.: Steeds vaker specialiseren makelaars danwel taxateurs zich. Een makelaar/taxateur die zich met alle disciplines bezighoudt wordt een zeldzaamheid. Daarom is landelijk bepaald dat de examens worden afgestemd op het specialisme van de betreffende makelaar/taxateur.

Maar iedere makelaar heeft uiteraard een bepaalde basiskennis nodig om goed te kunnen functioneren. Daarom is er nu het diploma 'Basistheorie Taxateur O.Z.'. Iedere makelaar/taxateur, die zich uiteindelijk wil laten certificeren, zal om te beginnen het basisdiploma moeten hebben.

Nadat je de basistheorie hebt behaald, kun je kiezen welke richting je op gaat middels een specialisatie: 'Module Aanvullend Wonen Makelaar-taxateur' of 'Taxateur bedrijfsmatig vastgoed' of 'Taxateur landelijk vastgoed' of 'Taxateur WOZ'. Voor iedere discipline geldt er een ander theorie-examen en praktijktoets. De meest gekozen richting is natuurlijk 'Module Aanvullend Wonen Makelaar-taxateur' en deze biedt NHA jou dan ook aan.

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld om je doelgericht voor te bereiden op de examens. Deze officiële examens worden afgenomen door SVM NIVO. In de opleiding Makelaar-taxateur vind je geen overbodige ballast, maar heldere uitleg en praktijkgerichte voorbeelden en opdrachten. Wij raden jou aan om te kiezen voor de vakkundige hulp van een ervaren leraar, die beschikt over een enorme praktijkervaring. Op een efficiënte manier doe je kennis op over de verschillende examenvakken.
Basistheorie Taxateur O.Z. bestaat uit de volgende 5 modules:Juridische aspecten 1
Belangrijke juridische onderwerpen, zoals bijvoorbeeld koop- en huurovereenkomsten en pand- en hypotheekrecht worden aan de hand van interessante praktijkvoorbeelden toegelicht.

Juridische aspecten 2
Onderwerpen: ruimtelijke ordening en volkshuisvesting, milieuwetgeving, staats- en bestuursrecht.

Vastgoedeconomie
Dit onderdeel geeft je de juiste achtergrondinformatie. Veel ontwikkelingen hebben invloed op de huizenmarkt. Tekst en uitleg over onder andere marktverhoudingen, consumenten- en producentengedrag, geldverkeer en macro-economie zorgen voor extra inzicht bij het uitoefenen van jouw beroep.

Financiën, fiscaliteiten en taxaties
Dit onderwerp is onder andere van groot belang voor het berekenen van kostprijzen, het kiezen van de beste financieringsmogelijkheden, het bijhouden van jouw boekhouding.

Bouwkunde (+ productafbeeldingen en professionele bouwtekeningen)
Als makelaar moet je antwoord kunnen geven op allerlei vragen over gebruikte materialen, installaties als cv en elektriciteit, de constructie van een huis, enzovoort. Ook moet je bepaalde tekortkomingen of pluspunten hierin als eerste onderkennen. Middels deze opleiding doe je hiervan de vereiste kennis op. Duidelijke productafbeeldingen en meerdere professionele bouwtekeningen verrijken de heldere lesstof over bestek- en tekeninglezen en materialenkennis. Dit zeer praktijkgerichte studiepakket is boeiend en goed te begrijpen. Een echte aanrader!
Specialisatie moduleSpecialisatie Module Aanvullend Wonen Makelaar-taxateur (+ instructiefilms om gesprekstechnieken goed te leren)
Deze specialisatie bestaat uit het theoriegedeelte "Makelaardijleer Wonen" en het vaardigheidsgedeelte "Vakbekwaamheid Wonen". Hierin worden allerlei zaken behandeld, waarmee je als makelaar straks te maken krijgt. Huur en verhuur, erfpacht, pacht, financiering, belastingen, de organisatie van het kadaster, taxatie, en nog meer.

De 6 modules samen vormen de complete opleiding Makelaar-taxateur. Deze 6 modules heb je nodig om als gecertificeerd makelaar aan de slag te kunnen!
Modulair examenHet officiële SVM NIVO-examen voor makelaardij wordt modulair afgenomen. Je kunt in één keer examen doen voor meerdere certificaten, je kunt ze ook één voor één halen. Bij de cursus tref je specifieke informatie aan over het examen. Na het examen kun je aan de SVM NIVO-praktijktoets deelnemen, om opgenomen te worden in het register van de Stichting Certificering Registermakelaars en om RMT als titel achter jouw naam te mogen zetten.
Hoge slagingspercentagesDe opleiding Makelaar-taxateur van NHA kent een bijzonder hoog slagingspercentage (boven het landelijk gemiddelde) en wordt gezien als één van de beste opleidingen van Nederland op zijn gebied. Met een beetje doorzettingsvermogen en hulp van de gespecialiseerde NHA ligt een afwisselende baan als makelaar-taxateur binnen handbereik. Een baan met veel aanzien en een uitstekend

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursus
Lesmateriaal
Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Alleen voor de vakken Juridische aspecten 1 en 2 dien je een actueel wetboek aan te schaffen (kosten: circa € 50).

Studieduur


Basistheorie Taxateur O.Z. compleet (5 modules)20 maanden bij een gemiddeld studietempo van acht uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
Basistheorie Taxateur O.Z. compleet + specialisatie (6 modules)(= Makelaar-taxateur)
24 maanden bij een gemiddeld studietempo van acht uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 699,00 euro

Algemene informatie over de cursusWord in 24 maanden een gecertificeerd makelaar-taxateur


Woningen aankopen en verkopen, de waarde bepalen, taxeren en onderhandelen… De cursus Makelaar-taxateur leert je de kneepjes van het vak. Binnen 2 jaar kun je aan de slag als gecertificeerd makelaar-taxateur.

Het is een vrij beroep, iedereen kan het worden. Maar niet iedereen heeft het in zich om makelaar-taxateur te worden. Kennis van zaken en onderscheidend werken, dat zijn de succesfactoren.

Wees betrouwbaar, denk met de klant mee en nog belangrijker: behaal het diploma zodat je in aanmerking komt voor het register van de Stichting Certificering Registermakelaars.
Makelaar-taxateurIedere makelaar heeft basiskennis nodig om optimaal te functioneren. Ook marktkennis is essentieel om woningen op waarde in te schatten. Bij woningen taxeren moet je sterk in je schoenen staan.

Voor officiële certificering is het diploma ‘Basistheorie Taxateur O.Z.’ vereist. Daarna kun je kiezen welke richting je op gaat door middel van specialisatie.

De meeste makelaars kiezen voor de module ‘Aanvullend Wonen Makelaar-taxateur’ maar je kunt aanvullend ook de module ‘Taxateur bedrijfsmatig vastgoed’, ‘Taxateur landelijk vastgoed’ of ‘Taxateur WOZ’ volgen.
Juridisch, vastgoedeconomie en bouwkundeIn de basistheorie Taxateur OZ krijg je leerstof over de volgende onderwerpen:

  • juridische aspecten zoals koop- en huurovereenkomsten, pand- en hypotheekrecht en staats- en bestuursrecht;
  • vastgoedeconomie, waaronder marktverhoudingen, consumenten- en producentengedrag en macro-economie;
  • financiën, fiscaliteiten en taxaties;
  • bouwkunde waarin je leert over cv-installaties, elektriciteit en de constructie van huizen. 

Bij de cursus Makelaar-taxateur ontvang je duidelijke instructiefilms en professionele bouwtekeningen.
Specialisatie Aanvullend Wonen Makelaar-taxateurIn de cursus Makelaar-taxateur is de specialisatie ‘Aanvullend Wonen Makelaar-taxateur’ opgenomen. In deze specialisatie volg je het theoriegedeelte ‘Makelaardijleer Wonen’ en het vaardigheidsgedeelte ‘Vakbekwaamheid Wonen’.

Na het examen kun je aan de SVM-NIVO praktijktoets deelnemen. Je mag dan de titel RMT achter je naam voeren en de weg is vrij voor opname in het register van de Stichting Certicering Registermakelaars.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
5fE8F Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren