Home » Evenementenorganisator

Opleiding: Evenementenorganisator

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Evenementen Organisator


De cursus geeft je een volledig inzicht in de wereld van de evenementenorganisatie. Zoveel trucs en vakgeheimen vind je nergens. De cursus is gebaseerd op de actualiteit en geeft je antwoord op zaken als:

· Welke personen en organisaties laten evenementen organiseren?
· Waar vind ik mijn klanten?
· Welke prijzen breng ik in rekening?
· Welke formaliteiten komen er bij kijken?
· Hoe start ik mijn eigen bureau?
· Hoe werf ik klanten voor mijn bureau?
· Hoe stel ik contracten op?

Verder leer je alles over o.a.:

· het kiezen van locaties;
· catering;
· decoratie;
· muziek en entertainment;
· het organiseren van bedrijfsevenementen;
· het organiseren van feesten (voor volwassenen, kinderen, etc);
· het organiseren van bruiloften;
· het schrijven van evenementenplannen.

De cursus wordt afgerond met tien boeiende lessen over ondernemen en het starten van een eigen bedrijf.
De voordelen van de cursusWij behandelen het complete werkterrein van de evenementenorganisatie en verlenen een volledige service, iets wat je bij andere instituten niet snel zult vinden.

In de cursus vind je opdrachten die je ter correctie naar jouw persoonlijke docent kunt insturen. Verder kun je vragen stellen aan jouw ondernemerscoach als je start met het opzetten van een eigen bedrijf.
Wie schrijven er in voor deze cursus?Er schrijven verschillende mensen in voor deze cursus, waaronder:

  • Mensen die graag dingen organiseren. Deze mensen hebben vaak al ervaring in het organiseren van evenementen of vinden het gewoon ontzettend leuk om te doen.
  • Mensen die een aanvullend inkomen willen hebben door van thuis uit te werken. Deze mensen passen hun werktijden aan andere verplichtingen aan.
 


Wat leer je in de cursus?• kennis en vaardigheden die een professionele evenementenorganisator nodig heeft;
• kennis die je nodig hebt voor het opzetten van een eigen evenementenbureau;
• kennis en vaardigheden die je nodig hebt bij het werven van klanten.


 


Als je de cursus hebt afgerond?Als je de cursus hebt afgerond kun je jouw diploma aanvragen. Dit is een formele bevestiging van jouw kennis en vaardigheden.

Diploma Evenementen Organisator

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur:9 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.


 

Kosten van de cursus

Vanaf 447.00 euro

Algemene informatie over de cursusEvenementen organiseren? Word zelfstandig evenementenorganisator


Een feestje geven? Leuk. Een evenement organiseren? Nóg leuker. Toch is evenementen organiseren een vak apart. Er komt veel bij kijken om een feest, bijeenkomst of evenement soepel en succesvol te laten verlopen.


Van feesten en partijen tot bedrijfsuitjes en concerten: ontdek met de cursus de wereld van evenementenorganisator. Volg alle onderdelen van de cursus en in negen maanden tijd ben je klaar om je eigen evenementenbureau te beginnen.


Heb je vaak originele ideeën voor een evenement? En vind je het leuk om feestjes te organiseren en mensen te mobiliseren?


Er is veel vraag naar professionals die evenementen organiseren. Zowel in de privésfeer zoals bij bruiloften, verjaardags- en kinderfeestjes als bij commerciële evenementen zoals bedrijfsfeesten, jubilea en zakelijke openingen.


Met lage kosten is de kans van slagen groot. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon, computer, de juiste contactpersonen en alles wat je leert in de cursus Evenementenorganisator.


 


EvenementenorganisatieIn de cursus Evenementenorganisator leer je alles over de organisatie van evenementen en feesten. Van klantprofielen tot het berekenen van prijzen, locaties selecteren, catering en decoratie: je bent echt een spil in de organisatie.


 


Zelfstandig ondernemerUiteraard leer je hoe je een goed inkomen genereert als evenementenorganisator. Zo leer je vanalles over ondernemerszaken zoals investeren, administreren, marktonderzoek en promotie.


Iedereen weet: succes bereik je met goede marketing en advertising. Dat geldt zeker voor de evenementenbranche.


Je leert in de opleiding Event Management hoe je je met een eigen evenementenbureau onderscheidt van de concurrentie. Na de cursus ben je anderen echt een grote stap voor.


 

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
1d86C Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren