Home » Zelfstandig Ondernemer Basis

Opleiding: Zelfstandig Ondernemer Basis

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Zelfstandig Ondernemer Basis


De cursus Zelfstanding Ondernemer Basis bestaat uit de volgende onderdelen:
MarketingJe leert welke ondernemingsvormen bestaan en welke het beste bij jouw situatie past. Marktanalyse en -onderzoek bieden inzicht in jouw kansen op succes. Wij leren je hoe je deze inzichten het best verkrijgt. Om je te onderscheiden in de markt is een optimale toepassing van de marketingmix essentieel: product, prijs, plaats, promotie, enz. Wij leren je hoe je jouw bedrijf en jouw aanbod optimaliseert en op een slimme wijze jouw klanten werft. 
Personeel en organisatieAls zelfstandig ondernemer kun je (op termijn) te maken krijgen met het aannemen van personeel, jouw meest waardevolle kapitaal. Dit onderdeel biedt inzicht in de arbeidsvoorwaarden, -contracten, rechten en plichten van werkgever/werknemer, eisen van de belastingdienst, enz.
AdministratieFinanciering, liquiditeit, rentabiliteit, kostensoorten, balans, verlies- en winstrekening, btw, belasting en bedrijfsresultaten geven inzicht in de financiële gezondheid van jouw organisatie. Op overzichtelijke wijze reiken wij je deze kennis aan, en leren we je om te gaan met de financiële kerngetallen van jouw eigen bedrijf.
Ondernemingsplan opstellenHiermee begint elke onderneming! Aan welke eisen dit plan moet voldoen, leer je in dit onderdeel. Een perfect ondernemingsplan vormt het fundament van jouw eigen bedrijf en is het belangrijkste criterium voor een bank voor het verstrekken van een lening.

Aan de hand van duidelijke voorbeelden leren we je jouw eigen ondernemingsplan op te stellen.
Voordelige combinatiecursussen voor bredere kennis binnen het ondernemerschap:Wil je, naast basiskennis over ondernemen, extra kennis opdoen over boekhouden, kies dan voor de voordelige cursus Praktijkdiploma Financieel Ondernemer (Zelfstandig Ondernemer Basis + Basiskennis Boekhouden).

Wil je, naast basiskennis over ondernemen, extra kennis opdoen over marketing, kies dan voor de voordelige cursus Praktijkdiploma Commercieel Ondernemer (Zelfstandig Ondernemer Basis + Basiskennis Marketing).

Wil je, naast basiskennis over ondernemen, extra kennis opdoen over boekhouden en marketing, kies dan voor de voordelige cursus Zelfstandig Ondernemer MKB (Zelfstandig Ondernemer Basis + Basiskennis Boekhouden + Basiskennis Marketing).

Diploma Zelfstandig Ondernemer Basis


Het examen Basiskennis Ondernemerschap wordt flexibel per computer afgenomen en je kunt zelf aangeven wanneer je het examen wenst af te leggen. De examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. Je kunt een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.

Je kunt je voor dit examen aanmelden bij:
Associatie voor Examinering


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">


Postbus 642
3800 AP Amersfoort
Telefoon [klik hier voor het telefoonnummer]
Internet: www.associatie.nl

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur


3 maanden bij een gemiddeld studietempo van vijf uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 99,00 euro

Algemene informatie over de cursusEigen bedrijf? Volg de cursus Zelfstandig Ondernemer BasisVoor veel mensen is het een droom. Voor een enkeling komt de droom uit. Werken voor jezelf en een eigen bedrijf starten. Wil je een eigen winkel, praktijk of webshop beginnen of aan de slag als zelfstandig coach, drogist of hovenier? Kies voor een goede start en zorg ervoor dat je beschikt over grondige basiskennis van het ondernemerschap met een cursus ondernemen.

Succesvol ondernemen? Heel graag. Een goede voorbereiding is noodzakelijk. Denk eerst na over rechtsvormen. Wil je bijvoorbeeld een vof, bv of eenmanszaak? Welke juridische vorm kies je voor het eigen bedrijf? Onder welke noemer schrijf je het bedrijf in bij de Kamer van Koophandel?

In de cursus Zelfstandig Ondernemer Basis krijg je antwoord op alle belangrijke vragen en leer je welke ondernemingsvormen er bestaan en welke vorm voor jou de beste keuze is.
Vermijd valkuilenOntwijk de valkuilen van ondernemerschap. Je leert met het oog van een ondernemer naar ideeën kijken. Tijdens de cursus ondernemen analyseer je sterke en zwakke kanten. Ook zet je bedreigingen voor je bedrijf om in kansen.

Met marktonderzoek en het vooraf in kaart brengen van de concurrentie vergroot je de kans op succes.
Goed ondernemingsplanDe basis voor een eigen onderneming is een goed ondernemingsplan. Hiermee klop je aan bij een bank of financierder voor de financiering van jouw plannen. Na de cursus Zelfstandig Ondernemer Basis licht je het ondernemingsplan toe en win je het vertrouwen van financiële instellingen.
MarketingmixHoe zet je papieren ideeën om in concrete uitvoering? Voor diensten en producten geldt de volgende marketingmix met de vier p’s: een optimale toepassing van de vier elementen product/dienst, prijs, plaats en promotie.
Financiële administratieEen feilloze financiële administratie is voor elk bedrijf onmisbaar.

Van kostensoorten tot liquiditeit, verlies en winst, rentabiliteit en de balans: na de cursus Zelfstandig Ondernemer Basis ben je volledig thuis in de wereld van ondernemerschap.
Aan de slag als ondernemerDe cursus Zelfstandig Ondernemer Basis levert je voldoende basiskennis van ondernemen op om in vrijwel elke branche een eigen zaak te beginnen. Met het diploma Zelfstandig Ondernemen Basis heb je alles in huis om jouw droom te verwezenlijken: een eigen succesvol bedrijf.


 

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
32379 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren